in

Squid Game, Netflix’e En Çok Kazandıran Yapım Oldu

Squid Game rekorlara doymuyor. 20 milyon dolara çekilen Netflix dizisinin kanala getirisi yaklaşık 900 milyon dolar olacak.

Squid Game netflix kazanç
- Reklam -
- Reklam -

Squid Game fırtınası esmeye devam ediyor. Netflix’in Güney Kore yapımı dizisi, etki değerine göre kanalın en değerli işi olmayı başardı.

Milyonlarca izleyiciye ulaşan yapım, Bridgerton, Stranger Things ve The Crown gibi dizileri geçerek platforma en fazla izlenen dizisi oldu. Güney Kore draması şimdiye kadar 111 milyon kişi tarafından izlenerek Netflix bünyesinde en çok izlenen dizi olmuştu.

Şimdi ise Squid Game başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ekonomi kanalı Bloomberg, dizinin yaklaşık 891.1 milyon dolarlık bir “etki değerine” sahip olduğu açıklanıyor. Bloomberg’in açıkladığına göre 17 Eylül 2021 itibarıyla yayına başlayan dizi bölüm başına 2.4 milyon dolarlık, toplamda ise 21.3 milyon dolarlık bir maliyete sahip. 9 bölümlük dizi, maliyetinin yaklaşık 40 katı kadar gelir elde etmeyi başaracak gibi görünüyor.

- Reklam -

Öte yandan şirketin hisse değeri de serinin yayınlanmaya başladığı tarihten bugüne yüzde 7 arttı ve şirketin toplam değeri 278,1 milyar doları buldu.

Squid Game’in Netflix’e kazandırdığı miktar ile karşılaştırılınca dizinin yayınlanan birçok yapımdan daha etkili olduğu görülüyor.

Squid Game izlenme rakamları netflix

Rapor aynı zamanda dizinin güncellenmiş izlenme sayılarını da içeriyor. Bridgerton dizisinin 82 milyonluk izlenme rekorunu kırarak ilk sıraya oturan Squid Game, izlenme sayısını artırmaya devam ediyor. Netflix CEO’su Ted Sarandos en az 111 milyon kullanıcının dizi yayınlandıktan 28 gün içerisinde en az iki dakikasını izlediğini açıklamıştı. Ancak şimdilerde bu sayının 132 milyona yaklaştığı söyleniyor. Güney Kore distopya yapımı bu haliyle şimdiye kadar çıkış yapmış en başarılı dizi olma rekorunu yineliyor.

Squid Game Dizisi Başarısını Bir Anda Elde Etmedi

Güney Kore yapımı Squid Game her ne kadar bir anda meşhur olmuş gibi gözükse de işin aslı bu kadar kolay değil. Dizinin mevcut hâlini alabilmesi tam on yıllık bir süreci kaplıyor. Serinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk Wall Street Journal’e on yıl önce ilk defa Kalamar Oyunu fikrini büyük annesi ve annesinin yanında kalırken yazmaya başladığını aktarıyor. Fakat bilgisayarını satmak zorunda kaldığı için o dönemde projeye devam edemediğini ekliyor.

- Reklam -

Birçok stüdyo tarafından “mantıksız” ya da “fazla gülünç” bulunduğu için kabul edilmeyen yapım en sonunda Netflix bünyesinde “gerçekçi” bulunarak kabul edilmiş. Hwang bütün bu reddedilme süreçleri boyunca stresten 6 dişini kaybettiğini söylüyor. Serinin yapımcılığı, yazarlığı ve yönetmenliğini üstlenen Hwang Koronavirüs pandemisinin zengin ve fakir arasındaki uçurumu daha da açtığını ve böylece dizinin daha da gerçek bir hâle geldiğini açıklıyor.

“Dünya değişti. Hikâyeyi meydana getiren bütün o noktalar on sene öncesine göre çok daha gerçek.”

Squid Game 2. Sezon Teorileri

Dizinin çekim ve yapım aşamalarının zorluğuna rağmen yapımcı Hwang Dong-hyuk serinin 2. sezonu üzerinde çalışıyor. Henüz resmi onay verilmemiş olsa da şimdiden 2. sezon için ortaya atılmış bazı teoriler bile var.

Siz dizinin başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pardayanlar 1 - Michel Zévaco | Haftanın Kitabı #193

Pardayanlar 1 – Michel Zévaco | Haftanın Kitabı #193

Ülker Abla: Seray Şahiner

Ülker Abla: Seray Şahiner Yeni Romanı ile Raflarda