in ,

Amazon’dan “Spider-Man Noir” Karakterine Odaklanan Alternatif Bir Örümcek Adam Dizisi Geliyor

Spider-Man Noir dizisi için çalışmalar başladı. Amazon, Prime Video servisinde yayınlanacak yeni yapım ile Örümcek Adam evrenini genişletiyor.

Spider Man Noir Dizisi Amazon
- Reklam -
- Reklam -

Spider-Man Noir dizisi ufukta gözüktü. Amazon, Prime Video için live-action bir Örümcek Adam yapımına imza atacak. 1930’lu yılların New York’unda geçecek macera, alternatif bir evreni anlatacak.

İlk defa 2009 yılında Marvel’ın Earth-90214 olarak bilinen Noir evreninde okurların karşısına çıkan Spider-Man Noir karakteri, Büyük Buhran döneminde gizli bir evrak içine saklanmış örümcek tarafından ısırılması sonucu süper güçlerini kazanmıştı. Daha sonrasında Ultimate Spider-Man animasyonuyla ekranlarda yer alsa da asıl popülerliğini Nicholas Cage’in seslendirdiği Into the Spider-Verse yapımıyla kazanmıştı.

Spider-Man Noir Dizisi Alternatif Bir Evrende Geçecek

Variety’nin haberine göre Prime Video, Spider-Man Noir’e odaklanacak yeni bir dizi hazırlığında. 1930’lu yılların New York’unda geçecek hikâye Büyük Buhran sırasında yaşayan yetişkin ve tecrübeli kahramanı anlatacak. Bununla birlikte projeye yakın olanların söylediğine göre bu Örümcek-Adam’ın hikâyesi alternatif bir evrende geçecek ve Peter Parker’a yer vermeyecek.

- Reklam -

Spider-Man Noir Dizisi Amazon Prime Video

Dizinin senaryosu Oren Uziel’e emanet edilirken yapımcı koltuğunda Spider-Man: Into the Spider-Verse animasyonuna imza atan Phil Lord ve Christopher Miller ikilisi yer alıyor.

Sony, Spider-Verse’ü Genişletmeye Devam Ediyor

Sony’nin 2019 yılında yayınladığı ve En İyi Animasyon dalında Akademi Ödülü’nü alan Into the Spider-Verse sonrası gözler stüdyonun diğer hamlesine çevrilmişti. Geçen aylarda serinin devam filmi Across te Spider-Verse için yeni fragman yayınlanmış ve beklentileri yükseltmişti. Ancak Nicholas Cage’in bu filmde Spider-Man Noir olarak dönmeyeceği söyleniyor. Cage, verdiği röportajda Sony’nin yeni animasyon filmi için kendisine ulaşmadığını söylemiş ve eklemişti:

“Keşke (karakteri) dahil etselerdi. Spider-Man Noir’ı çok sevdim. Bana kalırsa muhteşem bir karakter. Spider-Man’in en havalı kahramanlarından. Ayrıca (James) Cagney, (Humphrey) Bogart ve Edward G. Robinson tiplemelerini Örümcek-Adam ile bir araya getirdiğinde inanılmaz bir karaktere dönüşüyor.”

Öte yandan henüz ikinci film vizyona girmemişken, serinin üçüncü filmi Beyond the Spider-Verse şimdiden geliştirilme aşamasına geçmiş durumda.

- Reklam -

Spider-Man Noir Dizisi

Spider-Man Noir, Prime Video’nun Marvel dışında yayınlayacağı ikinci projesi olacak. Sony’nin haklarını elinde bulundurduğu ve yine Amazon tarafından diziye uyarlanan Silk: Spider Society de geliştirmeye devam ediyor.

Spider-Verse haklarını elinde bulunduran Sony aynı zamanda Örümcek Adam kötülerini de ekrana taşımıştı. Tom Hardy’nin başrolünde yer aldığı Venom serisi ve Jared Leto’lu Morbius izleyicilerle buluştu. Aaron Taylor- Johnson’ın canlandıracağı Kraven the Hunter ve Dakota Johnson’ın oynayacağı Madame Web filmleri ise hâlâ hazırlanıyor. Ayrıca Donald Glover’ın canlandıracağı Hypno-Hustler kötüsü de evren içinde kendi yapımına kavuşacak.

Donald Glover Yeni Spider-Man Filmi Hypno-Hustler

Siz Amazon’un geliştirdiği Spider-Man Noir dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bizimle paylaşabilir ve bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ted Lasso 3. Sezon Fragmanı ve Yayın Tarihi

Ted Lasso Dizisinin 3. Sezon Fragmanı Yayınlandı ve Yayın Tarihi Belli Oldu

Riddick 4: Furya Filmi Çalışmaları Başladı

Vin Diesel’li “Riddick 4” Filmi Çalışmaları Resmen Başladı