in

Star Trek: Strange New Worlds: Pike ve Spock Yeni Maceralarıyla Geliyor

Star Trek: Strange New Worlds için yeşil ışık yakıldı. CBS’in yeni dizisi Kaptan Pike, Spock ve Number One’ın maceralarını konu alacak.

Star Trek: Strange New Worlds
- Reklam -

Star Trek: Strange New Worlds dizisi resmen geliyor. CBS, Star Trek: Discovery’den tanıdığımız Kaptan Pike’ı canlandıran Anson Mount, Spock’ı canlandıran Ethan Peck ve Number One rolüyle tanınan Rebecca Romijn ile yeni spin-off için anlaştı. Uzay Yolu: Garip Yeni Dünyalar adıyla yayınlanacak dizi, Kirk’den on yıl öncesini konu alacak ve Kaptan Pike ile Spock’ın maceralarını anlatacak.

Star Trek: Discovery 2. Sezon USS Discovery mürettebatını Uzay Yolu tarihinin efsanevi figürleriyle görmemizi sağlamıştı. Anson Mount, Captain Pike rolünü canlandırdı. Ethan Peck ise bizlere daha genç bir Spock sundu. Rebecca Romijn de 1965’teki orijinal Uzay Yolu’nda bulunan Number One karakteriyle karşımıza çıktı. Her üç isim de performanslarından ötürü övüldü ve hatta hayranlar bu karakterleri içeren ayrı bir spin-off olması için taleplerini dile getirmeye başladılar.

Görünüşe göre CBS, hayranlara tam olarak istediklerini vermeyi kararlaştırdı. CBS All Access, Star Trek: Strange New Worlds (Uzay Yolu: Garip Yeni Dünyalar) adlı yeni bir dizi sipariş etti. Kirk komutayı almadan on yıl öncesini konu alacak dizi; Mount, Peck ve Romjin’in canlandırdıkları karakterler ekseninde USS Enterprise maceralarına yer verecek.

- Reklam -

Star Trek: Strange New Worlds

Alex Kurtzman: “Star Trek evreninde sıra dışı bir yolculuğa hazırlanın”

CBS All Access başkan yardımcısı ve programlama başkanı Julie McNamara duyuruyu yaparken şunları söyledi:

“Geçen sezon Discovery’de ilk defa seyirci karşısına çıkan Mount, Romijn ve Peck’in canlandırdıkları ikonik karakterlerin tasvirlerine hayranlar aşık oldular. Bu yeni dizi, Star Trek’e yepyeni bir bakış açısı ve maceralar getiren seri adına mükemmel bir tamamlayıcı olacak.”

Akiva Goldsman, Henry Alonso Myers, Heather Kadin, Rod Roddenberry ve Trevor Roth ile birlikte dizide yapımcısı olarak görev yapacak. Goldman ayrıca serinin pilot bölümünü Alex Kurtzman ve Jenny Lumet ile birlikte hazırlayacak.

- Reklam -

Serinin yapımcılarından olan Kurtzman da resmi bir açıklamayla yeni dizi hakkındaki düşüncelerini paylaştı:

“Geçen sezon Discovery’e bindiklerinde ve hayranların Pike, Number One ve Spock’a olan sevgisini duyduğumuzu söylediğimizde aslında bunu kastediyorduk. Bu ikonik karakterlerin Uzay Yolu dünyasında derin bir geçmişi var. Akiva ve Henry dümende iken, Enterprise ekibi ve hayranları Star Trek evrenindeki yeni sınırlara doğru sıra dışı bir yolculuğa hazırlanıyorlar. ”

YouTube video

Yeni gelecek olan seriyle ilgili henüz bir yayın tarihi paylaşılmadı. Ön hazırlıkları devam eden serinin çekimlerinin, Koronavirüs salgınının bitmesiyle başlayacağı tahmin ediliyor.

Böyle bir dizinin gelecek olmasını sizler nasıl karşıladınız? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Star Trek: Discovery 1. Sezon İncelemesi – Hem Farklı Hem de Aslına Sadık

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Batuhan Batuhan dedi ki:

    Harika bir haber bu ya. Star Trek Discoveryden çok daha iyi olacağı kesin. Büyük bir merakla bekliyorum.

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Yapımcı cephesinden minik ama mühim haberler geldi.

    Yapımcı Alex Kurtzman, Short Treks’in ikinci sezonuna dair bilgiler paylaştığı panelde, S.N.W.'e dair bilgicikler de sunmuş.

    Bir kısmı beklenilen, bir kısmıysa “kıvamı tutturabilirseler harika olur” ayarında.

    -Beklendiği üzere klasik Star Trek formülüne geri dönülüyor. Aynı ekiple haftanın yabancı ırkı, gezegeni, gemisi, gizemi tarzı epizodik yapı geri dönüyor. Discovery’de sezonun ana hikâyesine bağlanan haftalık yan hikâyeler yapısına geçilmişti. Picard dizisi tüm nostaljik fanserviselerine rağmen tek sezonda tek hikâyeydi.

    -Doğrulanamadı: Tamamlanan senaryo sayısına göre ilk sezonun 10 bölüm olması ihtimal dahilinde.

