in ,

SpaceX Dizi Oluyor: Elon Musk’ın Çılgın Projesi HBO’ya Geliyor

SpaceX dizisi geliyor! Elon Musk’ın uzay şirketi, HBO imzası ile ekranlara taşınıyor. Yapım toplamda 6 bölümden oluşacak.

SpaceX Dizisi HBO Elon Musk
- Reklam -
- Reklam -

Şu sıralar Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile birlikte dijital çağın en önde gelen isimlerinden birisi olan Elon Musk, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Musk’ın devasa girişimlerinden birisi olan uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, HBO dizisi olmaya hazırlanıyor.

2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde Elon Musk tarafından kurulan SpaceX, uzay araştırmacılığı ve taşımacılık konusunda dünyada dengeleri değiştiren işlere imza atıyor. Tekrar tekrar kullanılabilir Falcon 9 roketi, Falcon Heavy, dünyanın her yanına kesintisiz internet getirmeyi hedefleyen Starlink, Dragon Kargo ve Starship derken şirket devasa bir marka haline geldi.

Hatta şirket geçen aylarda başrolünde Tom Cruise’un yer alacağı, yönetmenliğini ise Doug Liman’ın üstleneceği; dünya dışında çekilecek ilk filmin de ortaklarından birisi oldu. İlklerin firması SpaceX, şimdi ise ABD’nin meşhur kablolu televizyon kanalı HBO’da kendi dizisine kavuşuyor.

- Reklam -

SpaceX Dizisi Toplamda 6 Bölümden Oluşacak

HBO’nun SpaceX’e odaklanacak yeni dizinin konusu ise şirket mühendislerinin çalışmaları ve 30 Mayıs 220 tarihinde uzaya gönderilen Falcon 9 roketinin öyküsü olacak.

Toplamda 6 bölümden oluşacak ve mini dizi formatında olacak SpaceX dizisinde senaryo Doug Jung’a ait olacak. Jung’u 2016 tarihli Star Trek Beyond filminin yazarı olarak da tanıyoruz. Ayrıca Dark Blue, Mindhunter ve Big Love gibi yapımların da senarist kadrosunda bulunan bir isim.

SpaceX Dizisi HBO Elon Musk

Dizinin kaynağı ise bir kitap. Elon Musk’ın biyografisini de kaleme alan Ashlee Vance’in (The Economist, Chicago Tribune, CNET) çalışması yapıma ilham verecek. Eser 2015 yurt dışında 2015 yılında yayımlandı. Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future adını taşıyan çalışma henüz dilimize kazandırılmadı.

- Reklam -

HBO yapımının prodüktörleri ise şu şekilde Channing Tatum, Len Amato, Reid Carolin ve Peter Kiernan.

SpaceX Dizisi HBO Elon Musk

Peki siz Elon Musk’ın dev projesinin perde arkasını ekranlarda görmeye ne dersiniz? HBO’nun böyle bir yapımın altına imza atması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşarak tartışmalara katılmayı unutmayın.


* Starlink Nedir: Elon Musk’ın Uydu İnternet Ağı Hakkında Tüm Merak Edilenler

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kıpırdamıyoruz - İsmail Güzelsoy

Kıpırdamıyoruz: İsmail Güzelsoy, İstanbul’un Kaydedilmemiş Mahşerini Anlatıyor

His Dark Materials 2. Sezon Yayın Tarihi

His Dark Materials 2. Sezon Yayın Tarihi Açıklandı