in

Star Trek: Discovery, CBS’i Kurtarmaya Geliyor

Star Trek: Discovery 3. sezon bölümleri ufukta gözükmeye başlamışken CBS kanalı, sonbahar dönemini kurtarmak için All Access yapımına güveniyor.

Star Trek: Discovery CBS All Access
- Reklam -
- Reklam -

Star Trek: Discovery 3. sezon bölümlerine hazırlanırken CBS de yeni dönemde dar içerik havuzunu genişletmek için bu popüler serisine güveniyor. Dizi aslen kanalın dijital yayın mecrası CBS All Access’ta yayınlanıyor.

Star Trek: Discovery, bu sonbaharda ekranlara geri dönüyor. Duyurulan haberlere göre, Koronavirüs pandemisi nedeniyle sürekli ertelenen çekimler, dizinin 3. sezon bölümlerinin yayın tarihini de zora soktu.

Star Trek: Discovery, 2017’de CBS’in yayın hizmeti CBS All Access’ın baş projelerinden biri olarak ortaya çıktı. (İlk bölümü de aynı yayın hizmeti içerisinde yayınlandı.) Bunun dışında, sadece bu kanala bağlı bir yapım olarak devamlılığını sürdürüyordu. Ancak alınan yeni karara göre CBS, Discovery’nin ilk sezonunun tamamını 24 Eylül’den itibaren yayınlayacak.

- Reklam -

Star Trek: Discovery CBS All Access

1. sezon, dizinin 3. sezonunun 15 Ekim’de All Access’ta yayınlanmasından hemen önce CBS ekranlarına gelecek. Bu hareketin, CBS’in daha geniş izleyici kitlesi için dizinin farkındalığını artırmayı hedeflediği kesin. Ancak yapımın yalnızca dijitalde çıkmayıp ana kanalda da yer alması bir avantajı daha beraberinde getiriyor. Kanal, sonbahar TV sezonuna elinde güçlü bir kozla girmiş oluyor.

Star Trek: Discovery ile Birlikte All Access’ın Kullanıcı Havuzu da Genişlemeye Devam Ediyor

CBS Entertainment Başkanı Kelly Kahl, tipik yıllık program düzenlerinin Covid-19 nedeniyle karmaşık bir hale geldiğini belirterek, hareketin basit bir nedeni olduğunu açıkladı:
“Bu pek de alışık olduğumuz bir sonbahar sezonu değil, ancak düzenli bir senaryoya sahip dizilerimiz üretime başlarken güçlü bir orijinal içerik listesi hazırlıyoruz.”
Prodüksiyonlar dünya çapında yeniden çekimlere başlarken, birçok kanal normal programlarının yapımlarına iyi bir şekilde devam ettirmeye başladı. Ancak bu anlamda Hollywood’un kapısına kilit vurulduğunu söyleyebiliriz. CBS All Access’ın orijinal içerik havuzu bu bağlamda kullanışlı bir konumda.

Star Trek: Discovery CBS All Access

- Reklam -

CBS All Access bünyesinde Star Trek: Picard, The Good Fight, Why Women Kill, Tell Me a Story, The Twilight Zone ve Strange Angel gibi yapımları barındırıyor.

Peki siz dijital platform için hazırlanmış yapımın, ana akım kanalı kurtarmak için yayın programına dahil edilişi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Star Trek: Strange New Worlds Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Kaynak: Tor

Oğuzhan Karacaoğlan

Edebiyatın her türü ile haşır neşir, konsept sanat ve karakter tasarımı delisi. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimine devam eden arada bir kendi diyarlarında kaybolan en tazesinden bir yazar adayı.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Star Trek ana akım tv kuşağında doğmuş bir seri. Bu yüzden, bir takım kısıtlamalara ve zorluklara maruz kaldı. Yaş derecelendirmesine, diğer kanalların yayınlamak için satın almak isteyeceği kadar genel izleyiciye de hitabetmesi için uğraşılıyordu. Küfür kullanılmıyordu; görsel şiddetse olabildiğince yumuşatılarak sunulmaya çalışılıyordu. Hatta Mr. Spock karakteri bile sivri kulakları gerekçesiyle stüdyo tarafından sansürlenmeye çalışılmış; şeytanı andırıyormuş diye. :man_shrugging:

    Dönem değişip stream platformlarına geçiş yapılınca, şov birazcık daha serbestleşti denilebilir. Elbette çok da uçmadan.

    Bu geçiş ve öncesindeki bazı kısıtlamalardaki gevşetmeler, ana akım tv kökenli seriyi kablolu tv dünyasına yaklaştırdı, denilebilir. İçeriğin yaş derecelendirmesi hususunda ikisi de biraz daha farklı yayın politikaları güdüyorlar.

    Öncüllerine göre hafiften kabuk değiştiren Discovery’nin ana akıma dönmesi nasıl karşılanacak acaba? :thinking:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

aksiyon anime liste

Aksiyon Sahneleriyle Tatmin Edecek 20 Anime Önerisi

Kraken Uyanıyor - John Wyndham

Kraken Uyanıyor: John Wyndham’dan Bir Yok Oluş Tasviri