    Dikkat çeken kısımlar:

    -Kariyerlerinin başlangıcında sayılabilecek üç ana karakter (Pike, Number 1*, Spock) iyimserliklerini koruyarak görevlerin üstesinden gelecek. Eh, yani, ne de olsa Yıldız Filosu subayları.

    -Kaptan Pike, Discovery’nin 2. Sezon’unda gelecekte başına gelecek felaketi öğrenmişti. Buna rağmen, her iyi bir Yıldız Filosu subayının yapacağını yapıp görevini aynı ciddiyette sürdürmüştü. S.N.W.'da geleceğinden haberdar olmasına rağmen, iyimserliğinden ve ideallerinden vazgeçmeyen bir Kaptan Pike olacakmış. Kurtzman, şu yorumda bulunmuş [Google Çevirisi]: “Buradaki fikir, nasıl öleceğini bilen bir karakter, o noktadan sonra nasıl iyimser bir şekilde yaşar ve bir gemiyi yönetir? Bu harika bir soru. Bir karakterin bunu zaten bildiği bir şov görmedim. ‘Her sabah benim için nasıl biteceğini bilerek kalkacağım’ diyebilmek için dünya görüşünüzde doğal bir iyimserliğe sahip olmalısınız. Ve yine de herkesi kendilerinin en iyi versiyonları olmaya yönlendiriyor.”

    Discovery’de denedikleri bir şeyi, Kaptan Pike’ın özelinde farklı bir yoldan anlatacaklarmış gibime geliyor.

    Discovery’deki Burnham, korkuları sebebiyle iyimserliği zedelenmiş, bu yüzden de ilişkilerinde ve görevlerinde sorunlar yaşamış biriydi. Dizi de iyimserliğini geri kazanması ve ideallerini özümsemesi üzerine ilerliyordu. Karakter olgunlaşıyordu.

    S.N.W.'deki Pike kişisel yolculuğunu tamamlayıp olgunluğa erişmiş biri.

    Yapımcılar, muhtemelen, seyircinin kolayca empati kurulabilmesi adına, korkularıyla henüz başa çıkamamış, tam olgunlaşmamış Burnham’ı yazdılar. Ancak ya kaderin ya da eski formüllerin hikmeti midir, bilinmez, 2. Sezonda kendinden emin, neyi neden yaptığını bilen, takım oyuncusu ve etrafına güven veren Pike ilgi topladı.

    Eh, yapımcılar da, Yıldız Federasyonu’nun ilkeleri ve düsturu neden önemlidir ve hayatı nasıl etkiler, hikâyesini, "Yıldız Federasyonu demek Kaptan Pike demektir"e getirecek kadar idealize edilebilecek Kaptan Pike’la anlatmayı deneyecekler.

    Yeni Star Trek dizilerinin sıkıntılarından biri, ve belki de en önemlisi, iyimser gelecek ifadesinin altını dolduran karakterler sunmakta çekinceli davranılması. İdeallerine sadık iyilerin devri geçmiş sanabilirler ama geçmedi. Hem zaten alışıla gelmiş Star Trek idealizeliğinde de kusurlarının farkında olan ve o sayede ideale yaklaşabilen karakterler vardır.

    Günümüzde husurlu kahramanlar, hatta kahraman bile denemeyecek karakterlerin revaçta olması, yeni seyirciye açılmak isteyen Star Trek yapımcılarını yanılgıya düşürdü. İlk başta, sorunlarının farkında olan karakterler yerine sorunlarına rağmen günü kurtarabilen karakterler sundular. O karakterle, her şeye rağmen iyimserliğini koruyup ilerleyen insanlık tablosu çizmek ve bunu inandırıcı kılmak daha da zorlaşıyor. O yüzden hikâye de uzaya çıkıp uzaylılarla dalaşan insanlar düzeyinde kalıyor.

    Pike’ın gelişiyle Discovery 2. Sezon’unda bu yanlıştan dönme sinyalleri verdi. Picard, nostaljiye kapılırken Discovery’de düşülen hataya gömüldü. Star Trek Lower Decks animasyonunun olayı, kusurlarına/hatalarına rağmen günü kurtarmak, üzerine zaten.

    Discovery 3. Sezon ve Strange New Worlds, umudum sizlersiniz.

  3. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Ben de star Trek: SNW’ün Discovery ile bir bağlantısı var mı diye sormak için gelmiştim. Birinci bölümü izledim sanki var gibi gelmişti. Discovery’i de 1. sezondan sonra bırakmıştım. SNW izlemek için Discovery izlemek gerekli midir?

  4. Avatar for iskenderc iskenderc dedi ki:

    Ben Discovery’nin ilk iki bölümünü ciddi ciddi izleyip gerisini rölantiye alarak -atlaya atlaya- izlemiştim. O derece sevmedim yani. SNW’ün ilk sezonunu tamamen izledim ve hiçbir şekilde discovery’nin eksikliğini hissetmedim. Stil olarak orjinal Star Trek’in epizodik anlatımına dönmüş olmaları ayrıca bir hoşuma gitti Bence mani değil gibi izlemene.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Batman: Lanet çizgi roman inceleme

Batman: Lanet İncelemesi – Ne Dilediğinize Dikkat Edin

Deep Rock Galactic inceleme

Deep Rock Galactic İncelemesi: Bize Mağara Dayanmaz!