in

Targaryen Odaklı Dizinin Adı Belli Oldu

Game of Thrones dünyasında geçecek ve Targaryen hanedanlığına odaklanacak dizinin adı House of the Dragon olarak duyuruldu.

Targaryen
- Reklam -
- Reklam -

HBO kanalı, Game of Thrones cephesinden ikinci haberle yeniden gündemde. İlki pek de sevindirici olmayan bir gelişmeydi. Ak Gezenlerin nasıl ortaya çıktığını konu alan ve Bloodmoon ismiyle anılan, Naomi Watts’ın da başrolünde oynadığı dizi pilot bölümü sonrası iptal edildi. Haber bizzat yapımcısı tarafından oyunculara mail yoluyla ulaştırıldı.

Günün iyi haberi ise Targaryen odaklı diğer Taht Oyunları yan dizisinden geldi. Dizinin adı resmi olarak açıklandı ve bir poster eşliğinde resmi Game of Thrones Twitter hesabı üzerinden duyuruldu.

Yeni Dizinin Adı House of the Dragon Olarak Açıklandı

House of the Dragon olarak lanse edilen yapım, Game of Thrones’un öncesini konu alacak. İzleyici bu diziyle birlikte Targaryen Ailesi’nin gerçek tarihiyle yüzleşecek. Fire and Blood kitabından uyarlanacak dizi, kitapların da yazarı olan George R. R. Martin ve Ryan Condal ortaklığında hazırlanıyor. Miguel Sapochnik de Condal’la birlikte dizinin bir diğer sorumlu ismi olarak görev yapacak. Senaryosu da yine Ryan Condal tarafından hazırlanacak.

- Reklam -

Dizi, Game of Thrones’ta yaşanan olaylardan 300 yıl öncesinde geçecek ve Targaryen Krallıkları’nı anlatacak. Kitapta anlatılanlar baz alındığı takdirde, dizinin Aegon I Targaryen zamanında başlaması bekleniyor. Tabii kitap Aliüstat Gyldayn’in anlatımıyla kaleme alındığı için senaryoda ne gibi değişiklikler yapılacağı henüz bilinmiyor.

Dizinin yapımcılığını Ryan Condal  (Colony – 2016) üstlenirken pilot bölümün yönetmeni ise eski Taht Oyunları direktörlerinden Miguel Sapochnik olarak duyuruldu.

- Reklam -

House of the Dragon dizisinin birinci sezonu 10 bölüm olacak. Yapımın, Warner Media’nın yeni dijital yayın platformu HBO Max’te yayınlanması bekleniyor. Böylece HBO, yeni çevrimiçi mecrası için büyük bir adım atmış oluyor.

House of the Dragon, HBO’nun açıkladığı 5 yan diziden şu anlık resmi olarak elde kalan tek dizi oldu. Dünkü iptal haberiyle birlikte yeni sürprizler olup olmayacağını da zaman gösterecek.

Yeni Taht Oyunları dizisinin oyuncu kadrosuna ve çekim takvimine dair detaylar henüz açıklanmadı.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Wind Wind dedi ki:

    Beklentim “Sıfır” bile değil.

  2. Avatar for patriotic patriotic dedi ki:

    D&D varoşları olmayağı için heyecanlıyım. Hikayenin nereye gideceğini biliyoruz en azından ve o aptal sonla bir ilgisi de olmayacağından dolayı :fire::partying_face::fire::partying_face::fire::partying_face:

  3. Avatar for abkaen abkaen dedi ki:

    Umarım bakalım eğer başarabilirlerse baya iyi şeyler göreceğiz.Fatih Aegon,Cregan stark,ejderhaların dansı,balckfyre isyanları…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Leonardo Da Vinci

Leonardo da Vinci Biyografisi Çıktı

Orhun Yazıtları

Orhun Yazıtlarında Geçen Tonyukuk’un Hayatı Anlatıldı