in ,

Squid Game Çılgınlığı: Otobandaki Esrarengiz Tabela Ortalığı Karıştırdı

Squid Game gündelik hayatı etkilemeyi sürdürüyor. Otobandaki gizemli tabela, sürücülerin aklını karıştırınca polis açıklama yapmak durumunda kaldı.

Squid Game tabela ingiltere
- Reklam -
- Reklam -

Squid Game dizisi gündem olmaya devam ediyor. Yapımda yer alan semboller kısa sürede benimsenmiş olacak ki, İngiltere’de yer alan bir otoyoldaki tabela nedeniyle polis açıklama yapmak durumunda kaldı.

Netflix’in Güney Kore dizisi Squid Game, çıktığı günden bu yana popülerliğini artırarak yoluna devam ediyor. Henüz izlememiş olanların bile hakkında birçok bilgiye sahip olduğu ve dilimizde Kalamar Oyunu anlamına gelen dizi, büyük bir para ödülünü kazanmak amacıyla çocuk oyunları oynamayı kabul eden bir grup insanın yaşadığı hayatta kalma maceralarını anlatıyor.

Son olarak intihal iddiasıyla gündeme gelen yapım, sadece 17 günde Netflix’in en popüler dizisi olmayı başarmış ve izlenme rekorları kırmıştı. Normalde 18 yaş ve üzeri için hazırlanan bir yapım olsa da, ilkokul öğrencilerinin bile izleyip oyunlarını oynadığı Squid Game dizisi, aşırı derecede izlendiği ve bu nedenle internet trafiğini artırdığı gerekçesiyle Netflix’e dava bile açılmasına sebep oldu.

- Reklam -

Şimdi de Birleşik Krallık’ta yer alan bir tabeladaki işaretlerin Squid Game’deki yuvarlak kare ve üçgen şeklinde olması sebebiyle kısa sürede viral hale geldi. Öyle ki polis teşkilatı bile sosyal medyada şaka yollu bir açıklama yaparak otoyol tabelasının Squid Game dizisinin oyunlarına yönlendirmediğine dair güvence verdi.

Squid Game Sembollerinin Yer Aldığı Tabelaya Açıklama Polis Yetkililerinden Geldi

squid game ingiltere

İngiltere’nin Slough kenti yakınlarında bulunan M4 yolunun 5. kavşağındaki bir tabelada görülen semboller, hit dizideki davetiyelerde yer alan sembollerle neredeyse birebir aynı. Bunun bir reklam çalışması olup olmadığını merak eden ve kafası karışan sürücüler konuyu sosyal medyaya taşıyınca da Thames Valley Road Policing hesabından şu açıklama yapıldı:

- Reklam -

“Herkese iyi akşamlar. M4 kara yolunun 5. kavşağında bulunan tabelayı takip etmek sizleri Netflix dizisi Squid Game’in popüler oyunlarına götürmeyeceğini teyit edebiliriz. Bu işaretler sadece yol çalışmaları sırasında yönlendirme rotaları için kullanılan talimatlar…”

Netflix’in yayın yaptığı 94 ülkenin Top 10 listesinde birinci sıraya yerleşen ve sosyal medyada da en çok konuşulan yapım olan Squid Game aynı zamanda Netflix’e oldukça iyi bir maddi gelir sağladı. Bloomberg’e göre yapımı için 21.4 milyon dolar harcanan dizinin, dijital yayın devine yaklaşık 40 katı bir geri dönüş sağladığı ve toplamda 891 milyon dolar kazandırdığı iddia edildi.

Squid Game’in bu popülerliğini sizler neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: NME

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Çocuk Galadriel

Yüzüklerin Efendisi Dizisi ‘Çocuk’ Galadriel’i de İşleyecek

Pardayanlar 1 - Michel Zévaco | Haftanın Kitabı #193

Pardayanlar 1 – Michel Zévaco | Haftanın Kitabı #193