in

Stranger Things’in Yaratıcıları, Geçmiş Bölümleri İzleyicilere Fark Ettirmeden Tekrar Kurguladıklarını Açıkladı

Stranger Things dizisinin yaratıcıları, geçmiş bölümleri sessiz sedasız tekrar kurguladıklarını itiraf ettiler. Duffer Kardeşler, bunların hangi sahneler olduğu konusunda bir ipucu vermediler.

Stranger Things Yaratıcıları Geçmiş Bölümleri Tekrar Kurgulamış George Lucas
- Reklam -
- Reklam -

Stranger Things dizisinin yaratıcıları “George Lucas’lamak” adını verdikleri yöntemle, halihazırda yayında olan geçmiş bölümlerin bazı sahnelerini tekrar kurguladıklarını itiraf ettiler.

Stranger Things 4. Sezon 2. kısım bölümleri nihayet bugün itibarıyla Netflix kütüphanesindeki yerini aldı. Netflix’in en sevilen içerikleri arasında bulunan dizi, ilk olarak 2016 yılında başlamış ve iyi bir izleyici kitlesine ulaşmıştı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle yeni sezon, 3. sezondan 3 yıl sonra, geçen mayıs ayında başladı ve kalan 2 bölümüyle bugün tamamlandı.

Duffer Kardeşler de, kısa süre önce Variety’ye verdikleri röportaj sırasında Star Wars yönetmeni George Lucas’ın filmlerini vizyona girdikten yıllar sonra yeniden montajlama alışkanlığına atıfta bulundular ve “İzleyicilerin bilmediği, bizim George Lucas’ladığımız şeyler var” dediler.

- Reklam -

Yönetmenler hangi bölümleri değiştirdiklerine dair herhangi bir ayrıntı vermese de Netflix bünyesinde bulunan tüm bölümlerin güncellendiğini ve haliyle hayranların ellerinde bulunan fiziki DVD ve Blu-Ray kopyalarını kullanarak farkları arayabileceklerini söylediler.

Yönetmen kardeşler ayrıca Will’in doğum günü tarihine ilişkin can sıkıcı bir senaryo sorununu çözmek için buldukları çözümü de açıkladılar.

Stranger Things Yaratıcıları Will’in Doğum Gününü 22 Mayıs Olarak Düzenleyecekler

Stranger Things Yaratıcıları Geçmiş Bölümleri Tekrar Kurgulamış Will Byers

Hayranlar, Will’in 4. sezon, 1. bölüm olan “Hellfire Kulübü”ndeki travmatik paten pisti macerasının 22 Mart 1986’da gerçekleştiğini öğrenince oldukça şaşırdılar ve tepki gösterdiler. Çünkü bu tarih 2. sezonda Will’in annesi Joyce Byers’ın (Winona Ryder) söylediğine göre onun doğum günüydü. Haliyle böyle bir tarihte herkesin Will’i görmezden gelmesi önemli bir sorundu.

- Reklam -

Neyse ki, Duffer Kardeşler hayranların tepkisini kabul ettiler ve sorunu çözmek için Vietnam Savaşı’ndan ilham alan Star Wars yönetmeni George Lucas’ın taktiğini kullanacaklarını dile getirdiler. Yönetmenler sorunu Stranger Things 4’te çözmeye çalışmak yerine büyük olasılıkla Will’in doğum gününü 22 Mayıs olarak değiştireceklerini söylediler.

Ross Duffer 4. sezonun mayısta yayınlanan bölümlerinin görsel efektlerinde bazı değişiklikler yaptığını da itiraf etti. Yönetmene göre şimdilik her şey yolunda gözüküyor.

Duffer Kardeşler’in bu tarz değişiklikler yapmaları konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce hangi sahneler tekrar kurgulanmıştır? Yorumlarınızı ve tahminlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nexstar, The CW Network'ün Çoğunluğunu Satın Alıyor

Nexstar, The CW’nin Yüzde 75’ini Satın Almaya Hazırlanıyor

FBI Uyardı: Hackerlar Deepfake ile Sahte İş Başvuruları Yapıyor

FBI Uyardı: Hackerlar, Deepfake Teknolojisiyle Sahte Kişiler Yaratıp İş Başvurusu Yapıyor