in

Stranger Things’te Gözden Kaçan Stephen King Göndermesi: “Christine”

Stranger Things 80’li yılların kült yapımlarından izler taşıyor. 3. sezonda karşımıza çıkan Stephen King göndermesi ise birçok izleyici tarafından gözden kaçırılmış durumda.

stranger things stephen king göndermeleri christine
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in Stranger Things dizisi popüler yapımlara olan göndermeleriyle sık sık gündeme geliyor. Dizinin Stephen King eserlerine yaptığı birçok atıf fark edilse de bir tanesi var ki uzun süre gözlerden uzak kalmayı başardı. Korku filmlerinin usta yönetmenlerinden John Carpenter’ın 1983 tarihli uyarlaması Christine filmine yapılan ince gönderme, izleyicilerden dikkatinden uzun süre saklı kaldı.

2016’da yayınlanmaya başlayan Stranger Things, izleyicilerin dikkatini çekerek hızlı bir yükseliş sergiledi ve popüler kültür dizilerinden biri oldu. Stephen King ve Steven Spielberg gibi isimlerin dizide esen rüzgârları ve 80’ler hayranı izleyicilerin ilgisi, dizinin başarısını artıran etkenlerden oldu.

Stranger Things, 1980’lerde küçük ve karanlık sırlara sahip Hawkins adlı bir kasabada yaşayan gözü pek çocukların ve psikokinetik güçlere sahip arkadaşlarının başından geçenlere odaklanıyor. Yapım aynı zamanda hükümetin karanlık deneylerinden salıverilmiş boyutlar arası bir yaratık çevresinde şekilleniyor. Dizi, film yapım şirketi Amblin Entertainment filmlerinden, 80’lerin korku sinemasından ve Stephen King’in eserlerinden çokça ilham aldığını saklamıyor.

- Reklam -

Stephen King Uyarlaması “Christine”, Stranger Things 3. Sezon Göndermeleri Arasında

3. sezonda da, King’e gönderme yapılan yerler mevcut. Sezonun can alıcı noktalarından biri, Billy karakterine hayat veren oyuncu Dacre Montgomery’nin Jack Nicholson’lı The Shining filminden esinlenerek performans sergilediği sahne.

stephen king christine

Bunun yanında, her ilham alınan 80’ler unsuru izleyicilere tanıdık gelmeyebilir. Mesela John Carpenter’ın King’in aynı isimli eserinden uyarlanan 1983 yapımı Christine filmindeki gece yanan araba farı görüntüleri. Christine, The Shining kadar ikonik olmadığından izleyici ona yapılan atıfları gözden kaçırmış olabilir.

Stranger Things’teki birçok sahne, izleyici için 80’ler korku sinemasının bir tekrarı niteliğinde. Birinci sezonda yardımcı oyuncu Barb karakterinin öldüğü sahnenin ilham alındığı yapım ise Sam Raimi’nin The Evil Dead (Şeytanın Ölüsü) filmi.

- Reklam -

Billy zorba bir karakter olarak Stephen King evrenindeki benzerlerinin bir yansıması olarak kendini gösteriyor. King’in O (IT) romanındaki zorba Henry Bowers karakteri ile yazarın The Body (Ceset) hikâyesinden uyarlanan Stand by Me filmindeki karakter Ace Merrill’den izleri dikkat eden her izleyici fark edebiliyor.

stranger things stephen king göndermeleri billy

Duffer Kardeşler tarafından yazılıp yönetilen bilimkurgu ve korku türündeki Netflix dizisi Stranger Things’in 3. sezon bölümleri 2019’da yayınlandı. 4. sezon çekimleri ise hâlâ devam ediyor. Yeni sezonun yayın tarihi ise henüz belli değil.

Sizin de tespit ettiğiniz popüler kültür göndermeleri var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Philip Roth Biyografisi Blake Bailey cinsel taciz

Ünlü Biyografi Yazarının Philip Roth Kitabı, Cinsel Taciz Suçlamalarından Sonra Raflardan Çekildi

son of kong monsterverse filmi

Godzilla vs. Kong Sonrası Yeni MonsterVerse Filmi “Son of Kong” Olabilir