in

Stephen King Öyküsü “Strawberry Spring” Podcast Dizisi Oluyor

Strawberry Spring podcast dizisi oluyor. Stephen King imzalı kısa öykü, Lee Metzger tarafından uyarlanacak.

Strawberry Spring: Stephen King Öyküsü Podcast Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King’in 1968 tarihli kısa hikâyesi Strawberry Spring (Çilek Baharı) Podcast dizisine uyarlanacak. Proje Amerikan radyo ve podcast yayıncısı Audio Up Media ve iHeartMedia tarafından yürütülecek. Yapımın başında da Amerikan The Voice yarışmasının yapımcısı Lee Metzger görev alıyor.

Stephen King uyarlamaları yalnızca dizi ve sinema dünyasını değil, son dönemlerde yükselişe geçen podcast sektörünü de beslemeyi sürdürüyor.

Çilek Baharı, 1968 yılında Ubris adlı bir dergide yayımlandıktan sonra 1978’de King’in 20 hikâyesini barındıran Night Shift kitabında basılmıştı. Eser ülkemizde de Hayaletin Garip Huyları adıyla Altın Kitaplar etiketiyle yayımlandı. Kitabın Türkçedeki ilk baskılarında, orijinal metinde yer alan bazı öyküler yer almadı. Strawberry Spring de onlardan birisiydi. Yayınevi son dönemlerde yaptığı yeni baskılarda bu hikâyeyi de kitaba dahil etti.

- Reklam -

Podcast dizisi Lee Metzger tarafından yazılıp yönetilecek. Seslendirme kadrosunda Garrett Hedlund (Tron), Milo Ventimiglia (Heroes), Herizen F. Guardiola (The Get Down), Sydney Sweeney (Euphoria), Ken Marino (The State) ve Al Madrigal (Night School) gibi isimler bulunuyor. Podcast’in uygulayıcı yapımcı koltuğunda da The Incredible Mrs. Ritchie filmiyle tanınan Philip Alberstat oturacak.

Çilek Baharı, radyo dinlerken Springheel Jack ismini duyan bir gazetecinin başından geçenleri konu alıyor. Seri katilin adını geçmişte, öğrencilik yıllarında işlediği ilk suçlarda duyan gazeteci kısa zamanda geçmiş ve şimdiki ipuçlarını birleştirerek katilin kimliğini ortaya çıkartmak için işe koyuluyor.

Stephen King İmzalı “Strawberry Spring” Podcast Dizisi Sonbaharda Yayınlanacak

Audio Up’tan Jared Gutstadt, projeyle ilgili heyecanını şu ifadelerle paylaştı:

“Lee, Çilek Baharı’nın adını andığı an yeni podcast’imizin bu olacağını fark etmiştim. Audio Up, ses içeriklerini sürekli bir adım yukarı taşımakla gurur duyan bir stüdyo ve Hollywood aktörleriyle hazırladığımız senaryolu içeriklere önem veriyoruz. Strawberry Spring’in bu sonbahar en başarılı podcast’lerden birisi olmasını umuyoruz. Stephen King hayranlarının bu öyküyü yeni bir formatta tecrübe etmeleri için gün sayıyorum.”

- Reklam -

Stephen King’in projeyle ilgili henüz bir yorumu yok. Bazı uyarlamaların senaryosunu yazıp setinde zaman geçiren yazar kimisine ise hiçbir şekilde dahil olmuyor.

stephen king mahşer o

Podcast ile ilgili henüz yorumda bulunmaması, korkunun kralı boş duruyor demek değil. 73 yaşındaki yazarın Christine eseri Bryan Fuller tarafından sinemaya uyarlanıyor. Yeni romanı Billy Summers da, 3 Ağustos’ta okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Ayrıca, Kral’ın yayımlanan son öykü kitabı Kan Varsa geçen aylarda ülkemiz kitapçılarında yerini almıştı. Dört öyküden oluşan derleme hakkında yorumlarımız için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir Stephen King hikâyesini podcast formatında dinlemek için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Wrap

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Osman_Sehirli Osman_Sehirli dedi ki:

    Çilek baharı orijinal metin olarak hayaletin garip huyları kitabında var .

  2. Avatar for Mehmet_Cakici Mehmet_Cakici dedi ki:

    Uyarınız için teşekkürler, haber metnini düzenledik.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Büyücünün Ölümü - Rudolph Fisher

Dünyanın Başkarakteri Siyah Olan İlk Dedektif Romanı “Büyücünün Ölümü” Türkçe Raflarında

hbo max türkiye içerikleri

HBO Max, Türkçe İçerik Yayınlamak için Harekete Geçti