in

Stephen King, Pennywise’ın Geçmişini Anlatacak Diziye Dahil Olmayacak

Stephen King, Welcome to Derry dizi ekibinde yer almayacağını ve Pennywise’a dair herhangi bir kitap çalışmasının olmadığını açıkladı.

stephen king welcome to derry dizi hbo max
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King, Pennywise karakterinin kökenini işleyecek Welcome to Derry dizi ekibinde yer almayacak. Usta yazar ayrıca, bu ikonik kötüye dair başka bir projesinin de bulunmadığını açıkladı.

Stephen King’in ilk olarak 1986 yılında yayımlanan It (O) kitabında yer alan Pennywise karakteri, korku külliyatının ikonik isimlerinden birisine dönüşmüştü. 1990’da 3 saatlik bir televizyon filmine konu olan kitap, 2017 ve 2019’da Andy Muschietti imzasıyla beyaz perdeye taşınmıştı.

Warner Bros.’un yapımcılığında hazırlanan filmin dünyası ise HBO Max’te genişlemeye hazırlanıyor. Geçen mart ayında Muschietti’nin Derry’ye geri döneceği belirtilmişti.

- Reklam -

Welcome to Derry adını taşıyan dizinin 1960’lı yıllarda başlayacağını ve It: Part One filminin öncesine dek geçecek zaman dilimini işleyeceği öğrenilmişti.

Bu kısıtlı bilgilerden yola çıkan hayranlar, romanın yazarı ve karakterin yaratıcısı Stephen King’in de Welcome to Derry ile Pennywise’ın geçmişini bir kez daha ziyaret edebileceğini düşünmüştü.

welcome to derry pennywise dizi

King, geçen günlerde katıldığı Bloody Disgusting’in The Losers Club Podcast’inde konuya dair açıklamalarda bulundu.

Stephen King, Pennywise Hakkındaki “Welcome to Derry” Dizisine Katkı Sunmayacak

Hayranlar ünlü yazarın dizi ekibinde yer alıp almayacağını ya da Pennywise’ın geçmişini anlatan bir eser yazıp yazmayacağını merak ediyordu. King, katıldığı programda It’e herhangi bir şekilde geri dönmeyeceğini açıkladı.

- Reklam -

“Pennywise ile şu anda bir bağım yok. Çünkü It’e geri dönmeyi düşünmüyorum. Bu iş, artık onu yapan yeni insanların elinde. Andy ve Barbara Muschietti, Welcome to Derry dizisini yapacaklar. HBO Max ile el sıkışmış durumdalar.

“Bunu yapmak ilginç olacak. Bir prequel hakkında konuşmuşlardı. Bu, bana da iyi bir fikir gibi geldi. Pennywise’ın 50’lerden 27 yıl öncesine dek neler yaptığını görmek isterdim. Ya da sanırım 80’li yıllardan. Çünkü tarihleri güncellediler. Bilirsiniz, 2. Dünya Savaşı’ndan önce falan olmalı. Nasıl olacağını görmek ilginç olacak.”

Warner Bros., son iki It filmi ile dünya çapında toplam 1,1 milyar dolarlık gişe hasılatı elde etmişti. Şirketin dijital yayın platformu HBO Max ile, King’in korku evrenini genişletmeye devam edecek.

Welcome to Derry dizisi It filmlerinde olduğu gibi Andy Muschietti imzası ile yayınlanacak. Ancak dizinin ne zaman çıkacağı, hangi oyuncularla geleceği gibi detaylar henüz belirlenmiş değil.

King’in projeye dahil olmama kararı için siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    “Bişeyi de ben yazmayayım artık.” :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Raised by Wolves 3 sezon iptal

HBO Max, Raised by Wolves’un Devam Sezonunu İptal Etti

Galapagos kaplumbağası albino

Tarihte İlk Defa Dev Bir Galapagos Kaplumbağasının Yumurtasından Albino Yavru Çıktı