in

Terry Pratchett’ın DiskDünya’sında Geçen “The Watch” Dizisinin Kanalı Belli Oldu

Terry Pratchett’ın kült serisi Diskdünya’dan ilham alan “The Watch” dizisinden yeni haberler var!

the watch discworld terry pratchett bbc america
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce sitemizde bahsettiğimiz Terry Pratchett eserlerinden uyarlama yapımlardan birer birer haberler gelmeye devam ediyor. Sıradaysa “The Watch” dizisinden bir gelişme var.

Bilindiği üzere “The Watch” fantastik-polisiye türünde bir yapım olacak. Tabii ki burada sıradan bir polisiyeden değil bir Terry Pratchett polisiyesinden bahsediyoruz. BBC Stüdyoları’ndan gelen açıklamaya göre dizi BBC America’da yayınlanmak üzere 8 bölümden oluşacak. Dizinin yapım kadrosunda ise yazarlığı The Musketeers‘ın ve New Tricks‘in de yazarı olan Simon Allen, yürütücü yapımcılığı Luther dizisinin yapımcısı Hillary Salmon ve Doctor Who‘nun eski yapımcılarından Phil Collinson üstleniyor. Dizi fantastik Diskdünya’nın sokaklarında bizi gezdirirken polisiye tadını da verecek. Simon Allen dizi hakkında: “Ateşli, eğlenceli ve öfkeli” şeklinde kısa bir açıklama bile yaptı.

ankh morpock

- Reklam -

The Watch’ta Ankh-Morpok’u ve şehrin titiz muhafızlarının macerasını izleyeceğiz. Yapım genel olarak Diskdünya serisinin Bekçiler adlı alt serisini ve daha da özelinde “Muhafızlar! Muhafızlar!” adlı kitabını temel alacak. Bu demek oluyor ki Bekçiler alt serisinde gördüğümüz pek çok neşeli karakteri dizide de görmemiz mümkün olacak. Yüzbaşı Sam Wimes, soylu ama son derece çirkin olan Lady Sybil Ramkin, sakar kahraman Havuç, gizemli Angua ve yeterince uzman olmayan iki adli tıp uzmanı hep birlikte kitaplardan çıkıp diziyle önümüze gelecekler. Ve tabii ki ÖLÜM de bizimle birlikte olacak.

- Reklam -

Dizinin yayınlanma tarihi ise henüz belirtilmedi. Diskdünya okurları bu dizinin yayınlanmasının Terry Pratchett’ın ve devasa Diskdünya evrenine giriş kapısı olabileceğini ve bu sayede hem yazara hem de seriye ilginin artacağını düşünüyorlar. Peki, siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

45 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Ben bu haberi ne ara kaçırdım? Benimle birlikte kimler kaçırdı? Ey ahali!

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Ben de kaçırmışım galiba, kaçırmamışsam bile unutmuşum. :joy:

  3. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Ben de kaçırmışım. :smiley:

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Yalnız olmamanın verdiği o içsel huzur… :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

40 cevap daha var.

Shingeki no Kyojin 3. Sezon

Shingeki no Kyojin 3. Sezon: Devler Saldırmaya Devam Ediyor

orsinya oykuleri le guin

İthaki Modern Serisi, Ursula K. Le Guin’in “Orsinya Öyküleri” ile Devam Ediyor