in

İngiltere Kraliyet Ailesi’ne Odaklanan “The Crown” Dizisinde 5. Sezonun Çıkış Tarihi Netleşti

The Crown 5. Sezon çıkış tarihi açıklandı. Netflix’in tarihi drama dizisine, Kraliçe Elizabeth rolü Imelda Staunton’a geçecek.

the crown 5 sezon çıkış tarihi netflix
- Reklam -
- Reklam -

The Crown 5. Sezon çıkış tarihi netleşti. Netflix, Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünden kısa bir süre sonra, yeni bölümler için yayın gününü paylaştı. Emmy ödüllü Netflix yapımı kasım ayında geri dönmeye hazırlanıyor.

Prenses Diana’ya odaklanması planlanan 6. sezon çalışmalarını ağırdan almaya karar veren The Crown ekibi, Netflix’in TUDUM etkinliğinde yeni sezon tarihini minimal bir poster eşliğinde duyurdu. Dizi, Kraliçe’nin ölümü sonrasında izlenme oranlarında ciddi bir artış yakalamıştı.

Peter Morgan’ın yaratıcılığını üstlendiği The Crown, 2016 yılında ilk sezonu ile hikâyeye başlamış ve bugüne dek 21 defa Primetime Emmys kazanmayı başarmıştı.

- Reklam -

The Crown 5. Sezon, Kraliyet Ailesi’nin 90’lı Yıllarını Konu Alacak

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in gençlik yıllarından 20. yüzyılın sonlarına dek yaşadığı süreci konu alan Netflix dizisi The Crown, 5. sezon için prömiyer tarihini belirledi. Yeni sezonda Kraliçe karakteri, Olivia Colman’dan Imelda Staunton’a devredilecek. Staunton daha önce rol aldığı Harry Potter, Vera Drake ve Shakespeare in Love yapımlarıyla tanınıyordu.

Yeni sezon dönem olarak 90’lı yıllara odaklanacak. Prens Charles (Dominic West) ve Prenses Diana’nın (Elizabeth Debicki) ses getiren boşanması dahil, birçok büyük olay bu bölümlerde işlenecek.

Yeni sezon için yayınlanan posteri hemen aşağıdan görüntüleyebilirsiniz:

the crown 5 sezon çıkış tarihi poster

Dominic West ve Elizabeth Debicki, Kraliyet’in çalkantılı ilişkisini canlandırmak için rollerini Josh O’Connor ve Emma Corrin’den devralacak.

The Crown 5. sezon bölümlerinin prensesin ölümüne dek gidip gitmeyeceği bilinmiyor. Ancak o süreç işlenmese bile, zaman akışı açısından o tarihlere iyice yaklaşılacağı tahmin ediliyor.

- Reklam -

Dizinin yürütücüsü Peter Morgan, bir saygı gösterisi için 6. sezon çekimlerinin ertelenebileceğini ifade etmişti. Ancak prodüksiyondaki duraklama, 5. sezon için herhangi bir sorun teşkil etmeyecek.

the crown prens

Imelda Staunton’a ek olarak 5. sezon kadrosuna katılan isimler arasında Prens Philip olarak Jonathan Pryce ve Prenses Margaret olarak Lesley Manville de yer alıyor.

The Crown 5. sezon bölümleri 9 Kasım 2022 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak. Yeni bölümlere dair henüz bir fragman ya da tanıtım videosu paylaşımı yapılmadı.

Siz yeni sezon için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jodie Whittaker doctor who final yeni

Role Veda Etmeye Hazırlanan Jodie Whittaker, Yeni Doktor Seçimi Hakkında Konuştu: “İlham Verici Bir Tercih”

Selçuk Orhan söyleşi Müderris ve Virtüöz

Selçuk Orhan: “Özdeşleşme Kalkınca İnsan Tarihe Dönüşür”