in ,

Squid Game Hakkında Perde Arkasından 16 Bilgi

Squid Game hakkında ilginç bilgiler! Netflix’in Güney Kore yapımı dizisi, perde arkasındaki hikâyeler ile de dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Squid Game Hakkında Bilgi
- Reklam -
- Reklam -

Squid Game hakkında az bilinen detaylar! Netflix’in Güney Kore yapımı dizisi popülerliğini korurken hayranlar da yapıma dair yeni bilgiler edinmeyi dört gözle bekliyor. Kanalın en çok izlenen içeriğinin perde arkasına uzanan bir yolculuğa hazır olun.

Yayınlandığı günden beri gündemden düşmemeyi başaran Kalamar Oyunu, bir grup insanın büyük ödülü kazanmak için hayatları pahasına mücadele ettiği bir yarışmayı konu alıyor. Olumlu ve olumsuz pek çok eleştiri alan yapımın nasıl bu kadar çok insana ulaşmayı başardığı ise hâlâ konuşuluyor.

Bu yazıda dizinin yapım süreci hakkında bilinmeyenlerden ve bölümlerin arasına saklanmış gizli ayrıntılardan bahsedeceğiz.

- Reklam -

Squid Game Hakkında Sahne Arkasından Bilgiler

1. İlk Planlara Göre Dizinin Adı Daha Farklıydı

Netflix dizi üzerinde çalışmaya Eylül 2019’da başladığında yapımın adı Round Six’ti. Hwang Dong-hyuk’un ilk uluslararası projesi olan proje zaman içinde geliştikçe Squid Game adını aldı.

2. Hwang Senaryo Üzerinde Çalışmaya 12 Yıl Önce Başlamıştı

Hwang ilk senaryo taslağına 2008’de başladı ve 2009’da bitirdi. İlk iki bölümü yazmak bile 6 ayını almıştı. Ünlü yönetmen o zamanlarda hikâyenin çok sıra dışı ve dehşet dolu olduğunu düşünmüş ve geniş izleyici kitlelerine erişemeyeceğinden endişelenmiş.

Squid Game incelemesi netflix

10 yıl sonra Netflix dizinin haklarını satın aldığında bütçe ve oyuncu seçimi gibi sorunlar ortadan kalkmış. Yönetmen bir röportajında, “12 yılın ardından dünya hayatta kalma üzerine kurulu tuhaf hikâyelerin hoş karşılandığı bir yere dönüştü,” diyor.

3. Squid Game Aslen Bir Film Olarak Hazırlanmıştı

Hwang ilk taslaklarında projeyi bir uzun metraj film formunda hazırlamıştı. Yönetmenin Silenced, The Fortress ve Miss Granny gibi başarılı filmleri hatırlanırsa ünlü senaristin eserini böyle kurması tuhaf gelmeyecektir.

İlk etapta filmde, polis dedektifi Jun-ho yokmuş. Öte yandan Ji-yeong da erkek bir karaktermiş. Hwang sonradan karakterin cinsiyetini değiştirmiş çünkü Sae-byeok’la aralarındaki ilişkinin iki kadının ilişkisi olduğunda daha iyi çalışacağını düşünmüş.

4. Oyuncuların Odasındaki Duvarlarda Oyunlarla İlgili İpuçları Var

kalamar oyunu ipucu

İlk bölümlerde yataklarla kaplı olan odanın duvarları oyunlarla ilgili ipuçları taşıyor. Yeniden izlerken duvarlara dikkat ederseniz oyunları simgeleyen motifleri göreceksiniz.

5. İlk Oyundaki Bebek Gerçek ve Ziyarete Açık

Dizinin ilk bölümünde görülen dev ve ürkütücü bebek gerçek ve Seoul’un hemen kuzeyindeki Jincheon’da ziyarete açık.

Squid Game

Yapımcılar bebeği çekimler için ödünç almış ve ardından yetkililere teslim etmiş. Bebek, bir fayton müzesinin girişinde bekliyor.

6. İlk Bölümdeki Telefon Numarası da Gerçek

Oyuncular yarışmaya gizemli kartlarda yazan 8 haneli numarayı arayarak katılıyordu. Bu numara gerçekten diziyle alakası olmayan bir insana ait ve günde 4.000 çağrı aldığını söylüyor. Hatta bir politikacı numarayı satın almak için görüşmüş bile.

7. Diziden Bir Oyun TikTok Trendi Oldu

Dizideki oyunlardan birisinin ana ögesi olan dalgona kurabiyeleri TikTok trendleri arasında yerini aldı. Sosyal medya uygulamasının kullanıcıları dizideki gibi yalayarak veya kendi geliştirdikleri metotlarla şekeri kırmadan içindeki şekli çıkarttıkları videolar paylaştı. Yönetmen şaka yollu da olsa bunu öngörmüş:

“Yapım ekibiyle şakalaşmıştık bu konuda. Kingdom dizisinin geleneksel Kore şapkası gata yaptığı gibi bizim de bir dalgona çılgınlığı yaratacağımızdan bahsetmiştik. Gerçekten olmasına şaşıyorum.”

8. Squid Game Sayesinde Netflix’teki Benzer Dizilerin Popülerliği Katlandı

squid game benzeri Alice in Borderland

Squid Game, Netflix kütüphanesindeki benzer İngilizce olmayan yapımların popülerliğini artırmayı başardı. Dizinin yayınlanışından beri Japon dizisi Alice in Borderland ve Kore draması Sweet Home pek çok ülkede izlenme oranları açısından zirveye yükseldi. Siz de Squid Game benzeri yapımlar arıyorsanız önerilerimize göz atabilirsiniz.

