in ,

Squid Game Gerçek Oldu: İlkokul Öğrencilerinin “Yeşil Işık, Kırmızı Işık” Oyununu Oynaması Tepki Topladı

Squid Game dizisindeki oyunlar gerçek oldu. İlkokul öğrencileri “Yeşil Işık, Kırmızı Işık” oyununu oynayınca okul yönetimi velilere uyarıda bulundu.

Squid Game Gerçek Oldu: "Kırmızı Işık, Yeşil Işık" Oynadılar
- Reklam -
- Reklam -

Squid Game oyunları gerçek oldu. Belçikada bir ilkokulda öğrenciler “Yeşil Işık, Kırmızı Işık” oyununu oynayıp elenenlere zarar vermeye başlayınca okul idaresi alarma geçti.

Şu sıralar tüm dünyanın konuştuğu Güney Kore yapımı Netflix dizisi Squid Game, insanların hayatını etkilemeye devam ediyor. Basit konusuna rağmen tıpkı La Casa de Papel’de olduğu gibi ABD dışı bir yapıma göre inanılmaz bir izleyici kitlesine ulaştı. Öyle ki, kanalın eş CEO’su Ted Sarandos’a göre yapım Netflix’in en popüler işi olmaya aday.

Squid Game her ne kadar dünya çapında her yerde iyi izlenme rakamlarına erişti. Ancak hazırlandığı ülke olan Güney Kore’de çok daha fazla bir izlenme sayısına ulaştı. Hatta bu yüzden Güney Koreli internet sağlayıcısı SK Broadband, dizinin internet trafiğini yoğun şekilde artırması nedeniyle Netflix’e dava açtı. Gelecek yıl gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için muhalefet vekilleri tarafından kullanılmaya başlandı.

- Reklam -

Dizinin dünya genelinde izlenme sayıları henüz açıklanmamış olsa da, neredeyse her ülkede Top 10 listesinde ilk sırada yer alması ile adından bir süre daha söz ettireceğe benziyor. Fakat kendisiyle ilintili olarak gelen son haber, endişe verici oldu.

Squid Game Oyunu Oynayan Çocuklar Elenenlere Dayak Atıyorlar

Squid Game gerçek oldu netflix

Belçika’nın Valon Bölgesi’ndeki Erquelinnes Béguinage adlı ilkokulda öğrenciler dizideki oyunları oynamaya başladı. Ancak içeriği şiddet bulunduran oyunlar nedeniyle okul idaresi alarma geçti. Yönetim, okulun Facebook sayfası üzerinden yaptığı paylaşımda velilere uyarıda bulundu.

“Değerli veliler, Squid Game adlı diziyi muhtemelen duymuşsunuzdur. Bu dizide karakterler farklı çocuk oyunları oynuyor. Kaybedenler de eleniyor, yani öldürülüyor. Dizi, şiddet içerikli sahneleri nedeniyle 18 yaş altındakilere yasak. Öğrencilerimiz, dizide yer alan 1,2,3 Piyano oyununu oynuyor ve kaybeden kişiye dayak atıyor.”

- Reklam -

1,2,3 Piyano adlı oyun, dizideki “Yeşil Işık, Kırmızı Işık” oyununa denk geliyor. Dizide oyun sonucu öldürülen oyuncular yerine okulda elenen öğrenciler dövülüyor. Bu oyunu devam ettirip arkadaşlarına zarar vermeyi sürdüren öğrenciler hakkında disiplin cezası uygulanacağı belirtiliyor.

Normalde sadece yetişkinlere yönelik olarak hazırlanmış olan Netflix dizisi, belli ki hedef kitlesinin dışında da oldukça ilgi görmüş durumda. Henüz 2. sezon onayını resmi olarak duyurulmasa da, gelen başarı sonucunda bu onayın çoktan verilmiş olduğu tahmin ediliyor.

Squid Game’in tüm dünyada bu kadar popüler hale gelmesinin nedeni sizce nedir? Bu popülerliği neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Brussels Times

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Bizde yağlı kayış diye bir oyun vardı, akıllara zarar.

  2. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Akıllara Simit oyununu getirdi. Oysa 20 kişi tarafından kovalanıp tekmelenmeyi hiç kimse dert etmiyordu.

  3. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Biz ilkokulda boyundaki damara bastırıp birbirimizin kim önce bayılırsa herkesi şeker aldırtıyorduk.Bayılınca da kendi halinde uyanır diye bayıldığı yerde bırakıyorduk.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

That '90s Show Netflix dizisi

That ’90s Show: Netflix “That ’70s Show”un Devam Dizisine Onay Verdi

Florida - Duygu Akın | Çevirmenin Çemberi

Florida – Duygu Akın | Çevirmenin Çemberi: “Florida’nın Kasıp Kavuran Cazibesi”