in

Roger Zelazny’nin Dünyaca Ünlü Fantastik Klasiği “Amber Yıllıkları” Dizi Oluyor

The Chronicles of Amber dizi uyarlaması geliyor. Roger Zelazny’nin çoksatar fantastik roman serisi, Stephen Colbert’ın da katılımıyla ekrana taşınacak.

The Chronicles of Amber Dizi Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

The Chronicles of Amber dizi uyarlaması için hazırlıklar başladı. Roger Zelazny’nin Amber Yıllıkları adlı dünyaca ünlü fantastik serisi için planlanan projede nihayet bir yol alınmış gibi görünüyor.

İlk olarak 2016 yılında Amber Yıllıkları için The Walking Dead’in yaratıcısı Robert Kirkman önderliğinde bir dizi uyarlaması geleceği duyuruldu. Ancak aradan geçen yedi yıl boyunca projeden herhangi bir güncelleme gelmedi. Bu da projenin iptal edilmiş olabileceğine yoruldu. Ancak görünen o ki Amber Yıllıkları dizisi çalışmalaır kapalı kapılar ardında yavaş bir şekilde de olsa devam ediyor.

Deadline’ın haberine göre tanınmış bir fantastik kurgu hayranı olan Stephen Colbert, Roger Zelazny’nin The Chronicles of Amber serisinin dizi uyarlamasının geliştirilmesine ve yapımına katkıda bulunmak için bir anlaşma imzaladı. Colbert, Robert Kirkman’ın Skybound Entertainment şirketiyle birlikte uyarlamanın yapımcılığını üstlenecek. Konuyla ilgili hislerini paylaşan oyuncu ve yapımcı, şunları söyledi:

- Reklam -

“George R.R. Martin ile benzer rüyalar görüyoruz. Corwin’in hikâyesini 40 yılı aşkın bir süredir kafamda taşıyorum ve bu dünyaları hayata geçirmek için Skybound ve Vincent Newman ile ortak olmaktan heyecan duyuyorum. Bütün yollar Amber’e çıkar ve ben o yollarda yürümekten mutluyum.”

The Chronicles of Amber Dizi Stephen Colbert

The Chronicles of Amber, her biri beş kitaptan oluşan Corwin Döngüsü ve Merlin Döngüsü adlı iki seriye dayanıyor. Ayrıca seride bir dizi kısa öykü ve ön bölüm niteliğinde bir kitap da bulunuyor. Ana seride yer alan on kitap, 2000’li yılların başında İthaki Yayınları etiketiyle dilimize Amber Yıllıkları başlığıyla çevrilmiş olsalar da şu an için güncel baskıları bulunmuyor.

The Chronicles of Amber Dizi Çalışmaları için Senarist Arayışı Yeni Başlıyor

Seri, Dünya’da hafızası olmadan uyanan, ancak kısa süre sonra gerçekliğin gölgeler adı verilen farklı boyutlarında seyahat etme yeteneğine sahip ve tek gerçek dünya olan Amber’i yöneten bir kraliyet ailesinin prensi olduğunu keşfeden Corwin’in maceralarını konu ediniyor.

Roger Zelanzy Amber Yıllıkları kitapları

- Reklam -

Bugüne dek 15 milyondan fazla kopya satan kitaplar, aynı zamanda George R.R. Martin’in Game of Thrones’u yazarken ilham aldığı kaynaklarından biri olarak da biliniyor. Ünlü yazar geçen ekim ayında kişisel blog adresi üzerinden yayımladığı bir yazıda, “Corwin ve kardeşlerinin neden kendi dizilerine sahip olmadıklarını asla anlamayacağını,” söylemişti.

Spartina Productions adına Stephen Colbert ile birlikte Carrie Byalick, Evelyn McGee Colbert ve Tom Purcell, Skybound Entertainment adına ise Robert Kirkman ile birlikte David Alpert, Rick Jacobs ve Vincent Newman yapımcı koltuğunda oturan isimler olacaklar.

Henüz erken geliştirme aşaması devam eden The Chronicles of Amber dizisi için senarist arayışları henüz başlamamış durumda. Bu nedenle dizinin olası yayın tarihinin 2025 öncesinde olmayacağına kesin gözle bakılıyor.

The Chronicles of Amber Dizi Oluyor

The Chronicles of Amber’nın diziye uyarlanacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Seriyi okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lucifer Lucifer dedi ki:

    Desenize İthaki yeni baskısını yapacak.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Hangi eserin uyarlandığından ziyade kimin uyarladığı çok daha önemli. Umarım işinin ehli bir ekiptir.

  3. Avatar for Pennywise Pennywise dedi ki:

    Bu vesileyle ithaki kitapları basar umarım.

  4. Avatar for autarch autarch dedi ki:

    Sevindirici bir haber. Yapımcının elinde diziye çevirmek için müthiş elverişli bir materyal var.

  5. Avatar for Re_lar_Kvothe Re_lar_Kvothe dedi ki:

    Yazıda ismi geçen kişiler pek güven verici durmuyor. Teselli kısmım çok genç insanlar değiller.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

Sadie Sink, O'Dessa Filmi Kadrosuna Katıldı

Stranger Things’in Yıldızı Sadie Sink, Bir ‘Kıyamet Sonrası Rock Operası’nda Rol Alacak

Rüyanda Görürsün Fragman - Amazon Prime Video İlk Türk Yapımı

Amazon’un İlk Türk Yapımı “Rüyanda Görürsün” Oldu: Murat Boz ve Burcu Özberk’li Filmden Fragman Yayınlandı