in

Stephen King’in Post Apokaliptik Romanı “Mahşer” Yeniden Dizi Oluyor!

Öncesinde 4 filmlik bir sinema uyarlaması olarak planlanan, Türkçeye Mahşer adıyla çevrilen “The Stand” romanı, mini dizi projesine dönüştü!

stephen king mahser ust
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz gün Stephen King hayranlarına “The Tommyknockers” romanının sinemaya uyarlanacağından bahsetmiştik. Şimdi yine bir uyarlama haberiyle daha karşınızdayız. Türkçeye Mahşer (Altın Kitaplar) adıyla çevrilen The Stand romanı bir mini dizi olarak karşımıza çıkacak.

2014 yılında yönetmen Josh Boone, The Stand kitabını 4 film şeklinde sinemaya uyarlamayı düşünüyordu. Normal olarak herkes, Warner Bros.’un büyük bir şeyler planladığı kanaatindeydi. Aradan yıllar geçti ve konu ile alakalı duyumlar şimdi çok farklı. The Tracking Boardın haberine göre Josh Boone, romanı ABD’nin en büyük televizyon yayın şirketlerinden olan CBS‘de 10 saatlik bir mini dizi olarak geliştiriyor.

Başlangıçta Boone 3 saatlik senaryo yazmak için işe alınmıştı ve Stephen King de dahil herkesin sevdiği bir senaryo hazırlamayı başarmıştı. Sonrasında stüdyonun istediği üzerine 4 film üzerinde karar kılınmıştı. Bu durumdan da gayet memnundu. Haliyle işin diziye evrilmesi kendisini pek de mutsuz etmese gerek. Dizi hakkında detaylı bilgilere sahip olmasak da, konu Stephen King ve uyarlamaları olunca meraklanmamak elde değil.

- Reklam -

Stephen King’in kurgusuyla insanları hayran bırakan post-apokaliptik romanı The Stand’a aşina değilseniz, tanıtım metnini şöyle koyalım:
“Mahşer, macera, aşk, kehanet, alegori, fantazi ve realizm öğeleriyle harmanlanmış harika bir roman.” The New York Times Book Review

Biyolojik denemeler yapılan bir kuruluştan kaçan biri, kısa süre sonra domino etkisiyle insanların yüzde doksan dokuzunu yok edecek mutasyona uğramış ölümcül bir grip mikrobunu yaymaya başlar. Hayatta kalmayı başaran korku ve şaşkınlık içindeki bir avuç insan kendilerini kurtaracak bir lider arayışı içine girer. Ve iki aday ortaya çıkar… Colorado’da bir halkevi kurmakta ısrar eden 108 yaşındaki hayırsever rahibe Abagail ve kötülükten başka bir şey düşünmeyen, kargaşadan mutlu olan şiddet yanlısı “kötü adam” Randall Flagg…

- Reklam -

Yalnızca düşlerde var olabileceğini sandığımız karanlık bir hikâye…
Bu bilgileri Boone’un bir sonraki projesi olan X-Men: The New Mutants hakkında bir tartışma sırasındaki açıklamalarıyla öğrendik. Ayrıca dizinin gelmesi oldukça fazla zaman alacak gibi görünüyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? 10 saatlik bir dizi uyarlaması, 4 filmlik bir sinema macerasına göre daha mı iyi bir fikir?

Emin Özçay

94 yılında hayata gözlerini açan ben, yaşamanın amacını farklı dünyaları keşfetmede buldum. Halihazırda uzatmalı üniversite öğrenciliğine devam ederken, günlük yaşamın rutininden büyülü dünyalarda geçirdiğim zamanlarla kurtulmayı başardım. Çocukluğumda bilgisayar oyunları ve çizgi dizilerle başlayan serüvenim, şu zamanki hayatımın temelini oluşurdu. Keşfettiğim dünyaların büyüsüne kapıldığımdan, bu dünyayı pek sevmiyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for DigitalMilitia DigitalMilitia dedi ki:

    HUUUUAAAAYDAAAAAAAAAAA!

    Stu Redman’ı Gary Sinise oynamazsa yeminle school shooting yaparım orada.

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    1 yıl boyunca hem televizyon dizisi hem de sinemalarda sadece Stephen King yapımları izleyelim. Adam yakında uyarlama için kitap yetiştiremeyecek, gerçi yok yav sıkıntı olmaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

neil gaiman Gormenghast Dizisi

Neil Gaiman’dan Gormenghast Dizisi Geliyor!

Cekilis Fahrenheit451

Çekiliş: Ray Bradbury’den “Fahrenheit 451”