in

Swamp Thing Dizisine İlk Haftasından İptal Kararı!

DC Universe’un yeni dizisi Swamp Thing, daha ikinci bölümü yayınlanmadan ilk sezondan iptal edildi. Toplamda 10 bölüm yayınlanacak diziye neden yeni sezon gelmiyor?

Swamp Thing
- Reklam -
- Reklam -

DC Universe’ün uzun süredir merakla beklenen dizilerinden Swamp Thing geçtiğimiz haftalarda ilk bölümüyle yayınlanmıştı. Özellikle Titans ile iyi bir kitle yakalayan DC’nin bu yeni dizisi de ilk bölümüyle bir dizi için oldukça kaliteli efektleriyle karşımıza çıkmıştı. Ama biz daha ne olduğunu anlamadan henüz ilk bölümü yayınlanan dizi iptal kararı aldı.

Bildiğiniz üzere yabancı diziler için bu tarz kararlar genellikle dizinin belli bir bölümü yayınlandıktan (sezon ortası gibi) ya da sezon sonuna doğru verilir. Kitlenin diziye yaklaşım açısı ve izlenme sayıları önem arz eer. Fakat Swamp Thing için durum böyle işlemedi. Daha ilk bölümden iptal kararı geldi. Elbette ilk sezon normal şekilde yayınlanmaya devam edecek fakat yeni bir sezon olmayacak.

Peki bunun ardında yatan sebep ne? Dizi ilk bölümünden birçok eleştiri mi aldı? Warner Bros veya DC yetkilileri diziyi mi beğenmedi? Daha ilk bölümünden izlenme sayıları çok mu düşük kaldı? Eh, eğer bu dizi Türkiye’de çekiliyor olsaydı bu ihtimaller doğru olabilirdi ama tahmin edeceğiniz üzere hiçbiri değil. Kararın ardında finansal sebepler yatıyor.

- Reklam -

Swamp Thing DC

- Reklam -

Her Şey Bir Evrak Hatası Nedeniyle Olmuş

Aktör ve senarist John Gholson’ın Twitter’da yaptığı açıklamaya göre dizinin çekimlerinin yapıldığı Kuzey Carolina eyaleti, Warner Bros’a 40 milyon dolarlık bir vergi indirimi sağlayacakmış. Böylece toplamda 80 milyon dolar harcanarak çekilen dizinin bütçesi yarı yarıya bu vergi indiriminden sağlanacakmış. Fakat Kuzey Carolina verdiği sözü tutmamış. Bir evrak hatası nedeniyle yapılacak vergi yardımının 40 milyon değil 14 milyon dolar olacağı söylenmiş. Tabii arada büyük bir fark olduğundan öncelikle 13 bölüm olarak çekilmesi planlanan dizinin bölüm sayısı 10’a indirilmiş. Daha sonra da yeni sezonu bu kaliteyle çekemeyeceklerini fark eden yapım şirketi iptal kararı almış.

İptal kararının altında Warner Bros ve DC için mantıklı sebepler yatsa da daha ilk bölümden böyle bir haberi duymak üzücü. Peki ya sizler diziyi izlemeye başlamış mıydınız? İzliyorsanız ilk bölümü nasıl buldunuz? Ya da izlemeyi planlıyorsanız bu karar sonrasında sizler de izleme planlarınızı gözden geçirecek misiniz? Yorumlarınızı forumlarımızda bizlerle paylaşabilirsiniz!

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Az izlendiyse WB’nin suçudur. DC Universe’i ilk günden tüm dünyaya açsalardı belki daha fazla reyting alırdı. HBO ve CW diziye talipmiş. İnşallah HBO alır. CW’nin çektiği çizgi roman dizileri malum, karakteri mundar ederler.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Yalnız haberde de belirttiğim gibi sorun az izlenmesi değil, Kuzey Carolina eyaletinin verdiği sözü tutmayıp vergi indirimini yapmamasından, daha doğrusu söylenen rakamdan çok daha azını yapmasından kaynaklanıyor. Yoksa dizinin yeni sezonu gelir diye düşünüyordum ben de.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu Dc ne dizi işini becebildi ne sinema. Amatör gibi davranıyorlar. Cast seçimlerini bi Dc hayranına bıraksalar daha güzel seçerdi. Swamp Thing’in dizi olması bile saçma iken-bana göre-bu iptal kararına pek de üzülmedim açıkcası. Bence Titans’a ağırlık versinler. En iyi işleri o çünkü şu anda.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Donald Trump

Trump Öngörüsüyle Zamanda Yolculuğu Sorgulatan Yazar: Ingersoll Lockwood

Pers el Yazmaları

700 Yıllık Nadide Pers El Yazmaları Artık Çevrimiçi