in ,

90’ların Kraliyet Ailesi’ne Odaklanan “The Crown” Dizisinin 5. Sezonundan İlk Fragman

The Crown 5. sezon fragmanı yayınlandı. Prenses Diana dönemine odaklanan yeni sezonda Kraliçe Elizabeth’i Imelda Staunton canlandırıyor.

The Crown 5. sezon fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

The Crown 5. sezon fragmanı yayınlandı. Netflix’in Büyük Britanya’nın kraliyet tarihini anlattığı dönem dizisi, yeni sezonu ile Kraliyet Ailesi’nin 90’lı yıllarına odaklanacak ve Prenses Diana’nın yankı bulan boşanması da dahil olmak üzere önemli konuları işleyecek.

Tarihi olaylara dayanan ve ilk sezonu Kasım 2016’da yayınlanan dönem dizisi The Crown, Kraliçe II. Elizabeth’in hikâyesini ve onun saltanatını şekillendiren siyasi ve kişisel olayları ekranlara taşımaya devam ediyor.

Dizinin 5. sezonu ile yeni bir döneme girilirken; 90’lar Britanyası’nda rolleri halk tarafından açık bir şekilde sorgulanmaya başlanan Kraliyet Ailesi, muhtemelen o güne kadarki en zorlu zamanlarını geçirecekler.

- Reklam -

Yeni sezon aynı zamanda, yakın bir geçmişte hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’in tahta çıkışının 40. yıldönümüne denk geliyor. Bu sezon Imelda Staunton tarafından canlandırılan Kraliçe, dokuz başbakan, büyük kitlelere ulaşan televizyonun icadı ve Britanya İmparatorluğu’nun gerileme dönemine tanık olduğu saltanatı üzerine düşünmeye başlayacak. Bunların yanı sıra Sovyetler Birliği’nin çöküşü ve Hong Kong’da egemenliğin devri ile uluslararası düzende sarsıntılı bir değişimin habercisi olan yıllarda kendilerini yeni zorluklar karşılayacak. Bu değişim, zorlukları ve fırsatları beraberinde getirse de Saray’ı her şekilde sıkıntılı günler beklemektedir.

The Crown 5. sezon fragmanı

Peter Morgan’ın kaleme aldığı The Crown’un 5. sezonunun başrollerinde Imelda Staunton’a Edinburgh Dükü rolüyle Jonathan Pryce, Prenses Margaret rolüyle Lesley Manville, Prens Charles rolüyle Dominic West, Prenses Diana rolüyle Elizabeth Debicki ve Camilla Parker Bowles rolüyle Olivia Williams yer alıyor. 5. sezonda çocuk Prens William rolüyle Timothée Sambor, genç Prens William rolüyle Senan West, çocuk Prens Harry rolüyle Teddy Hawley ve genç Prens Harry rolüyle de Will Powell yer alıyor. Kadroda yer alan diğer isimler ise şöyle: Jonny Lee Miller (John Major), Claudia Harrison (Prenses Anne), Marcia Warren (Kraliçe Anne), James Murray (Prens Andrew), Sam Woolf (Prens Edward), Prasanna Puwanarajah (Martin Bashir), Salim Daw (Mohamed Al Fayed) ve Khalid Abdalla (Dodi Fayed).

- Reklam -

Dizinin yayınlanan resmi fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz:

The Crown 5. Sezon Fragmanı Türkçe Altyazılı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Eylül ayında çıkış tarihi de netleşen The Crown’ın 5. sezonu, tüm bölümleri ile 9 Kasım 2022’de Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

The Crown 5. sezon için yayınlanan fragmanı sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünya Romanının Serüveni - Necip Tosun

Necip Tosun, Roman Türünün İzini “Dünya Romanının Serüveni” Kitabı ile Sürüyor

silent hill yeni oyun remake film dizi

Korku Klasiği Silent Hill Serisi ‘Sessizliğini’ Bozdu: Remake Dahil Yeni Oyunlar, Dizi ve Film Duyuruldu