in ,

Sonic, Netflix Animasyon Dizisi Oluyor

Sonic, Netflix animasyon dizisi olmaya hazırlanıyor. SEGA’nın meşhur oyun serisi, bir kez daha ekrana taşınıyor.

Sonic Netflix Animasyon Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix yeni bir Sonic the Hedgehog animasyon dizisi hazırlıyor. Dizi, NX Twitter hesabından yapılan bir paylaşımla duyuruldu. Tweet sonradan silindi. Silinen paylaşımda Netflix logosuna doğru koşan bir Sonic görseliyle birlikte verilen metin şöyleydi:

“Halkalar? Tamam. Ayakkabılar? Tamam. Hız? SONIC. SEGA’nın efsanevi oyun ikonu Sonic The Hedgehog, Netflix’te 3D bir animasyon olmaya doğru koşarak geliyor. 2022’de yayında.”

Animasyon dizi Netflix ve SEGA işbirliği içinde gelecek. Yapımı hazırlayacak şirketler ise Wildbrain (Carmen Sandiego, The Snoopy Show) ve Man of Action Entertainment (Ben 10, Big Hero 6) olarak açıklandı.

- Reklam -

Sonic’in ekranlarda boy göstereceği tek yapım bu dizi de değil. Bu senenin başında beyaz perdeye gelen Sonic the Hedgehog filmi çıkışı öncesi çok tartışılmış, sonrasındaysa bir o kadar sevilmişti. Jim Carrey’li yapımın devam filmi de hemen ertesinde duyuruldu. Şu an 8 Nisan 2022’de gösterime girmesi planlanan film, diğer bütün yapımların ertelenmesi yüzünden kendisini daha ileri bir tarihte bulur mu bilemiyoruz.

Netflix, Sonic ile Birlikte Oyun Uyarlamalarına Ağırlık Vermeyi Sürdürüyor

Netflix’in oyun uyarlamalarının sayısı da Sonic’le artmış oldu. Ana kaynağı kitap serisi olsa da ismini oyunlarıyla duyuran The Witcher uyarlamasıyla bu sektöre büyük bir giriş yapmıştı. The Witcher’ın 2. sezonu da prodüksiyona devam ediyor. The Witcher’ın birisi animasyon iki yan dizisi de duyurulmuştu. Diğer yandan Netflix başka büyük oyun serilerine de el attı. En son Assassin’s Creed’in dizi formatında ekranlarımıza geleceğini öğrenmiştik.

Sonic Netflix Animasyon Dizisi

- Reklam -

Netflix’in dizileştireceği bir başka oyun serisi ise Resident Evil olmuştu. Resident Evil hem yeni filmleri hem de dizisiyle önümüzdeki yıllarda son derece aktif olacak. Bir de Netflix’in John Wick senaristinin elinden çıkacak Splinter Cell animasyon dizisine hazırlandığı haberi almıştık.

Sonic küçük ekranda pek çok kez boy gösterdiyse de en son Cartoon Network’ün hazırladığı 2014-2017 yılları arasında yayınlanan Sonic Boom’da karşımıza çıkmıştı. O dizide Sonic’le birlikte oyunlardan tanıdığımız pek çok yan karakteri de görmüştük. Tails ve arkadaşları Netflix dizisinde de kirpimizin yanında olacak mı, ilerleyen günlerde öğreneceğiz.

Netflix’in oyun uyarlamaları hakkında düşünceleriniz neler? Sonic animasyonu için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Animation Xpress

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Rena Rena dedi ki:

    Çocukluğum bur bakıma Sonic’le geçmiş sayılır, video oyunlarına onunla başladım, onunla da veda ettim. Ama Netflix dizisi olarak? Umarım iyi olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Exxen Dizileri Acun Ilıcalı

Exxen Dizileri: Acun Ilıcalı’nın Yeni Dijital Platformunda Yayınlanacak İlk İçerikler Duyuruldu

Hayaletler - César Aira

Hayaletler: César Aira’dan Ölüm ile Yaşam Arasında Bir Sınıf Çatışması