in

Squid Game İntihal İddasıyla Gündemde: İşte As the Gods Will Filmiyle Olan Çarpıcı Benzerlik

Squid Game çalıntı bir sahne iddiası ile gündeme geldi. Netflix’in Güney Kore yapımı yeni hiti, As the Gods Will filmi ile dikkat çeken bir benzerliğe sahip.

Squid Game Çalıntı Sahne As the Gods Will
- Reklam -
- Reklam -

Squid Game çalıntı iddiaları ile gündemde. Netflix’in Güney Kore çıkışlı yeni dizisi, 2014 tarihli Japon filmi As the Gods Will ile bazı benzerlikler taşıyor. Dizinin yönetmeni intihal söylemlerini reddederken sahnelerdeki yakınlık da gözlerden kaçmıyor.

Netflix’in Güney Kore dizisi Squid Game, yayınlandığı andan itibaren tüm dünyada en çok konuşulan yapımlar arasında yer alıyor. Basitçe 45.6 Milyar Won kazanmak adına çocuk oyunları oynamayı kabul eden ve elendiklerinde ölen 456 kişinin katıldığı bir yarışmayı anlatan dizi, kısa sürede büyük bir popülerlik kazandı. Hatta öyle ki sadece 17 gün içerisinde dijital yayın devinin bu sürede en çok izlenen dizisi oldu.

Dizinin dünya genelinde bu kadar ün kazanmasının en büyük nedenlerden biri de kulaktan kulağa yayılmasıydı. Gösterinin bu denli izlenmesi sürpriz oldu, çünkü yapımda çoğu insanın tanıyacağı ünlü isimler yoktu. Sonrasında elde ettiği izlenme sayıları sayesinde The Hunger Games ve Battle Royale gibi yapımlarla kaşılaştırıldı. Squid Game her ne kadar bahsi geçen hayatta kalma temalı yapımlardan hikâye anlamında çok farklı olsa da, ortaya çıkan bir iddia senaryosunun çalıntı olduğunu söylüyor.

- Reklam -

Squid Game ve As the Gods Will Bazı Açılardan Birbirine Çok Benziyor

Söz konusu çalıntı iddiaları Takashi Mike’ın 2014 yapımı As the Gods Will adlı filmine dayanıyor. Japon filmi, kaybettikleri takdirde onları öldürecek çeşitli oyunlar oynamak zorunda kalan bir grup liseliyi konu alıyor. Ancak daha da önemlisi As the Gods Will’de oynanan ilk oyun Daruma-san ga koronda’dır. Bu oyun, aynı zamanda Squid Game’in de ilk oyunu olan Yeşil Işık, Kırmızı Işık’ın benzer bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Her ikisinin de aynı oyunla başlamasının dışında, her iki yapıma da aşina olan birkaç izleyici, bazı sahnelerinin bile ürkütücü bir şekilde As the Gods Will’e benzediğine dikkat çekiyor. Pek tabii tüm bunlar intihal tartışmalarını doğurdu.

Hemen aşağıda, bir Twitter kullanıcısının dikkat çektiği benzerliklere göz atabilirsiniz.

Bu benzerlikler her ne kadar dikkat çekici olsa da, filmin yönetmeni olan Hwang Dong-hyuk projeyi Netflix’e satmadan çok önce geliştiriyordu. Kendisi, söylediğine göre diziye ilk başladığında yıl 2009’du. Yani 10 yıldan fazla süre bu proje üzerinde çalışıyordu. Bu nedenle yönetmen, bu tür iddiaları defalarca reddetti.

Sizler As the Gods Will’i izlemiş miydiniz? Peki bahsedilen benzerliklerin abartılı derecede aynı olduğunu düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Girit Tarihin En Eski İnsansı Ayak İzi

Tarihin En Eski İnsansı Ayak İzi Girit’te Keşfedildi: 6 Milyon Yıllık Geçmiş

Ketebe Bilim Dizisi

Ketebe Bilim Dizisi: Pisagor’un Mirasından Kuantum Uzayına Bir Yolculuk