in ,

Netflix, Spotify Dizisi için Harekete Geçti: 2022’de Geliyor

Netflix, Spotify hakkında bir mini dizi hazırlıyor. Şimdilik Untitled Spotify Drama olarak anılan yapımın oyuncu kadrosu ve çıkış yılı belli oldu.

spotify dizisi netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Spotify adlı müzik platformu hakkında bir mini dizi hazırlıyor. Şimdilik Untitled Spotify Drama başlığını taşıyan yapımda Gizem Erdoğan, Edvin Endre, Ulf Stenberg, Joel Lützow ve Christian Hillborg gibi isimler yer alıyor.

Hayatımızdaki yeri gittikçe büyüyen sosyal medya, farklı alanlarda kendini göstermeye devam ediyor. Birkaç sene öncesine kadar isimleri telaffuz edildiğinde reklam olabileceği düşünülen bu platformların artık ülkemizin TV dizileri ve programlarında da açıkça söylendiğini görüyoruz. Bu şüphesiz sosyal medyanın, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunun göstergesi. 2010’da vizyona giren David Fincher imzalı The Social Network de bu büyük platformlardan biri olan Facebook’un kuruluş hikayesini anlatıyordu. Netflix, bu filmin başarısından ilham almış olacak ki Spotify üzerine kurulu bir kurgu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Dizide platformun kurucuları Daniel Ek ve Martin Lorentzon’ı da göreceğimiz söyleniyor. Ayrıca ünlü dijital yayın platformu, yapımın izleyiciyle 2022’de buluşacağını paylaştı.

spotify dizisi netflix

- Reklam -

Spotify platformunun küçük bir girişimden nasıl devasa bir kullanıcı kitlesine sahip uygulama haline geldiğinin hikâyesinin anlatılacağı dizide Vikings’ten tanıdığımız Edvin Endre, şirketin CEO’su ve ortak kurucusu olan Daniel Ek’i canlandıracak. Ulf Stenberg’i, Universal Music Sweden’ın eski yönetim direktörü ve Spotify’ı ilk evrelerinde desteklemiş olan Per Sundin’i canlandırırken göreceğiz. Love & Anarchy’den tanıdığımız Gizem Erdoğan’ınsa Petra Hansson’ı oynayacağı konuşuluyor. Kendisi, Spotify’ın ücretsiz modelinin mimarlarından biri. Ayrıca The Last Kingdom’da beğeniyle izlediğimiz Christian Hillborg, ortak kurucu Martin Lorentzon’ı oynayacak.

Aslında Spotify’ın hikayesine birçoğumuz hakimiz. İsveçli küçük bir şirket, kullanıcıların rahatça müzik dinleyebildiği ve kütüphanelerini arkadaşlarıyla paylaşabildiği bir uygulama yazıyor. Uygulama kısa sürede yaygınlaşıyor ve korsanın karşısında duran, üreticilere emeğinin karşılığını veren büyük bir platform haline geliyor.

Netflix Dizisi Untitled Spotify Drama, Bir Kitap Uyarlaması Olacak

Netflix, bu dizi için ilhamı araştırmacı teknoloji gazetecileri Sven Carlsson ve Jonas Leijonhufvud tarafından yazılan Spotify Untold kitabından aldığını da paylaşıyor. Kitabın hazırlık sürecinde, ikilinin 70’ten fazla söyleşi gerçekleştirdiği biliniyor. Eser bir bakıma film senaryosu gibi okunduğu ve bir dizi için oldukça uygun olduğu da belirtiliyor. Yapım toplamda 6 bölümden oluşacak.

- Reklam -

Netflix’in bu diziyi “kurgu” olarak nitelendirmesinin sebeplerinden birinin The Crown dizisinde yaşadığı sorunla alakalı olabileceği düşünülüyor. İngiliz kraliyet ailesini konu alan dizi, kraliyet ailesinden büyük tepki toplamış ve anlatılanların gerçeği yansıtmadığı söylenmişti.

Netflix yeni adımlar atarken bir yandan da temkinli gitmek istiyor gibi görünüyor. Sizin bu mini dizi hakkındaki görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Engadget

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

anime manga sektörü

Japon Medyası Her Zamankinden Daha Popüler: Peki Manga ve Anime Neden Hâlâ Niş?

Atiye 3. sezon incelemesi Netflix

Atiye 3. Sezon Bölümleri Netflix’teki Yerini Aldı: İşte Tüm Merak Edilenler