in

Netflix CEO’su: Squid Game Kanalın En Popüler Dizisi Olabilir

Netflix Kore yapımı Squid Game, kanalın ortak CEO’su Ted Sarandos’a göre dijital yayın devinin en popüler dizisi olma potansiyeline sahip.

Squid Game Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Kore yapımı Squid Game dizisi, kanalın ortak CEO’su Ted Sarandos’a göre Netflix’in şimdiye kadarki en popüler dizilerinden biri olma potansiyeline sahip.

Squid Game bu ay Netflix kütüphanesindeki yerini alan Kore yapımı bir dizi. Çıktığı günden bu yana artan bir ivmeyle gerek eleştirmenlerden gerekse izleyicilerden oldukça olumlu yorumlar aldı. Hwang Dong-hyuk tarafından yönetilen maceranın başrollerinde Lee Jung-jae (New World), Gong Yoo (Train to Busan), HoYeon Jung ve Heo Sung-tae (The Age of Shadows) bulunuyor. Çıkışı henüz 2 haftayı bulmuş olsa da gerek Türkiye, gerek Amerika Birleşik Devletleri, gerekse dünyanın farklı birçok ülkesinde Netflix’in “En İyi 10” kategorisinde sürekli olarak bir numaralı yapım olarak yer alıyor.

Kalamar Oyunu anlamına gelen Squid Game’in konusu aslında oldukça basit bir senaryoya dayanıyor. 456 yarışmacı, 45.6 milyar Güney Kore Wonu (yaklaşık 342 milyon Türk Lirası) değerindeki bir para ödülü için bir dizi çocuk oyununda karşı karşıya geliyor. Yarışmada elenenler tıpkı Battle Royale ve The Hunger Games filmlerinde olduğu gibi, kaybedince ölüyorlar. Oyunun kökenlerini ve nihai amacını çevreleyen koşullar, yarışmacıları birbirine bağlayan tek ortak noktanın ortak bir mali mücadele olması gibi gözüküyor. Ancak dizinin ilk sezon finaline doğru gerçekler ortaya çıkıyor. En azından bir kısmı.

- Reklam -

Squid Game Netflix’in En Popüler Dizilerinden Biri Haline Gelebilir

Squid Game Netflix

İşte dizinin dünya çapında yakaladığı bu beklenmedik başarı Netflix’in patronlarını da oldukça sevindirmiş durumda. Kısa süre önce Netflix’in güncel istatistiklerini paylaşmak adına Deadline’a konuşan Netflix ortak CEO’su Ted Sarandos, verdiği ilgi çekici bilgilerin yanı sıra Squid Games’in yakaladığı başarıdan da bahsetti. Hatta Sarandos’a göre erken izleyici sonuçları doğru noktada ilerlerse Netflix’in şimdiye kadarki en popüler dizisi olabileceğini iddia etti.

- Reklam -

Squid Games’in Netflix’in en büyük pazar sahibi olduğu ABD de dahil olmak üzere yakaladığı başarı şaşırtıcı. Dizide Güney Kore standartlarına göre tanınan yıldızlar yer alsa da, nispeten çok az sayıda aktör diğer ülke izleyicileri tarafından tanınabilir. Genellikle bu tarz diziler sevilse ve iyi bir izlenme rakamına erişse bile bu denli bir popülerlik kazanamaz. Ayrıca yayın devinin Stranger Things ve The Witcher gibi daha köklü serilerine kıyasla reklam anlamında daha az bir bütçeye sahip olması da, gösteriyi çevreleyen popülerliğin tamamen ağızdan ağıza taşındığını gösteriyor.

Peki ya sizler Squid Game’i izlediniz mi? Sizce dizi nasıldı? Gerçekten de Netflix CEO’sunun belirttiği gibi platformun en popülrt dizisi olma potansiyeline sahip mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Yine gündeme fazlasıyla uzağım. Zaten Netflix’i her ay almama rağmen çoğu popüler dizisini izlemedim. Bir tuhaflık var bende sanırım.

  2. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Çok düşünmeden akışa kendinizi kaptırarak izlerseniz oldukça keyifli bir dizi bence. Konu klişe, olan bazı şeyler klişe ve tahmin edilebilir, mantık hataları var ama yine de Güney Kore dokunuşu olsa gerek izletiyor bir şekilde kendini. Platform gibi saçma sapan bir şey değil. O da zamanında sükse yapmıştı ama bence çok kötüydü.

  3. Avatar for erce erce dedi ki:

    @Askeladd Uzun zaman sonra benim de Netflix de izlediğim bir yapım oldu. Sonradan uzatırlar mı bilmem ama tek sezonda başı sonu belli tık tık tık işleyip biten güzel bir dizi. Kurgusu ve işlenişi de güzeldi.

  4. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Ben de netflix üyesi olmama rağmen pek izlemiyorum, içerik kütüphanesi vasat yapımlarla dolu.
    Squid game i 2 günde bitirdim. Çok akıcı bir dizi. Pek mantık aramamak gerekiyor, koreli oyuncuların abartılı oyunculuklarını saymazsak gayet saran bir dizi oldu.Çok zekice kurgulanmış ve düşünülmüş şeyler var.

    Kore sinemasını pek bilmiyorum ama daha önce tüm dünyada meşhur olan Parasite filminde de Güney Koredeki fakirlik konusu işlenmişti. Kore sanayisi bizim 5-6 katımız olan gelişmiş bir ülke ancak anladığım kadarıyla orada da gelir dağılımı eşitsizliği aynı bizim gibi yüksek seviyede.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Licorice Pizza Paul fragmanı Thomas Anderson

Licorice Pizza Fragmanı: Yeni Paul Thomas Anderson Filmi Yolda

Ketebe Keşif Dizisi kitaplar

Ketebe Keşif Dizisi Zorlu Okuma Deneyimlerine Işık Tutmaya Geliyor