in

Stranger Things 4. Sezon: Hopper’ın Dönüşü, Gandalf’ın Dönüşü Gibi Olacak

Stranger Things 4. sezon ile “geri dönmesi” beklenen Hopper için, David Harbour’dan heyecan veren benzetme: “Gandalf’ın dönüşü gibi olacak.”

Stranger Things 4. Sezon: HopperStranger Things 4. Sezon: Hopper
- Reklam -
- Reklam -

Stranger Things 4. sezon hazırlıkları sürüyor. 3. sezon bölümlerinde ekrana şüpheli bir şekilde veda eden Jim Hopper, yeni sezonda izleyicinin karşısına çıkacak. Oyuncuya hayat veren David Harbour, bu dönüş için yaptığı Gandalf benzetmesi ile izleyicileri heyecanlandırdı.

Hayranların hatırlayacağı üzere Stranger Things 3. sezonunda en şok edici olay, David Harbour’un oynadığı Hopper’ın sözde ölümüyle yaşanmıştı. Ancak neyse ki, 4. sezon için yayınlanan ilk fragmanla birlikte karakterin aslında Rusya’da olduğunu ve geri döneceğini öğrenmiştik.

Şu an için 4. sezonda neler olacağı hakkında az bilgi bulunsa da, oyunculara göre dizi beklettiğine değecek. Koronavirüs nedeniyle çekimlerine ara verilen yapım için prodüksiyonun tekrar başladığı da açıklanmıştı. Aslında bu yılın sonlarına doğru gelmesi gereken yeni sezon da aynı nedenle 2021’in ikinci yarısına kaldı. Her ne şekilde olursa olsun, dizinin 4. sezon ile bitmeyeceğini ve 5. sezon onayı aldığını biliyoruz.

- Reklam -

Stranger Things 4. sezon hopper gandalf

Şimdi de diziyle ilgili beklentileri yükseltecek bir açıklama, Jim Hopper rolünü canlandıran David Harbour’dan geldi. Total Film ile konuşan Harbour, Hopper’ın ölmesi ve ardından Amerikalı olarak geri dönmesi planının aslında uzun süre önce yapıldığını söyledi. Hatta oyuncu bu durumu, Yüzüklerin Efendisi serisindeki Gri Gandalf’ın Balrog ile olan dövüşünden sonra Ak Gandalf şeklindeki dönüşüne benzetti.

David Harbour: “Stranger Things ilk sezonundan beridir bunu tartışıyoruz”

“Biliyordum. Biliyorduk. Bunun hakkında konuşmuştuk. Sadece kurguyu herkes için korumak istedim. Şu anda çok fazla medyatik olmamız o kadar tuhaf bir durum ki, herkes sizinle bunun hakkında konuşmak istiyor.

- Reklam -

Duffer kardeşlere çok yakınım. Haliyle hikâyenin nereye gittiğini biliyorum ve en başından beri biliyordum. Bence bu hikâyenin en güzel yanı da bu. Stranger Things açısından, birinci sezona geri dönüp, bununla ilgili çizginin ilerleyen kısımlarında gerçekleşen birçok şeyi görebileceksiniz.

Dizinin ilk sezonundan beri onlarla bu tartışmayı yapmıştım. Gandalf’ın dirilişi fikrine her zaman ilgi duyduk; Balrog ile dövüşen ve ardından Ak Gandalf olarak dirilen Gri Gandalf. Karakterin diriliş fikri de burada yatıyordu. Mitolojik olarak, Hopper bir anlamda değişmek zorunda kaldı. Demek istediğim, onun gittiği yoldan devam edemezdik. Bir şekilde yenilenmesi gerekiyordu. Yani bunu yapmak için harika bir fırsattı. Bu yüzden çok farklı bir adamın ileriye gittiğini göreceğiz. Aynı adam ama farklı bir damarda. Oynayabilmek çok güzel bir şey.”
Stranger Things 4. sezon

Stranger Things’in yıldız ismini, yine Koronavirüs nedeniyle vizyon tarihi ertelenen Black Widow filminde de izleme fırsatına erişeceğiz.

Stranger Things 4. Sezon hakkında sizlerin teorileri neler? Sizler nasıl bir sezon bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Stranger Things 3. Sezon İncelemesi: Macera Büyüyerek Devam Ediyor

Kaynak: Games Radar

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pir-i Lezzet Dizi - Saygın Ersin

Pir-i Lezzet Dizi Oluyor: Saygın Ersin’in Osmanlı Döneminde Geçen Büyülü Romanı Ekranlara Geliyor

Tabvla Dergisi

Tabvla Dergisi “Yazı ve Dil” Başlıklı 7. Sayısı ile Dijital Ortamda