in

The Blade Artist: Trainspotting’teki Begbie Karakterini Anlatan Dizi Geliyor

The Blade Artist dizisi geliyor. Trainspotting filmindeki Francis Begbie karakterine odaklanan yeni bir Irvine Welsh uyarlaması yolda.

The Blade Artist dizi Trainspotting
- Reklam -
- Reklam -

The Blade Artist dizisi geliyor. Trainspotting adlı kült filmdeki Francis Begbie karakteri, kendi spin-off yapımına kavuşuyor. Aktör Robert Carlyle da aynı rol için bir kez daha kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor.

Danny Boyle imzasını taşıyan ve sinema tarihine adını yazdırmayı başaran Trainspotting, vizyona girdiği 1996 yılından beri sinemaseverlerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar adaylığı da alan film Irvine Welsh’in 1993’te yayımlanan aynı adlı romanından perdeye taşınmıştı.

Filmin oyuncu kadrosunda Ewan McGregor, Ewen Bremner ve Jonny Lee Miller gibi isimler yer almış; yapım özellikle konusu ve sert üslubu nedeniyle çokça konuşulmuştu.

- Reklam -

İskoçya’da geçen film, bir grup uyuşturucu bağımlısı gencin yaşamını konu almıştı. Özellikle İngiltere’nin İskoçya üstündeki sömürge etkisi sırasında gençliğin ayakta kalma mücadelesini işleyen Trainspotting; bugün kült filmler listesinde sıklıkla üst sıralarda anılmayı sürdürüyor.

The Blade Artist Dizisi Kaynağını Irvine Welsh Romanından Alacak

Filmde yaşananlardan 20 yıl sonrasını konu alan T2 Trainspotting, 2017’de vizyona girmiş ve Renton, Spud, Sick Boy ve Begbie gibi karakterlerin zaman içinde geldikleri konumu aktarmıştı.

The Blade Artist dizi Trainspotting

Hayranlar üçüncü bir Trainspotting filmi beklerken ortaya bir karakter odaklı dizi projesi atıldı. Özellikle şiddete olan meyli nedeniyle akıllara kazınan Begbie karakterini odak alacak dizi, ana filmin 20 yıl sonrasında geçecek. Dizinin kaynağı ise yine bir Irvine Welsh romanı olacak. Welsh, Mark Renton adlı serisinde bugüne kadar 5 roman yayımladı. Maceranın ikinci cildi ise 1996’da sinemaya uyarlanan Trainspotting. Serinin ilk kitabı Skagboys, üçüncü kitabı Porno, dördüncü kitabı The Blade Artist ve son kitabı Dead Men’s Trousers.

Begbie’yi odağına alan The Blade Artist kitabı, böylece uyarlama kervanına katılan eserlerden birisi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Karakteri ise daha önce de aynı rolü oynayan Robert Carlyle canlandırıyor. Carlyle, heyecanını şu cümlelerle ifade ediyor:

“Irvine Welsh ile çalışma ve Fracis Begbie karakterini yeniden canlandırma ihtimali benim için harika bir hediye. Bu projede bir kez daha beraber olduğumuz için yalnızca heyecan duyduğumu söylemek bana çok yetersiz geliyor.”

Toplamda 6 bölüm olarak tasarlanan mini dizinin yapımcılığını Marcella, Whitstable Pearl, Murder in House Two ve Crime ile tanınan Buccaneer Media üstlenecek. Yapımın hangi platformda, ne zaman ve başka hangi oyuncularla ekrana taşınacağı ise şu an için bilinmiyor.

Siz bu yeni uyarlamayı nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Flicker in the Dark uyarlaması emma stone

Flicker in the Dark Uyarlaması Emma Stone ile Geliyor

hamlet dizisi yayın tarihi

Yerli Shakespare Uyarlaması “Hamlet” Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu