in

Yeni Star Wars Dizisi “The Acolyte”ın Yönetmeni Marvel’dan Olabilir

Star Wars: The Acolyte dizisi yönetmenini Marvel’da bulmuş olabilir. LucasFilm’in yeni projesi için Kate Herron ismi konuşuluyor.

Star Wars The Acolyte dizisi yönetmen
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars: The Acolyte dizisi için yönetmenlik koltuğuna eski Marvel yönetmeni Kate Herron gelebilir. Disney Plus üzerinden izleyicilerle buluşacak yapım Yıldız Savaşları evreninin gizemlerini ve korkularını ele alacak.

The Mandalorian sonrası Disney+ izleyicilerine birçok farklı Star Wars yapımının çıkacağı duyurmuştu. Lando, Andor ve The Bad Batch gibi yapımların yanı sıra Star Wars: The Acolyte dizisinin de ön geliştirme aşamasında olduğu bilgisi verilmişti. Leslye Headland’in yönetici koltuğunda oturduğu dizinin yönetmen arayışı ise uzun zamandır devam ediyor.

Marvel’ın sevilen yapımları arasındaki Loki dizisinin ilk sezonunu yöneten ve yapımcılığını üstlenen isim uzun zamandır LucasFilm’in radarındaydı. 2021 yılından bu yana Herron ile yeni Star Wars projesi için görüşen platform başarılı yönetmen ile net bir anlaşmaya varmış gibi görünmüyor. Ancak Star Wars’un resmi olmayan haber sitesi Bespin Bulletin Loki yönetmeni Herron’ın “The Acolyte filminin yönetmenliğine getirildiğini ya da en azından ciddi bir şekilde düşünüldüğünü” aktarıyor. Herron ve yapımcı Headland ile birlikte LGBT+ yapımcıların Disney bünyesine yeni uzay operası fikirler getireceği de söyleniyor.

- Reklam -

Star Wars The Acolyte yönetmen kate herron

Star Wars: The Acolyte Dizisi Yıldız Savaşları Evreninin Anlatılmamış Dönemlerine Işık Tutacak

Disney YıldızSavaşları yapımlarının arasında fazlaca anlatılmamış bir dönemi konu alması beklenen The Acolyte, High Republic döneminin sonlarını konu alacak. Skywalker efsanesinden yaklaşık 100 yıl kadar öncesini anlatan hikâyeler Jedi’ların altın çağına denk geliyor. Disney’in Legends olarak duyurduğu bu yapımlar Star Wars evreni içerisinde daha çok “Genişletilmiş Evren” olarak biliniyor. Dolayısıyla bu yapımlarla birlikte Disney, Genişletilmiş Evren’i ana akım içerisinde bir temele oturmaya çalıştığı düşünülüyor.

Disney Investor’s Day kapsamında ilk defa duyurulan yapımın özeti ise “izleyicileri High Republic’in son günlerinde açığa çıkan galaksinin gizemli sırlarının ve yükselen karanlık güçlerinin içine sürükleyen gizem ve korku yapımı” olacağı söylenmişti. Bu açıklama dışında ise verilen bir ayrıntı yok.

- Reklam -

Kate Herron, Loki dizisi dışında Daybreak, Sex Education, Summer Comedy Shorts ve Five by Five ile de tanınıyor.

Siz Star Wars: The Acolyte dizisi için konuşulan yönetmen hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Giant Freakin Robot

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tekken: Bloodline fragman

Tekken Oyunundan Uyarlanan Netflix Animesi “Bloodline”dan Yeni Fragman

Güzel Dünya, Neredesin? İncelemesi Sally Rooney

Güzel Dünya, Neredesin? İncelemesi: Sally Rooney’nin En İyimser Kitabı