in

Stranger Things’in 2. Sezonu 2017’de Bizlerle!

Netflix resmi açıklamayı yaptı: Stranger Things 9 bölümlük yeni sezonuyla 2017’de geri dönüyor.

stranger things season 2
- Reklam -
- Reklam -

Bu yazın en büyük popüler kültür olaylarından biri şüphesiz Netflix’in yayınladığı Stranger Things oldu. 80’lerde Stephen King ve Steven Spielberg beraber bir dizi yapsalardı nasıl olurdu sorusuna cevap olabilecek kadar güzel bu yapımın ilk sezonu sona erdikten kısa bir süre sonra yazarlar dizinin devam edeceğini duyurmuşlardı. Netflix de yayınladığı videoyla ikinci sezon için çok fazla beklemeyeceğimizin müjdesini verdi:

YouTube video

Yaklaşık bir dakika süren videoda yeni sezonun bölüm isimleri Stranger Things’in giriş jeneriğiyle ekrana geliyor. Böylece sekiz bölümden oluşan ilk sezondan sonra ikinci sezonun 9 bölüm içereceğini de öğrenmiş oluyoruz. 1984 sonbaharında geçecek olan yeni sezonun bölümleri şu şekilde:

- Reklam -
- Reklam -
  • Madmax
  • The Boy Who Came Back To Life (Hayata Geri Dönen Çocuk)
  • The Pumpkin Patch (Balkabağı Tarlası)
  • The Palace (Saray)
  • The Storm (Fırtına)
  • The Pollywog (İribaş)
  • The Secret Cabin (Gizli Kulübe)
  • The Brain (Beyin)
  • The Lost Brother (Kayıp Kardeş)

Peki yeni sezonda bizleri neler bekliyor? Dizinin yaratıcısı/yazarları Matt ve Ross Duffer kardeşler ikinci sezonla ilgili Entertainment Weekly’e konuşmuşlar. Ross Duffer şöyle diyor:
Bir antoloji (her sezon farklı bir hikaye) yapmayı galiba hiç düşünmedik. Çocukların artık büyümüş olacağı bir zamana atlamayı konuşmuştuk. En başından beri bunu tartışıyorduk. Ama bizim için burada hala anlatılacak hikayeler, çözülmemiş meseleler var.
4 yeni karakterin dahil olacağı yeni sezonda ilk sezondaki karakterlerimizin de büyük bir kısmı geri dönecek. Ama bu tüm ekip için geçerli olmayabilir:
Eleven konusunda emin değiliz. Onu henüz kararlaştırmadık.
Duffer’lar daha önce ilk sezonu tek ve büyük bir film olarak düşündüklerini dile getirmişlerdi. Matt Duffer ikinci sezonu da bir gişe filminin devamı olarak değerlendirdiklerini söylüyor:
Devam filmlerinin çoğunlukla berbat olduğunu biliyorum. Ama bizim örnek aldıklarımız yön değiştirip farklı bir şeyler yapmayı isteyenler. Temple of Doom (Indiana Jones), Aliens, Terminator 2 gibi. Galiba bunların çoğu James Cameron’a ait. Ama o gerçekten çok zeki. Ve bana göre onun yaptığı devam filmlerinin başarılı olmasının bir nedeni de orijinal filmde sevdiğimiz şeyleri kaybetmeden çok farklı hissettirmeleri. Yani biz de ona ve yaptığı işe bakıp onun yapımlarındaki sihrin birazını yakalamaya çalıştık.
Tadı damağımızda kalan birinci sezondan sonra ikincinin daha uzun olacak olması sevindirici, ancak Duffer kardeşler hikayeyi çok da büyütmek istemiyorlar. Matt Duffer bu durumu şöyle açıklıyor:
Uzunluğu hikayenin belirlemesine izin veriyoruz. Bence daha fazla uzatırsak hantallaşacaktır. Kontrol edilebilir, yerinde saymayan sinemavari bir hikaye anlatmak, birinci sezondaki akıcılığı korumak istiyoruz. Eğer çok fazla genişletirsek çok daha farklı hissettirecektir.
Videoda dizinin hangi ay yayınlanacağı belirtilmiyor ama ilk sezon gibi ikincinin de temmuz ayında gelmesi oldukça olası.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haftanin kitabı her yerden cok uzakta

Haftanın Kitabı #52 – Her Yerden Çok Uzakta

aldous huxley george orwell mektup

Aldous Huxley’den George Orwell’e İki Yazar Arasındaki Çekişmeye Işık Tutan Mektup