in

Stranger Things 4. Sezon Teorileri: Satanist Paniği Hawkins’e Geliyor

Stranger Things 4. Sezon teorileri arasında satanizm odaklı olanı öne çıkıyor. Netflix dizisinin yeni bölümleri 80’lerde Amerika’yı kasıp kavuran satanist paniğine odaklanabilir.

Stranger Things 4. sezon teorileri satanist paniği
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in en popüler dizilerinden Stranger Things 3. sezonu pek çok cevapsız soruyla kapanmıştı. Byers Ailesi yanlarında Eleven’ı da alarak Hawkins’ten ayrılmışlardı. Son sahneye kadar Hopper’ın öldüğü düşünülüyordu. Sonradan bir fragmanla Hopper’ın Sovyetler’de, bir çalışma kampında esir olduğunu öğrenmiştik. Peki Stranger Things 4. Sezon bölümlerinde izleyicileri neler bekliyor? İşte satanist paniği odaklı bir teori sizlerle!

Olasılıklar sonsuz olsa da özellikle ilgi çeken bir teori var. Hawkins son üç sezonda pek çok tuhaf olaya şahitlik etti. Kahramanlarımız olan bitenden haberdar ise de Hawkins’in küçük kasabalarının sakinliğine alışmış vatandaşları Will Byers’ın kayboluşu ve geri gelişi hakkında ne düşünüyor? Ya da Starcourt AVM’nin yıkılışını neye bağlıyor?

Yeni bir karakterle ilgili gelen açıklama ve üçüncü sezonda pek çoğumuzun gözünden kaçan ufak bir sahneyle birlikte, Amerika’nın 1980’lerde gerçekten yaşadığı ve günümüze Satanist Paniği adıyla gelen toplumsal bir delirmenin, diziye de sirayet edeceği teorisi ortaya atıldı.

- Reklam -

Stranger Things 4. Sezon Teorileri Arasında En Popüleri Olan Satanist Paniği Nedir?

Satanist Paniği’nin bütün Amerika’yı sarışını anlayabilmek için 60’lı yıllara kadar gitmek lazım. Başkan Kennedy’nin suikastı, Manson cinayetleri ve seri katil David Berkowitz ülkeyi baştanbaşa saran bir endişeyle tutuşturmuştu. 80’lere yaklaşıldıkça Amerika’nın halk tarafından reddedilen mücadelesi Vietnam Savaşı bitmişti. Anton LaVey gibi tarikat liderleri popüler kültüre yerleşiyordu ve The Exorcist ve benzeri kötü ruh temalı filmler gişeleri alt üst ediyordu.

Diğer yandan AIDS ülkede hızla yayılıyordu, uyuşturucu sebepli Tylenol cinayetleri her gün haberlerdeydi. En büyük korku sebebi de televizyondan okula 80’lerde yaşayan bir Amerikalının her gün maruz kaldığı Nükleer Bomba korkusuydu. Sovyetler yıkılma evresine girerken agresifleşiyor ve komşularını işgal ederken, daimi düşmanı Amerika da her an Soğuk Savaş’ın kızışmasını bekliyordu.

Stranger Things 4. sezon teorileri satanist paniği

Bunların tamamı Amerika’nın karasal bölgelerinde kurulmuş küçük kasabalarda yaşayan muhafazakar halkı endişelendiren gelişmelerdi.  Herkesin birbirini tanıdığı ilçelere gelen her yabancıya kötü gözle bakıyordu; insanlar komşusundan şüphelenir olmuştu.

Bu noktada Satanist tarikatların başlaması da devreye girdi. Aileler, çocuklarını gönderdikleri kreşten yaşadıkları kasabanın bitimindeki ormana kadar her yerin satanistlerin ayin merkezi olduğundan şüpheleniyordu. Halkı saran bu korku karşılığını yetkilerde de bulmuştu ve Memhpis Üçlüsü davası başlamıştı.

1993’te West Memhpis, Tennessee’de üç çocuğun halatlarla bağlanmış cesetleri bulundu. Halk korkuya kapılmadan davayı sonlandırmak isteyen yetkililer kasabada yaşayan üç genci gözlerine kestirdi. Damien Echols, Jessie Misskelley Jr ve Jason Baldwin, çocukların cinayetinden yargılandı ve cezalandırıldı. Diğer ikisine müebbet verilmişken Echols idama çarptırıldı.

Echols’un diğer ikisinin kanına giren lider olduğu düşünülüyordu. Sürekli siyah giyiyordu, cadılıkla ilgileniyordu, Stephen King okuyor ve Metallica dinliyordu. Muhafazakâr kasaba üyelerinden oluşan jürinin, çocukları suçlu bulması için bunlar yeterli olmuştu. Üçlü, 2010’da çıkan yeni kanıtlar sayesinde hapisten çıkmışlarsa da, Echols, sözde satanist gençlerin ayırt edilmesi için kriter olmuştu.

1980’lerde Amerikan halkının şeytani bulduğu bir başka şey ise Dungeons & Dragons’tı. Oyun büyücüler, büyü ve ayinler gibi satanistlere özgü olduğu düşünülen ögelerle doluydu.

Stranger Things 4. Sezon Bu Konulara Nasıl Bağlanacak?

Satanist Paniği Hawkins’e uğrarsa Mike, Lucas ve Dustin’in D&D tutkuları yüzünden başlarının ağrıyacağı kesin. Diğer yandan, üçüncü sezonda gösterilen kısa bir haber sahnesi de yeni sezonun bu yönde ilerleyebileceğini gösteriyor.

- Reklam -
YouTube video

“Yaşananların hepsi bağlantılı mı? Bir komplo teorisiyle mi karşı karşıyayız? Suç, yozlaşmış belediye başkanına mı ait yoksa yüzeyin altında bir şeyler mi dönüyor? Bütün kasaba lanetlenmiş olabilir mi? Kimileri Hawkins’te Satanizm olduğuna inanıyor. Öğrenmek için haberimizin devamını izleyin.”

Sahne burada kesilse de, 4. sezonda göreceklerimiz için bir fragman olduğu düşünülüyor. Son olarak, Stranger Things’in resmi Twitter hesabından paylaşılan yeni karakter, bütün bu yapbozu tamamlayan parça oluyor: Joseph Quinn’in canlandırdığı Eddie Munson ile tanışın.

“Eddie bir Metalhead ve Hawkins Lisesi’nin resmi D&D kulübü The Hellfire Club’ın yöneticisi. Kendisini anlamayanlar tarafından nefret ve anlayanlardan gördüğü sevgiyle sürdürdüğü olağan lise hayatı, yeni sezonun gizeminin tam ortasına düşmesiyle değişecek.”

Hellfire’ın tam olarak “Cehennem Ateşi” şeklinde çevrilmesini yok saysak bile Eddie’nin karakteri West Memphis davasının sözde satanisti Damien Echols’a rastlantı denilemeyecek düzeyde benziyor.

Stranger Things 4. sezon bölümleri için henüz resmi bir yayın tarihi açıklanmasa da dizinin 2021 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Yeni Stranger Thins sezonu için sizin teorileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Nerdist

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Ben bir sezon daha veletlerin öpüşmesini izleyemeyeceğim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Game of Thrones Dizisi Tales of Dunk and Egg

Yeni Game of Thrones Dizisi Tales of Dunk and Egg Geliyor

No Time To Die, Uncharted ve Ghostbusters: Afterlife Ertelendi

No Time To Die, Uncharted ve Ghostbusters: Afterlife Yeniden Ertelendi