in

The Boys, Yüzüklerin Efendisi Uyarlamasını Geçerek 2022’de Prime Video’nun En Çok İzlenen Dizisi Oldu

The Boys 3. sezon ile Yüzüklerin Efendisi dizisi Güç Yüzükleri’ni gerisinde bırakmayı başardı. Amazon’un 1 milyar dolarlık uyarlaması izlenme oranlarında bekleneni veremedi.

The Boys 3. Sezon Yüzüklerin Efendisi Dizisini Geçti
- Reklam -
- Reklam -

The Boys 3. sezon izlenmeleri Prime Video’nun 2022 verilerinde zirveye oturdu. Çizgi roman uyarlaması, Amazon’un Yüzüklerin Efendisi yapımını gerisinde bırakmayı başardı.

Ülkemizde de uzun bir süredir hizmet veren dijital yayın servisi Amazon Prime Video, özellikle Yüzüklerin Efendisi ve Zaman Çarkı gibi fantastik edebiyat klasiklerini diziye uyarlaması ile adından son yıllarda sıkça söz ettirmeyi başarıyor. İleride popüler PlayStation oyunu God of War’u da uyarlayacak olan dijital yayın servisi, aynı zamanda Invincible gibi çizgi roman uyarlamalarıyla da tanınıyor. Ancak belli ki izleyiciler tüm bu beklenen büyük yapımların ötesinde, halihazırda devam eden bir uyarlamaya daha fazla ilgi gösteriyor.

the boys 3. sezon

- Reklam -

Nielsen’in paylaştığı sonuçlara göre, The Boys dizisi 10.6 milyar dakikalık bir izlenme süresine sahip. Bu da onu platformun en çok izlenen dizisi konumuna getiriyor. Yıllar boyunca büyük bir merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power ise 9.4 milyar dakikalık bir izlenme süresinde kalarak bu konuda da bir hayal kırıklığı yaratmış oldu.

The Boys 3. Sezon  2022’de Dijital Platformlarda En Çok İzlenen Yapımlar Arasında da Yer Alıyor

Marvel Studios beyaz perdede süper kahraman türü filmlerde birinci olabilir ancak gözler küçük ekrana çevrildiğinde ise işler değişiyor. Yayınlanan bu sonuçlara göre The Boys, sadece Amazon Prime Video’nun en çok izlenen dizisi değil, aynı zamanda 2022’nin en popüler süper kahraman yapımı olarak da Disney+’ta yayınlanan tüm Marvel dizilerini geride bırakmış bulunuyor.

2022'nin Dijitalde En Çok İzlenen Dizileri The Boys 3. Sezon

Ancak elbette tüm platformlar işin içine girdiğinde, The Boys genel anlamda kendisine 11. sıradan yer bulabiliyor. Söz konusu listede Güç Yüzükleri ise ancak 15. sırayı alıyor.

- Reklam -

Listede ilk sırayı 52 milyar dakika izlenme ile Netflix’in Stranger Things dizisi alırken, ilk 10 sırayı da diğer Netlflix dizileri domine ediyor. Ozark (31,3 milyar), Wednesday (18,6 milyar), Cobra Kai (16,7 milyar) ve Bridgerton (14 milyar) ilk beşin içerisinde yer alıyor. Nielsen’in en çok izlenen 15 orijinal arasında iki Prime Video yapımı haricinde geriye kalan tüm diziler Netflix yapımları oluyor.

Ancak konu dijital yayın servisinde izlenen filmler noktasına gelindiğinde ise burada da Disney+’ın bariz hâkimiyeti gözüküyor. Disney’in dijital yayın servisi, 15 filmin yer aldığı sıralamanın 10 tanesini yayınlayan platform oluyor. Geri kalan 5 film ise Netflix’e ait.

2022'nin Dijitalde En Çok İzlenen Filmleri

Nielsen tarafından hazırlanan bu istatistiklerin Amerika’ya özel olduğunu hatırlatalım. Sizce listede başka hangi yapımlar yer almalıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Nielsen

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for KorayVerakan KorayVerakan dedi ki:

    Yüzüklerin Efendisi ve Zaman Çarkı dizilerini izlemedim, The Boys dizisini izledim; oldukça başarılı ve keyifli bir yapımdı. Günümüzde süper kahraman(!) yapımlarının alıcısı bir hayli fazla ama The Boys’un izlenmesine popüler kültür ‘meme’ akımının epey katkısı olduğunu düşünüyorum. Bir aralar sosyal medyaya her girdiğimde, en alakasız sayfaların dahi Homelander karakteri üzerinden paylaşım yaptığına denk geliyordum (Birçok kişi de dizi ismini soruyordu) Kesinlikle başarılı ve izlenir bir yapım olduğuna inanıyorum, yeni sezonu da bekliyorum… Ama izlenmelerin de popüler kültür etkisinin bir hayli fazla olduğuna inanıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evliya Çelebi’den: Gülabi Ağa’nın Başından Geçenler - Mustafa Delioğlu

Evliya Çelebi’nin “Gülabi Ağa’nın Başından Geçenler” Anlatısı Çizgi Romana Uyarlandı

Leonardo DiCaprio, Yeni Bir Yılan Türüne İsim Verdi

Leonardo DiCaprio, Yeni Keşfedilen Bir Yılan Türüne En Sevdiği Kadının Adını Verdi