in

Disney’in Emma Watson’lı Atatürk Dizisinde Zübeyde Hanım’ı Canlandıracak İsim Bulundu

Songül Öden, Disney Plus’ın Atatürk konulu dizisinde Zübeyde Hanım’a hayat verecek. Aras Bulut İynemli’nin başrolünde olduğu yapımda Emma Watson da kadrodaki isimlerden birisi.

Songül Öden Atatürk Dizisi Zübeyde Hanım Disney
- Reklam -
- Reklam -

Songül Öden, Disney Plus tarafından geliştirilen ve çokuluslu bir kadroya sahip olacağı söylenen Atatürk dizisinin ekibine katıldı. 43 yaşındaki aktris, Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’a hayat verecek. Yapımda Emma Watson ve Hans Zimmer gibi dünya çapında marka olmuş isimler de yer alıyor.

Disney Plus Türkiye’deki yayın hayatına başlamadan önce iddialı yapımlar ile adından sıkça söz ettiriyor. Bunlar arasında en çok öne çıkan ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü konu alan dizileri oldu. Çukur’un yıldızı Aras Bulut İynemli’nin başrolünde olduğu dizi, geçen günlerde kadrosuna Harry Potter serisinin dünyaca ünlü oyuncusu Emma Watson’ı katmıştı.

Gelen bir başka çarpıcı haber ise dizinin müziklerinin The Lion King ve Dune: Part One ile Oscar ödülüne layık görülen Hans Zimmer tarafından geliştirilecek olmasıydı. Şimdiyse yapımın kadrosundan çok özel bir karakter için yeni gelişmeler var.

- Reklam -

Songül Öden, Atatürk Dizisinde Zübeyde Hanım’ı Oynayacak

TV100’den Birsen Altuntaş’ın haberine göre Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım için Songül Öden ismi kesinleşti.

1979 Diyarbakır doğumlu Öden, 1999 yılından beri pek çok tiyatro oyunu, sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. Fi, Uysallar, Vazgeç Gönlüm, Gümüş, Havada Bulut, Ekşi Elmalar ve 72. Koğuş gibi yapımlarda boy gösteren oyuncu Zübeyde Hanım’ı ekrana taşıyacak kişi olacak.

Songül Öden zübeyde hanım disney atatürk

Sadri Alışık Ödülleri, Sinema Yazarları Derneği, Pantene Altın Kelebek Ödülleri ve Ankara Uluslararası Film Festivali’nden ödüller alan Songül Öden, çoğunlukla Gümüş dizisinde canlandırdığı başkarakter Gümüş Doğan ile tanınıyor.

- Reklam -

6 bölüm sürmesi beklenen dizi 7. Koğuştaki Mucize’nin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin tarafından çekilecek. Dizinin yapımcılığı ise Kulüp, Aziz, Son Yaz, Hakan: Muhafız, İstanbullu Gelin, Vatanım Sensin ve Tatlı Küçük Yalancılar gibi işlerin arkasındaki 03 Medya’ya ait.

Disney Plus Türkiye’de 14 Haziran 2022 tarihinde yayına başlayacak. Atatürk dizisinin ise Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’te izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Siz bu oyuncu tercihini nasıl buldunuz? Disney Plus’ın Atatürk dizisi hakkında beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: TV100

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Neden son izlediğim bütün yapımlarda bu kadın var :slight_smile: Memlekette başka oyuncu mu kalmadı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tüm Panayırların Heyulası İncelemesi

Tüm Panayırların Heyulası İncelemesi: Kayıp Rıhtım Ruhuyla Öyküler

fantastik canavarlar dumbledore un sirlari inceleme

Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları İncelemesi – İyi Bir Film Yapmak için Neler Gerekir?