in

Susam Sokağı’nın Kayıp Bölümü Ortaya Çıktı: Çocuklar için Korkutucu Bulunmuştu

Susam Sokağı programının kayıp olarak anılan bir bölümü yıllar sonra ortaya çıktı. Çocuklar için korkutucu bulunan parça, Batı’nın Kötü Cadısı’na odaklanıyor.

susam sokağı kayıp bölüm
- Reklam -

Susam Sokağı yapımında kayıp medya olarak anılan bir bölüm seneler sonra internete yüklendi. Çocuklar için korkutucu olduğu öne sürülen parçada, Oz Büyücüsü karakteri Batı’nın Kötü Cadısı yer alıyor.

Çocuklara yönelik tarihin en eski gösterilerinden olan Susam Sokağı (Sesame Street), yayın hayatına 1969 yılında başladı. Bugüne dek pek çok farklı formatta (müzikal, film, oyun) hayranlarının karşısına çıkan yapım 52 sezon ve 2647 bölümle birlikte macerasına devam ediyor.

Daha önce kayıp medya olarak kabul edilen Susam Sokağı’nın klasik bir bölümü, Reddit kullanıcısı sarsaparilla170170 tarafından platformun r/lostmedia bölümüne yüklendi. Bahsi geçen bölüm, Margaret Hamilton’ın Oz Büyücüsü’nden Batı’nın Kötü Cadısı’nı canlandırmasını içeriyor.

- Reklam -

Kayıp Susam Sokağı Bölümü

Kayıp bölümü hemen aşağıdan ya da buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

[Found] Sesame Street 847 Margaret Hamilton Wicked Witch
byu/sarsaparilla170170 inlostmedia

Bölüm, David’in Hooper’ın dükkânından çıkmasıyla başlıyor ve Batı’nın Kötü Cadısı süpürgesiyle sahneye giriş yapıyor. Artık Oz diyarında olmadığını mırıldanan Kötü Cadı, David’in yanına gidiyor ve çok geçmeden ikili arasında bir çekişme başlıyor.

Bölümde süpürgesini geri isteyen Kötü Cadı, Hooper’ı mağazasına yağmur yağdırmak ve Big Bird’ü tüy silgiye dönüştürmekle tehdit ediyor.

Bölümün devamında Batı’nın Kötü Cadısı, sıradan bir yaşlı kadın kılığına girip süpürgesini almak için bir plan yapıyor. Nihayetinde ekibe bir zarar vermeden ve bir daha Susam Sokağı’nı asla görmeyeceğine yemin ederek sahneden ayrılıyor.

- Reklam -

susam sokağı kayıp bölüm oz büyücüsü

Söz konusu yükleme, müzikal ve eğitici bölümler çıkartıldığı için “tam bir bölüm” olarak değerlendirilemiyor. Video merkezine yalnızca cadıyı alıyor ve ortaya yaklaşık 15 dakikalık bir hikâye koyuyor.

Susam Sokağı Yeni Bölümleri ile Devam Ediyor

Bir dönem TRT uyarlamasına da konu olan Susam Sokağı seslendirme kadrosunda Altan Erkekli, Köksal Engür, Hakan Odabaşı, Erdinç Doğan ve Sungun Babacan gibi isimleri konuk etmişti. Türkçe isimleriyle Minik Kuş, Edi, Büdü, Kurabiye Canavarı, Kurbağacık, Açıkgöz gibi karakterleri literatüre kazandıran yapım hâlâ çocukları eğitmeye devam ediyor.

Sesame Street şimdilerde yeni bölümleri ile HBO Max platformu üzerinden izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Siz bu kayıp bölüme dair neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

defineciler van urartu tapınağı keşif

Defineciler, Van’da 2.700 Yıllık Urartu Tapınağı Buldu

Uçsuz Bucaksız Boşluk - Tülay Uluser

Tülay Uluser’in Mütareke Yıllarından Başlayıp Farklı Kuşakları Ele Alan “Uçsuz Bucaksız Boşluk” Kitabı Raflarda