9. Netflix’in En Popüler Dizileri Arasında Zirvede

ABD’de Top 10 listesine giren ilk Kore dizisi olmasıyla bile büyük başarıya imza atan dizi hız kesmeden ilerlemeye devam ediyor. Dizi Bridgerton’u geçerek Netflix’in en çok izlenen yapımı oldu. Yapım ilk 17 günde 111 milyon hanede izlendi.

10. Squid Game 2. Sezon İlk Öncelik Değil

Hwang şimdilik planlarının yeni filmlere odaklanmak olduğunu, sıranın 2. sezona gelmediğini belirtti:

“Squid Game 2. sezon için planlarım yeterince olgunlaşmış değil. Üzerine düşünmek bile yorucu. Yapmaya karar verirsem kesinlikle tek başıma olmayacağım. Bir yazar odası ve tecrübeli yönetmenlerle çalışacağım.”

- Reklam -

kalamar oyunu netflix

Elbette dizinin ulaştığı popülerlik, 2. sezon ihtimalini bir hayli yükseltiyor. Henüz resmi bir onay gelmemiş olsa da, Hwang’ın yeni bölümler için çok da uzak olmayan bir gelecekte kamera başına geçeceğini tahmin etmek güç değil.

Bu sırada hikâyenin nasıl devam edebileceğini merak ediyorsanız, 2. sezon teorileri hakkındaki yazımıza buradan göz atabilirsiniz.

(Güncelleme: Bu içeriğin yayınlanmasından kıs bir süre sonra, dizi resmi olarak 2. sezon onayını aldı.)

11. Son Bölümde Gerçek Hayattan Bir Haber Kullanılmış

Hwang dizinin Korelilerin gerçek tecrübelerini aktarmasını istediğini defalarca belirtmişti. Bu yönde bir adım olarak da gerçek bir haber kesitini dizide kullanmış. Final bölümünde haber bülteninde şu sözler geçiyor:

“Bu ülkede aileler üzerindeki borç yükseliyor, küresel ortalamadan çok yukarıda. Çin’den sonra en yüksek borçlanma oranına sahibiz.”

Hwang, bu haberin birkaç yıl önceden kaldığını ve Koronavirüs nedeniyle şu an borçların balon gibi şiştiğini belirtiyor.

12. Dizi Jung Ho-yeon’un İlk Oyunculuk Tecrübesi

Kuzey Koreli kapkaççı Kang Sae-byeok, Jung’un ilk oyunculuk tecrübesi olmuş. Geçmişte modellik yapan ve Korea’s Next Top Model programıyla televizyona merhaba diyen aktris, Squid Game ile başladığı yeni kariyerinde hızlı bir yükselişe geçti ve şu an en popüler Koreli aktris durumunda.

Jung Ho-yeon

Hwang, Jung’un, “Tanrı’dan gelen bir armağan,” olduğunu belirtiyor ve aktrisin tıpkı hayallerindeki Sae-beyok’a benzediğini aktarıyor.

13. Gi-hun’un İnsani Taraflarını Lee Jung-Jae Ortaya Çıkartmış

Ana karakteri canlandıran Lee Jung-Jae, Gi-hun’un tanıdığımız sempatik ve nazik karakterini yaratmada önemli bir rol oynamış. İlk bölümde eline geçen uskumruyla sokak kedisi beslediği sahne, aktörün fikriymiş. Sae-byeok’un pipetle sorun yaşadığı sahne de doğaçlamaymış ve Jung’un kahkahaları çok içten olduğu için bölümde kalmış.

14. Karakterlerin Yeşil Üniformaları Oyuncuların ve Set Ekibinin Başına Bela Olmuş

squid game 1 sezon netflix

Karakterlerin giydiği yeşil üniformalar kaliteli malzemelerden yapılmamış. Eski spor salonu kıyafetlerine benzeyen takımlar 300 kişinin bulunduğu setlerde çok toz birikmesine sebep olmuş ve bazı oyuncular alerji yüzünden kırmızı yüzlerle çekimlere devam etmiş.

15. Hwang Maskeli Gardiyanların İzcilere Benzemesini Planlamış

Hwang’ın ilk planları gardiyanların izci kıyafeti giymesi yönündeymiş ama bu kıyafetlerle giyenin cinsiyeti çok belli olduğu için kırmızı tulumlarda karar kılınmış. Yönetmen, gardiyanların bir kolonideki karıncalar gibi görünmesini hedeflemiş.

Squid Game

Sanat yönetmeni Chae de, gardiyan maskelerinin geleneksel Kore maskeleri hahoetaller esinlenerek tasarlandığını ve sembollerin altına ekledikleri çizgiyle bir karıncanın yüzünü andırdığını belirtiyor. CEO’ların giydiği maskeler de, gücü elinde tutan zengin sınıfının acımasızlığını belirtmek için özenle tasarlanmış.

16. Hwang Dalgona Kurabiyesini Yalama Tekniğini Çocukken Geliştirmiş

squid game benzeri film dizi önerileri

Dalgonayı yalayarak şekli çıkarma tekniğini Hwang çocukken kullanmış ve sayesinde pek çok ödül kazanmış. Ünlü yönetmen çekimlerden önceki gece şekerden alıp bir kez daha denediğini ama artık yalayıp erimek için çok kalın olduklarını belirtiyor. Bu yüzden dizi için özel dalgona şekerleri hazırlanmış.

Squid Game hakkında sizin tespit ettiğiniz farklı detaylar var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Insider

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Chris Pratt Garfield

Chris Pratt, Ünlü Animasyon Karakteri Garfield’ı Seslendirecek

penguin classics marvel comics

Marvel’ın İlk Çizgi Romanları Penguin Classics Özel Koleksiyonu ile Onurlandırılıyor