in

Star Wars Dünyasının İptal Edilen Dizisinin Test Çekimleri Yayınlandı

Star Wars için bizzat George Lucas’ın ellerinden çıkan ve sonrasında iptal edilen dizinin test çekimleri internet üzerinden yayınlandı.

Star Wars: Underworld
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars yapımları gerek beyaz perde gerekse çizgi animasyon serileriyle bugüne dek hayranların ilgi odağı oldu. Ancak gerçek oyuncularla çekilmiş televizyon dizileri evrenin en büyük eksikliklerinden biriydi. Nihayet geçtiğimiz yılın sonbaharında yayınlanan The Mandalorian’la bu eksiklik olumlu şekilde giderilmeye başlandı.

Ancak görünen o ki serinin yaratıcısı George Lucas’ın orijinal planları, izleyicileri dizi konusunda bu kadar bekletmeyecek şekilde tasarlanmış. 2005’te, ikinci üçlemenin bitmesiyle bir Star Wars dizisinin planlarına ve konsept çekimlerine kadar gelinmiş olsa da, diziyi asla göremedik. Lucas’ın kaleminden çıkan Star Wars: Underworld, ilk üçlemeyle ikinci üçleme arasındaki sürede geçen, İmparatorluk’un yükseliş dönemlerini anlatmayı hedefleyen bir yapımdı. Birkaç yıl boyunca geliştirilmiş ve 50 bölümlük senaryosu hazırlanmış bile! Lucas’ın dizi için tam planıysa 40 dakikalık 100 bölüm üretmekmiş. Nihayetinde, dizinin masrafları çok fazla gözüktüğü için asla gün ışığını görememiş.

Dizinin ufak bir sahnesi ve kamera arkası görüntüleri Youtube üzerinden yayınlandı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

- Reklam -
YouTube video

Sahnede İmparatorluk’un merkezi Crouscant’ı cyber-punk vari bir metropol olarak görüyoruz ve belirtmek gerekir ki 2005 için çok üstün bir teknoloji kullanılmış. Sonrasında Stormtrooper’ların ve gözetleme droidlerinin arasından süzülen bir Asi ajanının Star Destroyer’larla alakalı gözüken İmparatorluk planlarını çalışını izliyoruz.

Sahne gerçekten göze hoş gözüküyor. İkinci üçlemenin aksine Stormtrooper’lar animasyon değil gerçekten zırhlarını giyen oyuncular, yeşil ekran ve VFX o dönemde sinemada bile zor yakalanan kaliteyle oturtulmuş. Crouscant’ın neredeyse tamamı montaj odasında bilgisayarlarla eklenmiş. 2005 için böylesi bir efekt yükünün neden çok pahalı geldiğini anlayabilirsiniz. Dizinin yapıldığı sıralarda bir bölümün tahmini masrafı 50 milyon dolar civarındaydı. 2019’da benzer teknolojilerle yapılan The Mandalorian içinse bölüm başına 15 milyon dolar harcandığını da unutmayalım.

Star Wars: Underworld

Star Wars: Underworld İçin Hazırlanan Senaryo Başka Yerlerde Kullanıldı

God of War serisinin ilk oyunlarında görev almış ve son oyununu üreten Corey Balrog da dizinin bazı bölümlerinin senaryolarını okumuş ve hatta son oyundaki Kratos’un daha sempatik karakteri için fikir tohumları da aklına bu okumalardan düşmüş:

- Reklam -

“Lucasfilm’de çalışırken dizinin senaryolarını okumama izin vermişlerdi. Tecrübe ettiğim en baş döndüren deneyimlerdendi. İmparator’u önemsemiştim. İmparator’u sempatik bir karatere dönüştürmüşlerdi. Kalpsiz bir kadın tarafından kalbi sökülüp atılmış bir adam görüyordum. Okurken ağlamaklı olmuştum. İmparator’dan bahsediyorum, elektrik parmaklı İmparator’dan. Bunu başarmak büyülü bir şey. Dizinin yazarları The Shield’de ve 24’te çalışmış harika yazarlardı.”

Star Wars: Underworld senaryolarının kullanıldığı tek yer burası değil. Dizi için yazılan 50 bölümden bazıları Death Star planlarının asiler tarafından çalınışını veya Han Solo’nun Milenyum Şahini’ni kazanışını anlatıyor. Bu iki hikâyeyi de serinin yan filmlerinde görmüştük. Disney iptal edilen diziyi tamamen çöpe atmış gibi gözükmüyor. Yani Underworld’ün başka hikâyelerini de ileride görmemiz mümkün gözüküyor.

Star Wars: Underworld

Star Wars’un nihayet küçük ekranda karşımıza çıkması ve pek çok dizinin de gelmesiyle ilgili sizin düşünceleriniz neler? Yeni filmlere kadar Star Wars evreninin ev sahipliğini yapacak olan Disney+’tan umutlu musunuz? Ve yayınanan test bölümünü nasıl buldunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı yazabilirsiniz.

* * *

* Obi-Wan Kenobi Dizisi Bir Süreliğine Rafa Kaldırıldı

* The Mandalorian 1. Sezon İncelemesi: Star Wars’un Köklerine Dönüyoruz

* Star Wars: The Rise of Skywalker – Bir Yıldız Savaşları Enkazı

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

loki oven wilson

Loki Dizisinden İki Önemli Haber Geldi

marvel yeni video diziler

Marvel Dizileri WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier ve Loki İçin İlk Video