in

The Crown 5. Sezonda Tony Blair’ı Andrew Scott Canlandırabilir

The Crown 5. sezon kadrosu önemli bir ismi bünyesine katabilir. Tony Blair rolü için Sherlock ve Fleabag ile tanınan Andrew Scott ile görüşülüyor.

the crown 5 sezon Andrew Scott tony blair
- Reklam -
- Reklam -

The Crown 5. Sezon kadrosuna önemli bir takviye yolda. Sherlock’un Moriarty’si, Fleabag’in Rahip’i ve James Bond’un C’si Andrew Scott, İngiltere’nin İşçi Partili efsane Başbakanı Tony Blair’i canlandırabilir. Ünlü aktör ve Netflix dizisinin yapımcıları arasındaki ilk görüşmeler olumlu geçti.

İngiliz kraliyet ailesini ve esas olarak Kraliçe İkinci Elizabeth’in hükümdarlığını konu alan The Crown dizisi çekimleri Temmuz’da başlayacak 5. sezon için hazırlanıyor. Dizinin geçen sene yayınlanan 4. sezon bölümleri İngiltere’nin yakın geçmişinin en önemli isimlerinden Margaret Thatcher’i ve dönemini anlatmıştı. Dizide Thatcher’i canlandıran Gillian Anderson sezon boyunca sergilediği olağanüstü oyunculuğu için övülmüş ve hikâye 1990’lara yaklaştıkça gözler Tony Blair’i canlandıracak aktöre çevrilmişti.

Diziye yakın kaynaklardan gelen açıklamalar şöyle:

- Reklam -

“Son sezonlar Başbakan ile Kraliçe arasında Diana’nın ölümünün ardından gerçekleşen savaşa odaklanacak. Dizinin yaratıcıları Andrew’in birden fazla kalıba girebilen aktörlük yeteneklerinin Blair’le özdeşleşen karizmayı ve sessizce tehditkâr duruşu ekrana taşıyacağından emin.”

The Crown dizisi aynı karakterleri farklı yaşlarda farklı aktörlerle oynattığı için yaş konusu da gündemde. Blair 1997’de göreve geldiğinde 43 yaşındaydı ve şu an 44 yaşında olan Andrew Scott’ın role bu bakımdan da tam uyduğu düşünülüyor.

Andrew Scott’ın The Crown 5. Sezon Rolü Çekim Takvimi Yüzünden Gerçekleşmeyebilir

Scott son olarak HBO’da yayınlanan His Dark Materials dizisinde boy göstermişti. Ünlü aktörün menajeri de oyuncunun takviminin sıkışık olduğunu, The Crown’daki rolü kabul edebilmesi için bazı değişikliklerin gerekeceğini belirtti. Scott şu sıralar Joseph Conrad romanı The Heart of Darkness uyarlaması bir animasyon filmde çalışıyor.

- Reklam -

the crown 5 sezon Andrew Scott tony blair

Buna benzer bir sorun 4. sezon çekimleri öncesinde Prens Charles rolü önerilen Dominic West’te de yaşanmıştı. West rolü kabul edememişti ve karakteri Josh O’Connor canlandırmıştı. 5. sezon için ise West ile anlaşma imzalandı. Benzer bir anlaşmanın Scott için geçerli olup olamayacağı henüz belli değil. Her sezonu Kraliçe’nin iktidarının 10 yılını kapsayan dizide son iki sezon nereye kadar işlenecek belli değil. Blair’in 10 yıllık başbakanlığı da karakterin her iki sezonda da görünmesini zorlaştırıyor.

Andrew Scott’ı Tony Blair olarak izlemek ister misiniz? Rol için başka adaylarınız var mı? The Crown 5. beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Sun

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Ya canını sevdiğimin delisi ya! Nasıl güzel yakışır ona Tony Blair olmak. Bu haber beni çok mutlu etti!

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Andrew Scott çok iyi süper bir aktör.Çok yakışır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Saw 10 Testere

Saw Serisi 10. Filme Hazırlanıyor: Testere Geri Dönüyor

Godzilla vs. Kong inceleme

Godzilla vs. Kong İncelemesi: Rövanş Maçından Daha Fazlası