in

Karanlık Fantazya Serisi “The Black Company” Televizyona Uyarlanıyor

Karanlık fantastik kurgunun en önemli örneklerinden The Black Company (Kara Bölük) serisi televizyon dizisi olarak karşımıza çıkacak.

black company ust
- Reklam -
- Reklam -

Ne zaman çok bilinen ama nedense dilimize bir türlü çevrilmemiş bir eserin uyarlanma haberi gelse gözlerim parlıyor, mutlu oluyorum. Bu sefer de önümüzde böyle bir haber var. Hem de çok bilinen derken lafın gelişi de değil, ta 1984’te yayınlanmaya başlanan ve fantastik kurgu klasiklerinden biri diyebileceğimiz The Black Company serisinin televizyona uyarlanması için IM Global Television öncülüğünde çalışmalara başlandı.

The Black Company, fantastik bir dünyada en fazla parayı kim öderse onun için çalışan Kara Bölük adında bir kiralık asker birliğini konu alıyor. Kuzeye hükmeden Hanım (The Lady) Kara Bölük’ü kendi amaçları için tutar. Ancak kahramanlarımız eski bir kehanetin gerçek olabileceğini öğrendiklerinde verdikleri kararları ve sadakatlerini gözden geçirmek zorunda kalırlar.

Kendisiyle aynı adı taşıyan ilk kitabı 1984’te yayınlanan The Black Company serisinde şu anda 10 kitap var ve son kitap 2000’de yayınlanmış. Bu kitapların ilk üçü Kuzey Kitapları (The Books of the North), sonraki ikisi Güney Kitapları (The Books of the South) ve son dördü de Parlayan Taş Kitapları (The Books of the Glittering Stone) olarak adlandırılıyor. Ayrıca The Black Company evreninde geçen bir yan roman ile farklı derlemelerde yer alan 6 tane de öykü var. Ve 18 yıllık bir aradan sonra serinin onuncu kitabı önümüzdeki sene raflarda olacak. Yazar Glen Cook on birinci kitabın geleceğini de onayladı.

- Reklam -

black company

Projenin arkasında IM Global’le beraber Buffy the Vampire Slayer ve Dollhouse gibi dizilerden hatırlayabileceğiniz oyuncu Elizabeth Dushku‘nun şirketi Boston Diva Productions ile Batman ve Blade filmlerinden tutun da Flashforward, Constantine ve Da Vinci’s Demons gibi televizyon dizilerine birçok işte parmağı bulunan David S. Goyer‘in şirketi Phantom Four yer alıyor. Goyer, Kevin Turen ile beraber dizinin yapımcılığını üstlenecek. Elizabeth Dusku, Nate Dushku, Ami Lourie ve Sam Maydew de dizinin diğer yapımcıları. Elizabeth Dushku aynı zamanda The Lady rolüyle de ekranda olacak.

IM Global’in başkanı Mark Stern konuyla ilgili şöyle demiş:

- Reklam -

Glen Cook’un kitapları alaycı, çok boyutlu karakterleri ve modern hassasiyetleri ile geleneksel fantastik macera kalıplarını alt üst etti. David, Kevin, Eliza, Nate, Ami ve Sam ile birlikte bu karmaşık ve heyecan verici dünyayı televizyon için keşfetmekten heyecan duyuyoruz.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim ama David S. Goyer’in çizgi roman uyarlamalarıyla dolu sinema kariyeri her ne kadar parlak görünse de televizyonda hangi işe el atsa başarısız oldu (1 sezonu geçebilen tek dizisi Da Vinci’s Demons, onun da üçüncü ve son sezonunun ne kadar sıkıntılı olduğunu izleyenler biliyordur), umarım bu projenin sonu da diğerleri gibi olmaz.

Dizinin hangi kanalda yayınlanacağını ya da oyuncu ekibinde Dushku’dan başka kimlerin yer alacağını henüz bilmiyoruz. Yeni bilgiler geldikçe size aktarmaya devam edeceğiz.

Haberi güzel dileklerle bitireyim: Umuyorum bu uyarlama vesile olur da The Black Company‘yi geç olmadan dilimizde görebiliriz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

karabala 2 kapak

Karabala Sonunda İkinci Cildiyle Bizlerle!

uyurgezer ust

Psikolojik Gerilim Romanı ‘Uyurgezer’ Raflarda