in ,

Star Wars Evreninden Heyecanlandıran Ahsoka Teorisi

Star Wars: Clone Wars dizisi için ortaya atılan Ahsoka Tano hakkındaki teori hayranları heyecanlandıracak türden.

Star Wars: Clone Wars Ahsoka
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars evreni çizgi romanlarıyla, animasyon dizileriyle hatta kitaplarıyla, canlı-çekim filmlerinde bahsedilmeyen pek çok karaktere ev sahipliği yapmakta. Bu karakterler arasında en sevilenlerden bir tanesiyse yıllardır devam etmekte olan ve son sezonu 2020’de yayınlanacak Star Wars: Clone Wars dizisinden Ahsoka Tano. Yıldız Savaşları hayranlarının son günlerde tartışarak ürettiği bir teoriye göre The Rise of Skywalker filminde sesini duyma şansı yakaladığımız Ahsoka, o sırada hala hayattaydı.

Ahsoka Tano, Anakin Skywalker’ın Padawan’ı olarak Clone Wars’daki yerini almış. Ardından kısa bir süreliğine Dark Side’a geçmişti. Clone Wars’un sonlanmasının ardından filmlerde hâlâ adı bile geçmeyen Ahsoka, diğer bir Star Wars animasyonu olan Rebels’a katılmıştı. Rebels bir noktadan sonra toparlayamayınca Ahsoka artık hikâyenin dayanak noktası haline gelmiş ve son kez Rebels’ın final bölümünde kayıp Jedi Ezra’yı arayan Sabina Wren’e katılmıştı.

Star Wars: Clone Wars Ahsoka

- Reklam -

 

Star Wars: Clone Wars Senaristi Konuştu: Büyük Bir Etkisi Yoktu

Ahsoka’nın The Rise of Skywalker ile ekranlara taşınması ise Rey’in Palpatine’le savaştığı sahnede olmuştu. Beyaz perdede yine fiziksel olarak görme imkanı bulamadığımız Tano, Rey’e seslenerek destek veren Jedilar’ın arasındaki yerini almıştı. Hatta film sırasında bu sesin Ahsoka’ya ait olduğu anlaşılamamış, kapanış jeneriğinde verilen bilgiler doğrultusunda onaylanmıştı. Bu konu üzerinde tartışan Star Wars hayranları, Ahsoka’nın sesinin eklenme sebebi olarak ölmediğinin belirtilmek istenmesini gösterdiler. Yine bu hayranlara göre Ahsoka aslında The Rise of Skywalker sırasında da hayattaydı. Clone Wars senaristi Filoni, sesin sadece heyecan yaratmak adına eklendiğini ve büyük bir etkisi olmadığını söylüyor. Ancak hayranların beyazperdedeki Ahsoka beklentisi halen sönmüş değil.

Star Wars: Clone Wars Ahsoka

- Reklam -

Star Wars: Clone Wars animasyonu 2008’den 2014’e kadar büyük bir başarıyla devam etmişti. Ancak yapımın yazarları hikâyeyi tamamlayacak süre bulamadan ne yazık ki dizi iptal edildi. Bu sene içerisinde Disney+ platformunun açılması ve hayranların baskısı üzerine Star Wars’un isim haklarına sahip olan Disney, Clone Wars’u son bir sezonla sona erdirme kararı aldı. 7. sezonu önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan Clone Wars’un en az The Mandalorian kadar izleneceği söylenmekte. Clone Wars’un henüz başlamış olan yeni sezonunu Disney+ platformundan izleyebilirsiniz.

Bu teori konusunda sizlerin görüşleri nelerdir? Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın!

* * *

* The Mandalorian Dizisine İlk Star Wars Filminden Efekt Takviyesi

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mehmetali_Sahin Mehmetali_Sahin dedi ki:

    Benim merak ettiğim bu yazıyı yazarken 7. Sezonun fragmanını hiç mi izlemediniz? Ahsoka bütün fragmanlarda var. Bunun “acaba bu sezonda çıkar mı” diye teori üretilecek bir yeri yok :slight_smile: ha hikayede neler yapacak demek istediyseniz tamam da kız bu sezonda var. Ayrıca karanlık tarafa geçişi tek bölümde geçici süreli bir şeydi. Öyle yani… :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Haftanın Kitabı #129 – Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde

Haftanın Kitabı #129 – Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde

Yazarının Kaleminden: Eşrefzade İdris Bey'in Maceraları

Yazarının Kaleminden: Eşrefzade İdris Bey’in Maceraları