in

The CW İzleyicilerinin Yaş Ortalamasının 58 Olduğu Açıklandı: Kanalın Yeni Sahibi, Yayın Politikasını Güncelleyecek

The CW kanalı yayın politikasını güncellemeye hazırlanıyor. Şirketin %75’ini alan Nexstar Medya Grubu, kanalın izleyicilerinin yaş ortalamasının 58 olduğunu açıkladı.

the cw kanalı nextar
- Reklam -
- Reklam -

The CW kanalı el değiştirme sonrası yeni bir yayın politikasına geçiş yapacak. Şirketin %75’lik hissesini satın alan Nexstar Medya Grubu, yeni dönem hedeflerinden bahsetti.

Yerel TV devi Nexstar Medya Grubu kanal hisselerinin %75’ini satın alarak kanalın en büyük hissedarı olmaya hazırlanıyor. Warner Bros. Discovery ve Paramount Global’ın %50’lik olan payları ise %12,5’a düşecek.

Warner Bros. Televizyon Grubu yöneticisi Channing Dungey, kanalın televizyon dünyasında çığır açan programlara ev sahipliği yaptığını ve şirketin halihazırda yürürlükte olan ve gelecekte kanalda yer alacak yapımlarda Nexstar önderliğinde ortak çalışma niyetinde olduğunu belirtti. Ardından, The CW’daki ortaklarına, özellikle de uzun yıllar boyu stüdyonun ve kendisinin en önemli dostlarından biri olan Mark Pedowitz’e, sonsuza dek minnettar olduklarını ekledi ve kanalın onun yönetimi altında çalışmalarını yürütmeye devam edeceğini söyledi.

- Reklam -

Mark Pedowitz The CW’nun başkanı ve CEO’su olmaya devam ederken Warner Bros.’un da senaryo içeriği üretmeye devam edeceği belirtiliyor.

2006’da yayın hayatına başlayan kanal Gossip Girl, The Vampire Diaries, Supernatural ve All-American gibi özellikle genç izleyicilerin dikkatini çeken birçok diziye ev sahipliği yaptı. The CW şu anda Superman & Lois’i yayınlamanın yanı sıra yıllardır The Flash, The Arrow ve Legends of Tomorrow gibi dizilere de yer vererek DC’nin televizyon serilerine ev sahipliği yapıyor.

the cw kanalı yayın politikası

The CW Kanalı, WBD ve Paramount Ortaklığını Sürdürecek

Birkaç aydır devam eden Nexstar’ın kanalı satın alma hamlesi hakkında spekülasyonlar, Nexstar cephesinden yanıtlanmıyordu.

Şimdiyse kanalın geleceğine dair ilk açıklamalar geldi.

CBS başkanı George Cheeks, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

“Warner Bros. ve CW’daki ortaklarımızla birlikte, kanalda ve dünyanın dört bir yanındaki platformlarda izleyiciler arasında yankı uyandıran içerikler için sıcak bir yuva oluşturduk. Bu yeni sahiplik yapısı, Paramount’taki diğer içerik platformlarına sermayeyi yeniden dağıtırken The CW’nun yeni döneminde Nexstar ve Warner Bros. Discovery ile ortak olmamızı sağlıyor.”

Anlaşmanın ekonomik şartları açıklanmamış olsa da Nexstar’ın The CW’nun tüm borçlarını üstlenmesi bekleniyor.

Kanal Son Dönemde Gençlere Yönelik Birçok Dizisini İptal Etmişti

Son zamanlarda Batwoman, Naomi, Riverdale, The Legends of Tomorrow ve Legacies gibi dizilerin iptalinin bu yeni sahiplik antlaşmasına hazırlık olduğu belirtiliyor. The CW’nun %75’ini satın alan yeni sahibi Nexstar, içeriklerini kanalın asıl izleyici kitlesini oluşturan 58 yaş grubuna hitap edecek şekilde değiştirmeyi planlıyor.

Öte yandan kanalın 2025 yılına dek yeniden kâr edilebilir hâle gelmesi umut ediliyor.

Siz The CW cephesindeki bu değişimi nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yeni yüzüklerin efendisi oyunu

Yeni Bir Yüzüklerin Efendisi Oyunu Geliyor

yeni böcek türü meksika körfezi

Meksika Körfezi’nde Lovecraft’ın Yaratıklarını Anımsatan Yeni Bir Böcek Türü Keşfedildi