in

Stephen King’in “The Dark Tower” Serisi, Amazon ve Mike Flanagan Ortaklığında Dizi Oluyor

The Dark Tower dizi oluyor. Stephen King’in dünyaca ünlü fantastik roman serisi, Amazon Prime Video ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

The Dark Tower Dizi Amazon - Mike Flanagan
- Reklam -
- Reklam -

The Dark Tower dizi uyarlaması için hazırlıklar başladı. Ünlü yazar Stephen King imzasını taşıyan Kara Kule, daha önce bir sinema filmine konu olmuştu. Yeni adaptasyon, Netflix ile yolları ayıran Mike Flanagan imzasını taşıyacak ve Amazon Prime Video üzerinden yayınlanacak.

Stephen King eserlerinden uyarlanan film ve diziler bugüne dek kültür dünyasını oldukça meşgul etti. Ancak yazarın en büyük yapıtlarından birisi olarak kabul edilen The Dark Tower külliyatı, bir türlü aradığı adaptasyona kavuşamadı.

2017’de Nikolaj Arcel’ın yönettiği ve başrollerini Idris Elba ile Matthew McConaughey’nin üstlendiği Kara Kule filmi hem hayranlardan hem de eleştirmenlerden olumsuz notlar aldı. Daha önce yine Amazon tarafından geliştirme aşamasına alınan bir başka The Dark Tower hamlesi ise 2020 yılında iptal edildi.

- Reklam -

The Dark Tower Dizisi Amazon - Mike Flanagan

Şimdi ise Amazon Studios, kurduğu yeni ortaklıkla birlikte ilk büyük projesini duyurdu. Daha önce Stephen King’in Doctor Sleep ve Gerald’s Game eserlerini uyarlayan; Netflix’te The Haunting of Hill, The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass ve The Midnight Club adlı korku uyarlamalarına imza atan Mike Flanagan, Amazon ile anlaşmaya vardı.

The Dark Tower Dizi Uyarlaması Stephen King Adaptasyonlarında Tecrübeli Bir İsme Emanet

The Midnight Club dizisinin iptalinin ardından Netflix ile yolları ayıran Mike Flanagan, uzun soluklu bir anlaşma için Amazon Studios ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşmanın ilk meyvesi de yıllardır merakla beklenen The Dark Tower dizisi olacak.

Toplamda 5 sezon sürmesi planlanan Kara Kule dizi uyarlamasının ardından, 2 adet de bağımsız filmin takip edeceği gelen ilk bilgiler arasında.

Flanagan, Deadline’a verdiği demeçte The Dark Tower serisinin kendisinin “Kutsal Kâse projesi” olduğunu kaydetti.

Şimdilik sadece pilot bölüm senaryosu hazır olan yapım için Flanagan şunları kaydediyor:

“Beni çok heyecanlandıran bir pilot senaryom, ilk sezon için oldukça ayrıntılı bir taslağım ve sonraki sezonlar için de daha geniş bir taslağım var.”

Kara Kule Amazon Dizi

- Reklam -

Uyarlamaya dair Stephen King ile yakın temas hâlinde olduğunu kaydeden Flanagan, ünlü yazarı oldukça ayrıntılı bir taslakla ikna etmeyi başardığını da sözlerine ekliyor.

“Böyle bir projede, Stephen King’in eserine saygısızlık olacak bir yönde ilerleseydik, bu işe hiç dahil olmak istemezdim. Ama o çok, çok destekleyiciydi ve yaptığımız şey konusunda çok heyecanlıydı.”

Henüz ön geliştirme aşamasında olan dizinin çıkış tarihi, oyuncu kadrosu, senaryo ve yönetmen ekibi gibi detaylar şimdilik belli değil.

Mike Flanagan’ın Netflix’te yayınlanacak son işi Edgar Allan Poe uyarlaması The Fall of the House of Usher dizisi olacak. Amerikalı yönetmen, bu yapımın ardından çalışmalarına Amazon ile devam edecek.

Kara Kule Nedir?

Stephen King’in 1982 ile 2004 yılları arasında yazdığı, toplam 7 ana romandan oluşan külliyatı; yıllar içerisinde yan kitaplar ve çizgi romanlarla geniş bir evrene dönüştü. Fantazi, western, bilimkurgu ve dram unsurları taşıyan Kara Kule kitapları; Siyahlı Adam’ın çölde yürümesi ve Roland Deschain adlı silahşorun onu takip etmesiyle başlıyor.

King’in kendine özgü Orta Dünya’sında geçen seri, çürümeye yüz tutmuş bir evrende Roland’ın Kule’ye yaptığı destansı yolculuğu konu alıyor. Kitaplar hakkında daha fazla bilgiye buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Siz bu uyarlama haberini nasıl karşılıyorsunuz? Sizce beklenen Kara Kule dizisi, Mike Flanagan ile gerçeğe dönüşebilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Bu habere temkinli de olsa sevindim. Mike Flanagan etkeni sağolsun. Yoksa Amazon’un uyarlama konusundaki sicili yüzünden hiçbir uyarlama haberi artık pek heyecanlandırmıyor beni. Aksine canımı sıkıyor. Umarım bunu batırmazlar.

  2. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Gelsin gelsin. Şöyle güzel bir uyarlamaya hasret kaldık. Hem biz de belki çizgi romanlarına kavuşuruz böylece.

  3. Avatar for RolandDeschain RolandDeschain dedi ki:

    İşte bu ya. İşte bu. Yilan hikayesine döndü ama bu uyarlama öyle veya böyle gelecek. Kaçarı yok.Everything serves the beam !

    Çok sevindim cidden, son iptalden önce böyle bir şey beklemiyordum. Kötü olsa bile filmden daha kötü yapamazlar herhalde.

  4. Avatar for Baris_Sayin Baris_Sayin dedi ki:

    Aslında tam tersi oluyor. Siyahlı adam çöle kaçıyor ve silahşör de peşinden gidiyor.

  5. Avatar for nkurucu nkurucu dedi ki:

    Kara Kule Nedir?

    Stephen King’in 1982 ile 2004 yılları arasında yazdığı, toplam 7 ana romandan oluşan külliyatı; yıllar içerisinde yan kitaplar ve çizgi romanlarla geniş bir evrene dönüştü. Fantazi, western, bilimkurgu ve dram unsurları taşıyan Kara Kule kitapları; Roland Deschain adlı silahşorun çölde yürümesi ve Siyahlı Adam’ın onu takip etmesiyle başlıyor.

    Bu kısmı düzeltirseniz iyi olur. Seriyi okumamış insanlara daha baştan yanlış bilgi vermemiş olalım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Bilinen En Eski DNA Örneği - Grönland

Bilim İnsanları “Pandora’nın Kutusu” Demişti: Grönland’da 2 Milyon Yıllık DNA Gün Yüzüne Çıkarıldı

Aquaman 3 İptal Edildi: Jason Momoa Yeni DC Rolü ile Geliyor

Aquaman’in 2. Filmi Serinin Sonu Olacak: Başrol Jason Momoa Yeni Bir DC Karakteri ile Geliyor