in ,

Dark ve 1899’ın Yaratıcılarından Yeni Netflix Dizisi: “Something is Killing the Children” Geliyor

Something is Killing the Children dizisi Dark ve 1899’ın yaratıcıları Baran bo Odar ve Jantje Friese ikilisi ile ekrana taşınacak.

Something is Killing the Children Dizisi 1899
- Reklam -
- Reklam -

Something is Killing the Children dizisi için hazırlıklar yeniden başladı. Daha önce Mike Flanagan imzası ile hazırlanacağı duyurulan çizgi roman uyarlaması korku yapımının başına Baran bo Odar ve Jantje Friese getirildi.

Something is Killing the Children çizgi roman uyarlaması yeniden masada. Netflix, BOOM! Studios etiketiyle raflarda yer alan çizgi romanı ekrana taşımak için Dark ve 1899 dizilerine imza atan ekiple anlaşmaya vardı.

Batman ve The Nice House on the Lake gibi çizgi romanları ile tanınan James Tynion IV’un yazarlığını yaptığı ödüllü çizgi roman serisi Something is Killing the Children uzun zamandır Netflix’in radarındaydı. Büyük bütçeli projenin uyarlama haberi ilk defa geçen yıl açıklanmıştı. Haunting of Hill House’un yaratıcısı Mike Flanagan projenin başına geçse de kısa bir süre sonra Netflix’in eseri “farklı bir noktaya götürmek istediğini” söyleyerek yapımdan çekilmişti.

- Reklam -

Something is Killing the Children Dizisi Netflix

Deadline’ın haberine göre Netflix’in Something is Killing the Children uyarlaması için anlaştığı yeni isimler ise Baran bo Odar ve Jantje Friese oldu. Dark ve 1899 gibi çok konuşulan yapımlara imza atan ikili gizemli hikâyeyi ekrana aktarmak üzere kolları sıvadı.

Serinin hayranları ise bo Odar ve Friese’nin kaynak materyali oldukça iyi bir şekilde ekrana taşıyacağını düşünüyor. James Tyrion IV’un küçük bir kasabada kaybolmaya başlayan çocukların hikâyesini kaleme aldığı eser Netflix’in deneyimli yazarlarının sık kullandığı bir tema. Bununla birlikte çizgi roman yazarı ve yayımcı BOOM! Studios da Netflix ile yapılan anlaşma gereği projenin içinde yer alacak.

Something is Killing the Children Dizisi Yeni Yaratıcıları ile Netflix Dizisine Uyarlanıyor

Something is Killing the Children çizgi romanı hakkında yayınlanan kısa tanıtım şu şekilde:

- Reklam -

“Archer’s Peak kasabasının çocukları kaybolmaya başladığında her şey umutsuz bir hâl alır. Kaybolanların çoğu geri dönmez, ancak geri dönebilenler korkunç hikâyeler anlatır; gölgelerde yaşayan korkutucu canavarlara dair imkânsız hikâyeler. Ancak bu tehdidi ortadan kaldırmak için tek umut, çocuklara inanan ve onların gördüğü şeyleri gördüğünü iddia eden Erica Slaughter ismindeki yabancıdır. Canavarları öldürür. Yaptığı tek şey bu ve bunun bedelini o taşıyor. Çünkü bunun yapılması GEREKİYOR.”

Something is Killing the Children Dizisi Dark

2019 yılında yayımlandığından bu yana en çok satan çizgi romanlar arasına girmeyi başaran Something is Killing the Children, 2021 ve 2022 yılında Eisner ödüllerine layık görüldü. 2022 yılında “En İyi Devam Eden Seri” dalında bir Eisner ödülünü sırtlayan seri dünya genelinde 2 milyon kopyadan fazla sattı. Serinin spin-off’u olarak yazılan House of Slaughter ise ilk sayıdan 500 binden fazla okura ulaşarak son 25 yılda Marvel ya da DC harici en çok satan ikinci çizgi roman sayısı olmayı başardı.

Something is Killing the Children dizi uyarlaması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle fikirlerinizi paylaşabilir ve bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Prenscukas Prenscukas dedi ki:

    Yeni çıkacak hiçbir yapım artık dikkatimi pek çekmiyor. Sanki her şey tekdüzeleşmiş gibime geliyor. Bunun sebebi belki de geçmişte en iyi dizileri izlememdendir. Got’un ilk başları, Pb’nin ilk sezonu, Breaking Bad’in gerçekçiliğini hiçbir dizide belki rastlamadığımdandır.
    Marvel evreni açıkçası End Game’den sonra artık iyice çocuklara hitap eden bir yayıncı oldu.
    Tüm evreni karman çorman yaptılar, yerli yersiz espiriler falan artık güldürmüyor.
    Onun dışında yeni çıkacak John Wick’tir, Cehennem Melekleridir bunlarında suyu çıktı kendimce yani sürekli sürekli aksiyonda bir yere kadar, oyunculuklar iyi olsada.
    Star Wars evrenide bence son zamanlarda saçmaladı, sıradanlaştı. Mandoyu sevdim sadece.
    Yani açıkçası artık dünyanın büyük bir çoğunluğu benim gibi düşünüyor.
    Süper Kahraman şeyi eskidi artık bu yüzden The Boys bu yüzden beğenildi ezbere tersti çünkü.
    Yeni çıkan aksiyon filmleri eskisi gibi pek ilgidie duymuyor. İlgi duyulanlar mazisi olan yapımlar. James Bond, John Wick, Görevimiz Tehlike, Hızlı ve Öfkeli gibi yapımlar.
    Mesela işte bu yüzden insanlar Dark gibi ST gibi yapımların gizemliliği, özgünlüğü yüzünden beğendi. Aynı şekilde Netfilixte yayınlanılan Şemsiye Akademesi gibi.
    Zaten yapımcılarda bunun farkında. Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi gibi kült romanlarla bellerini doğrultuyorlar. Ama son zamanlarda çıkan Zaman Çarkıdır, Yüzüklerin Efendisi dizisidir felaket kötülükte.
    Yakında bu darboğazdan kurtulmak için Centilmen Piç, Sissyolu, Kral Katili Güncesi gibi eserleride filme veya diziye uyarlarlar.
    Karışık bir yazı oldu ama umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hogwarts legacy dizisi

Yeni Harry Potter Oyunu “Hogwarts Legacy”nin Diziye Uyarlanacağı İddia Edildi

Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmleri

Orijinal Üçlemenin Yapımcısından Yeni “Yüzüklerin Efendisi” Filmleri Geliyor