in

Söylenti: Zaman Çarkı ve Kara Kule Dizileri Amazon’da Yayınlanacak

Zaman Çarkı ve Kara Kule serilerinden uyarlanan televizyon dizileri Amazon kanalında yayınlanabilir.

Zaman Çarkı ve Kara Kule Dizileri Amazon
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız gibi bundan iki yıl kadar önce merhum Robert Jordan‘ın eşi Harriet McDougal, Zaman Çarkı serisinin bir televizyon dizisine uyarlanacağı müjdesini vermişti. Bu haber serinin hayranları başta olmak üzere epik fantazya türüne gönül vermiş herkesi çok mutlu etmişti elbette. Ancak o zamandan beri dizinin Sony tarafından çekileceği ve McDougal’ın yapımcılara danışmanlık yapacağı dışında herhangi bir haber alamamıştık.

Ek olarak, Kara Kule filminin ardından serinin geri kalanının dizi filme çekileceğini de çok uzuuuuun bir zamandır biliyoruz. Bununla birlikte filmin gişede elde ettiği başarısızlığın ve eleştirmenlerden aldığı kötü notların ardından dizi haberleri de karanlığa gömülmüştü.

Ancak geçtiğimiz gün Amazon Studios’un müdürü Jennifer Salke‘ın Deadline‘a verdiği bir röportaj sayesinde elimize ilginç bilgiler geçti. Kanalın yayınlayacağı yeni dizilerden ve yayın politikasından bahsedilen söyleşide röportajı yapan kişi bir noktada Zaman Çarkı ve Kara Kule dizilerinin akıbetini soruyor. Jennifer Salke’ın verdiği cevap şöyle:

- Reklam -

“Hem Zaman Çarkı hem de Kara Kule dizisinin senaryoları henüz elime ulaşmadı. Önümüzdeki haftalarda ikisiyle de ilgileneceğim. İki proje de ölmüş değil. Hatta ikisi de oldukça hayatta.”

Sizin anlayacağınız, her iki dizinin senaristleri de şu anda Amazon’la görüşme hâlinde ve kanal yetkililerinin onay vermesi hâlinde Zaman Çarkı ile Kara Kule dizilerinin çekim hazırlıkları bu kanal adı altında başlayacak.

- Reklam -

Amazon zaten bir süredir dizi sektöründe yaptığı önemli atılımla dikkat çekiyordu. Yüzüklerin Efendisi dizisi aralarında en çok ses getireni. Ama Barbar Conan, Halka Dünya, Parazit (Snow Crash), Üç Cisim Problemi, Culture (Iain M. Banks) ve Kıyamet Gösterisi gibi daha pek çok enfes isim de var ellerinde.

Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Takipteyiz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Yürü be Amazon kim tutar seni :grin:

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    ben bu haberi nasıl görmedim . Amazon yavaş yavaş gözüme giriyorsun. Tamda zaman çarkı dizisinden ümidi kesmiştim.

    Kralkatili filim ve dizisi ,Dune filmi, lotr ,zaman çarkının diziler ve game of Thornes un spin off projeleri geliyor .Güzel bir hayat geçirmek için yeterde de artar bile.

  3. Avatar for Jackarty Jackarty dedi ki:

    Hem sevindim hem de çok tedirgin oldum. Umarım seriyi mahvetmezler. Hatta iptal etseler projeyi içim çok rahatlar. Amazonun nasıl bir ciddiyetle bu işi yapacağını bilmiyoruz. Yüzüklerin Efendisi dizisiyle net bir fikrimiz olur. Bakalım.

  4. Avatar for Tansael Tansael dedi ki:

    Umarım Kara Kule’yi filmin devamı gibi yapmazlar da yeniden başlanmış bir hikaye olur. Filmde Roland yan karakter olmuştu resmen.

  5. Avatar for OldFatGil-Galad OldFatGil-Galad dedi ki:

    Utanmadan öyle bir film çekip bir de gişe başarısı mı beklemişler?! Idris Elba’ya olan sevgimin suya düşmesine neden oldu o film. Umarım bir daha böyle bir saçmalık yapmazlar. (Madem Stephan King filmi çekeceksin önce çıtanın nerede olduğuna bir bakıver. Bkz; Green Mile)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

dinler ve mitolojiler sozlugu ust

Alfa Yayınları’ndan “Dinler ve Mitolojiler Sözlüğü”

Ölümcül Kitap Shadows from the Walls of Death

Dikkat Zehirleyebilir: Nadir Bulunan “Ölümcül Kitap” ile Tanışın