in

Later Dizi Oluyor: Stephen King Romanı Televizyona Uyarlanıyor

Stephen King imzalı suç romanı “Later” dizi oluyor. Blumhouse tarafından çekilecek uyarlamanın başrolünde Lucy Liu yer alacak.

Stephen King Romanı "Later" Dizi Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Later dizi oluyor. Stephen King bir başka romanı ile televizyon dünyasına adımını atıyor. Geçen sene çıkardığı Later kitabı Blumhouse tarafından uyarlanacak. Serinin yazarlığını Raelle Tucker yaparken, başrolde Kill Bill filminden tanıdığımız Lucy Liu bulunuyor.

2021 yılında Hard Case Crime tarafından basımı yapılan Later, suç ve aksiyon alanında okurlar tarafından oldukça beğenilmişti. The Colorado Kid ve Joyland’den sonra ünlü yazarın aynı yayınevinden çıkan üçüncü kitabı olmasıyla da dikkat çekmişti. King’in yeni romanının çıkışından görece kısa bir süre sonra diziye uyarlanacağı haberi de resmi olarak paylaşıldı. Blumhouse TV tarafından ekrana taşınacak projenin senarist koltuğunda ise True Blood ve Jessica Jones gibi yapımlarla tanınan Raelle Tucker oturuyor.

King’in son romanı bir yayıncı temsilcisi olan Tia’nın macerasını konu alıyor. Tek oğlu Jamie ile birlikte yaşayan Tia maddi ve profesyonel olarak sağlam temeller üzerinde durmaya çalışmaktadır. Ancak yayınevinin anlaştığı ve son romanını teslim etmek üzere olan yazarının beklenmedik ölümü ile tüm planları yerle bir olur. Son roman Tia’yı maddi olarak kalkındırabilecek düzeltebilecek olması bir yana borçları da birikmektedir. Fakat tam da bu anda oğlu Jamie’nin inanılmaz gücünü fark eder. Jamie ölülerle konuşabiliyordur. Böylelikle romanın bitmesi için Tia’nın önünde bir ışık doğar, yine de bunun bir karşılığı olacaktır.

- Reklam -

Later Dizisi Dışında Stephen King, Şu Anda Netflix ile Çalışıyor

Later - Stephen King Yeni Kitap

Stephen King eserlerinin beyaz perdeye ve televizyona uyarlanması konusuna yabancı değil. Daha öncesinde Carrie, It, Pet Cemetery gibi kült eserlerinin adaptasyonlarını gördü. Ancak ünlü yazar şu sıralar Jason Blum ile birlikte yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Kendisinin yazdığı Mr. Harrigan’s Phone isimli kısa öyküsünden uyarlanan yeni bir diziyi Netflix ile ekrana getiriyor. Dolayısıyla Later romanı ile birlikte King, Jason Blum ile iki farklı kitabının uyarlamasını yapıyor. Konuya dair verdiği röportajda şunları söyledi.

“Jason Blum ile yıllardır çalışmak istiyordum ve şimdi onunla İKİ projede çalışıyorum. Yürü be!”

Blum ise King’in açıklaması üzerine şunları söyledi:

- Reklam -

“Ben daha doğmadan önce bile Stephen King ile birlikte çalışmak istiyordum. İlk duyunca bunun imkânsız olduğunu düşünüyorsunuz, ta ki karşınızdakinin Stephen King olduğunu hatırlayana kadar.”

Later romanının Türkçe çevirisi konusunda henüz bir adım atılmadı. Bununla birlikte yapımın ne zaman izleyicilerle buluşacağına dair kesinleşmiş bir bilgi de yok.

Siz Later romanının televizyon adaptasyonu konusunda ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ismet inönü not 1936

İsmet İnönü’nün 1936 Tarihli Notu Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı

Jason Momoa, Hızlı ve Öfkeli 10 Kadrosunda

Aquaman Yıldızı Jason Momoa, Hızlı ve Öfkeli 10’da Oynayacak