in

Tarihi Drama Dizisi “Spartacus” 10 Yılın Ardından Geri Dönüyor

Spartacus dizisi yeni bölümleri ile geri dönüş hazırlığında. Orijinal serinin yaratıcısı Steven S. DeKnight, yeniden işin başına geçiyor.

Spartacus Dizisi Yeni Bolumler Starz
- Reklam -
- Reklam -

Spartacus dizisi için yeni bir spin-off’a yeşil ışık yandı. Starz kanalının popüler yapımı, evrenini genişletmeye hazırlanıyor.

İlk olarak 2010 yılında Spartacus: Blood and Sand başlığı altında yayınlanan dizinin başrolünde Andy Whitfield yer almıştı. İlk sezonun ardından başrol Whitfield’a lenfoma teşhisi konunca, 2. sezon için Gods of the Arena adıyla bir öncül mini dizi yayınlanmıştı. Yeni yapımda başrol koltuğu ise Liam McIntyre’ye emanet edilmişti.

2012’de Vengeance ve 2013’te War of the Damned sezonları yayınlanmış ve Spartacus macerası sona ermişti. Dizi, Roma Cumhuriyeti’ne karşı büyük bir köle ayaklanmasına öncülük eden tarihi kişilik Spartacus’e odaklanmış; ardından yeni karakterlerle hikâyesini şekillendirmeyi sürdürmüştü.

- Reklam -

Spartacus Dizisi Yeni Bölümler Starz Kanalı

Starz, aradan geçen 10 yılın ardından orijinal dizinin yaratıcısı Steven S. DeKnight’ın yeni bir Spartacus hikâyesi için geri döneceğini duyurdu.

Spartacus Dizisi Geri Dönüyor

Kanal, orijinal dizinin dünyasını ve karakterlerini koruyacak ve daha önce yayınladığı dört sezonluk hikâyede keşfedilmemiş detaylara odaklanacak yeni bir dizi için çalışmalara başladı. Steven S. DeKnight da dizinin sorumlu yapımcısı olarak ekibin başına geçti.

Tarihi diziler denince akla ilk gelen yapımlardan birisi olan Spartacus, ikonik karakterin Marcus Crassus ve Roma ordusu tarafından yenilmesinin ardından geçen sürece odaklanmıştı. Yeni yapım, önceki hikâyelerde olduğu gibi ihanet, aldatma ve kanla dolu bir macera vadetse de dizinin detayları belirsizliğini koruyor.

Yeni Spartacus Dizisi

Orijinal dizide Andy Whitfield ve Liam McIntyre ile birlikte Lucy Lawless, Manu Bennett, Viva Bianca, Katrina Law, Peter Mensah ve Dustin Clare gibi isimler rol aldı. Yeni yapım için ise şu an için herhangi bir oyuncu tercihi açıklanmış değil.

Starz kanalından Kathryn Busby, yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verdi:

- Reklam -

“Spartacus’ün dünya çapındaki izleyicilerini memnun etmesinin üzerinden 10 yıldan fazla bir zaman geçti. Bugün, izleyicilerimiz için bu sürükleyici ve aksiyon dolu dramayı yeniden tasarlamak ve onu genişletmekten dolayı heyecanlıyız. Heyecan verici sonraki bölüm için Steven ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Spartacus Dizisi Yeni Bölümleri ile Dönüyor

DeKnight: “İnanılmaz Bir Onur”

DeKnight, dizinin dünyasına veda ettiğinden beri yapımcı ve yazar olarak Daredevil, Pacific Rim: Uprising ve Jupiter’s Legacy gibi yapımlarda görev aldı. Bununla beraber, yarattığı evrene geri döneceği için heyecanlı olduğunu saklamıyor:

“Spartacus’ün dünyasına geri dönmeye davet edilmek, Starz ve Lionsgate’teki meslektaşlarımın dizginlenemeyen yaratıcı desteğiyle karşılanmak inanılmaz bir onur. Birlikte gerçekten de benzersiz ve sıra dışı bir şey yaratıyoruz.”

Yeni sezon için şu an için bir çıkış tarihi açıklanmış değil.

Sizin yeni bir gladyatör temalı hikâyeye bakış açınız nasıl olur? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünya Yeni Magma Tabakası

Dünya’nın Tektonik Plakalarının Altına Gizlenmiş Yeni Bir Magma Tabakası Keşfedildi

John Wick 4 Film Süresi

“John Wick 4” Serinin En Uzun Filmi Olacak