in ,

Netflix’ten 4,5 Milyon Dolar Ödüllü Squid Game Yarışması

Squid Game: The Challenge duyuruldu. Netflix, Güney Kore yapımı ünlü dizisinden ilham alarak para ödüllü bir yarışma düzenleyecek.

Squid Game The Challenge yarışma netflix
- Reklam -
- Reklam -

Squid Game: The Challenge başlıyor. Netflix, popüler dizisi için özel bir yarışma formatı geliştiriyor. 456 kişinin yarışacağı programın ödülü ise 4,56 milyon dolar.

Hwang Dong-hyuk tarafından Netflix için yaratılan Squid Game, geçen yıla damga vuran dizilerden birisi oldu.

Yayına girdiği ilk ayda 111 milyon kullanıcıya erişen dizi, aynı zamanda platforma da ciddi bir değer katmıştı. Yapım, yalnızca 21 milyon dolara mal olmasına rağmen şirkete 891.1 milyon dolarlık bir etki değeri kazandırmıştı.

- Reklam -

İlk sezonun ardından platform ikinci sezon için çalışmalara başlamış, yeni sezonun resmi duyurusu ise geçen günlerde gerçekleştirilmişti.

Bir grup insanın, büyük para ödülü için “ölesiye” yarıştığı Squid Game dizisi; şimdi gerçek hayatın bir parçası olmaya hazırlanıyor.

Squid Game The Challenge

Squid Game: The Challenge 456 Yarışmacıyı Zorlu Bir Maceraya Davet Edecek

Platformun Squid Game: The Challenge adıyla duyurduğu yarışma için Netflix’ten Brandon Riegg şu ifadeleri kullandı:

“Squid Game, yönetmen Hwang’ın büyüleyici hikâyesi ve ikonik görüntüleriyle dünya çapında bir fırtına etkisi yarattı. Bu devasa yarışma ve sosyal deneyde kurgusal dünyayı gerçeğe dönüştürdüğümüz süreçteki destekleri için kendisine minnettarız.

“Dizinin hayranları büyülü ve bilinmezliklerle dolu bir maceraya çıkacak. Gerçek dünyadan 456 yarışmacımız, sonu şimdiye kadarki en büyük nakit ödüle çıkan gerilim ve çarpıklıklarla dolu, büyük bir yarışma serisine konuk olacak.”

- Reklam -

Realite yarışma programı türündeki içerik için İngiltere çapında seçmeler başladı. Program için şimdilik İngilizce konuşabilen katılımcılar aranıyor. Gösterinin ne zaman yayına gireceği ise şu an için bilinmiyor. Ancak ABD’deki oyuncu seçimi sayfasının ilanına göre, 2023 yılının ilk ayları olası bir tarih olabilir.

Projeye The Circle adlı bir başka yarışmanın da arkasında olan Studio Lambert ve ITV’den The Garden öncülük ediyor.

Netflix, Canlı Yayın Özelliği Üzerine Çalışıyordu

Öte yandan platform, son dönemde yaşanan ciddi abone kayıplarına bir çözüm bulmak için yeni stratejilerini test etmeyi sürdürüyor. Netflix’in denediği özelliklerden birisi de canlı yayın özelliğiydi.

Bu özelliğin Squid Game: The Challenge gibi popüler olması olası yarışmalarda da kullanılabileceği düşünülüyor.

Siz bu yarışma formatını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Knives Out 2 Glass Onion

Daniel Craig’li Bıçaklar Çekildi’nin Devam Filminin Adı “Glass Onion: A Knives Out Mystery” Oldu

Tuğrul ve Ejderha: Gök Atlılar Efsanesi 1 - M. Bahadırhan Dinçaslan

M. Bahadırhan Dinçaslan’ın Gök Atlılar Efsanesi, “Tuğrul ve Ejderha” ile Yolculuğuna Başladı