in

Stranger Things Davası Başlamadan Düştü

Stranger Things fikri mülkünün kendisinden çalındığını iddia eden yönetmen, mahkemenin başlamasına sayılı günler kala suçlamasından vazgeçti.

stranger things netflix ust
- Reklam -

Hatırlayacağınız üzere, Charlie Kessler adlı bir yönetmen Stranger Things fikrini kendisinden çaldıkları suçlamasıyla geçtiğimiz ay Duffer Kardeşleri dava etmişti. Ancak mahkemenin başlamasına sadece beş gün kala Kessler suçlamasını geri çekti.

Kessler, 2014 düzenlenen bir film festivalinde Duffer Kardeşlerle görüştüğünü ve son projeleri hakkında sohbet ettiklerini belirtmişti. Dediğine göre bu sohbet esnasında ikiliye The Montauk Project adlı son senaryosunu anlatmış. İddiasına göre, Duffer Kardeşler de bu fikri çalarak Stranger Things‘i yazmış.

Deadline‘ın haberine göre,  Kessler’ın açtığı davadan birkaç gün sonra Matt ve Ross Duffer delil olarak Stranger Things’i tasarlarken yazdıkları e-postaları mahkemeye sunmuş. Bu e-postalardan bazılarının 2010 senesine, yani Kessler’ın projesinden 4 yıl öncesine dayandığı görülmüş. Los Angeles mahkemeleri bunları yeterli bir delil olarak görmemiş. Ancak Charlie Kessler e-postaları okuyup her iki tarafın avukatlarıyla konuştuktan sonra dava açmaktan vazgeçmiş.
“Bu hafta verilen yazılı ifadeleri hukuk danışmanımdan dinledikten sonra, geçmişteki şüphelerime rağmen benim çalışmalarımın Stranger Things’in yaratımında kullanılmadığına kanaat getirdim. 2010 ile 2013 arasındaki belgeler Duffer Kardeşlerin bu diziyi kendi başlarına yarattıklarını kanıtlıyor. Sonuç olarak suçlamamı geri çekiyorum ve bu mesele hakkında daha fazla yorumda bulunmayacağım.”
Bu sonucun ardından Stranger Things hayranları da en az yaratıcıları kadar derin bir nefes almış oldu. Çünkü bu sayede üçüncü sezonun yayınlanması için herhangi bir engel kalmamış oldu. Öte yandan, severek izlediğimiz bir dizinin çalıntı bir fikirden ortaya çıkmadığını bilmek de ayrı bir mutluluk elbette.

- Reklam -

Stranger Things’in üçüncü sezonu 4 Temmuz‘da Netflix ekranlarında olacak.

- Reklam -

* Stranger Things’in İlk Resmi Romanı “Suspicious Minds”tan Tadımlık Bölüm

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mahrum eren abaka

Herkesin İçindeki Katil “Mahrum” ile Uyanıyor

Game of Thrones Daenerys HBO

Game of Thrones Ekibi Sette Unutulan Kahve Hakkında Açıklama Yaptı