in

Waititi’nin Yeni Projesi Reservation Dogs Oldu

What We Do in the Shadows ile tanınan yönetmen ve senarist Taika Waititi’nin, yeni dizi projesi Reservation Dogs hakkında ilk detaylar paylaşıldı.

Reservation Dogs
- Reklam -
- Reklam -

Sinema ve televizyonun şu sıralar en popüler yapımcı ve yönetmenlerinden olan Taika Waititi üretmeye devam ediyor. Yeni projelerini birbiri ardına açıklayan ünlü yönetmen, şimdi de FX kanalı için hazırlayacağı suç dizisi Reservation Dogs ile gündeme geldi.

Taika Waititi pek çok kısa filmden sonra Eagle vs Shark, Boy ve Super City gibi yapımların yönetmenliğini üstlendi. Waititi, asıl çıkışını 2014 senesinde What We Do in the Shadows adlı kurmaca belgesel türündeki filmiyle yaptı. Daha sonra yönettiği Thor: Ragnarok ile adını dünya geneline duyuran yönetmen, şimdilerde birçok projesiyle kültür sanat dünyasına katkı sunmayı sürdürüyor.

Yeni filmi Jojo Rabbit için reklam kampanyalarına devam eden Waititi, yeni projelerden de geri kalmıyor.

- Reklam -

Next Goal Wins filminin çekimlerine devam ederken Thor: Love and Thunder filmi için de hazırlıklarını sürdürüyor. Ayrıca kendisi, Terry Gilliam’ın Time Bandits filminden yola çıkarak uyarlanan dizinin de pilot bölümünün başında.

Reservation Dogs Dizisi Oklahoma’da Geçiyor

Tüm bunlara ek olarak Waititi bir proje daha duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri’nin Oklahoma eyaletinde geçen dizi, ufak tefek suçlara dahil olan 4 Amerikan yerlisinin hayatına odaklanacak.

Reservation Dogs dizisi için öngörülen çekim tarihi Şubat 2020. Waititi, bu dizinin hem senaristliğini hem yönetmenliğini hem de yapımcılığını üstlenecek.

- Reklam -

Ünlü yönetmen, yapımın senaryo koltuğunu Sterlin Harjo ile paylaşıyor. Harjo’yu Mekko, Barking Water gibi yapımlardan hatırlamak mümkün.

Waititi, çekimleri Oklahoma’da organize edilecek diziden sonra Marvel’ın merakla beklenen Thor: Love and Thunder filminin başına geçecek.

Reservation Dogs dizisine dair henüz oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi gibi bilgiler paylaşılmadı.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

andy serkis colin farrell

Batman’de Penguin ve Pennyworth Rolleri Netleşiyor

Alastair Reynolds

Bilimkurgu Ustası Alastair Reynolds İlk Defa Türkçede!