in

The Dark Tower Dizisi İptal Edildi

Stephen King’in The Dark Tower serisinden uyarlanan dizi iptal edildi. Amazon’un kitaplara daha sadık bir uyarlama planı suya düştü.

The Dark Tower
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King uyarlama haberleri artık bir rutin haline geldi. Ancak söz konusu King’in meşhur fantastik serisi The Dark Tower (Kara Kule) olunca işler pek de o şekilde ilerlemiyor gibi. 2017 yapımı Kara Kule filminden sonra, prodüksiyon aşamasındaki Amazon Prime Video dizisi iptal edildi.

Halihazırda film uyarlaması nedeniyle oldukça ağır eleştirilere maruz kalan The Dark Tower, dizi uyarlamasında her ne kadar kitaba daha sadık bir anlayışla geleceği söylense de; yapımcıların bu noktada gözü korkmuş olmalı.

Serinin televizyon uyarlaması her zaman zor ölçekli bir yapım olarak kabul edildi. Dizinin iptal sebebi ardındaki en büyük etmen ise Kara Kule’nin, Zaman Çarkı ve Yüzüklerin Efendisi gibi büyük prodüksiyonlu yapımların seviyesinde olmaması gösterildi.

- Reklam -

The Dark Tower Kara Kule Dizi

Amazon Prime Video, hem Zaman Çarkı hem de Yüzüklerin Efendisi dizileriyle epik fantazi uyarlamalarına ayrı bir seviye getirmeye hazırlanıyordu. Kara Kule’nin bu yapımların gerisinde kalması ise projenin akıbetini belirleyen sebeplerden birisi oldu.

The Dark Tower Dizi Kadrosu Hazırdı

The Dark Tower dizisi filmden bağımsız bir şekilde tasarlanıyor ve kitaba da sadık kalmayı hedefliyordu. Roland Deschain rolünde Sam Strike’ın (Nightflyers) olması planlanan yapımda, Siyahlı Adam için ise Jasper Pääkkönen (Vikings) ismi masadaydı.

Silahşorün köken hikâyesine odaklanan dizi, Roland’ın nasıl silahşor olduğunu, silahları alışını, Siyahlı Adam ile ilk çatışmasını, ilk sevgilisini ve Silahşor olarak ilk görevini ekrana getirmeyi tasarlıyordu.

Dizinin resmi olarak açıklanma fırsatı bulamasa da kadrosunda Michael Rooker (Guardians of the Galaxy, Slither), Jerome Flynn (Game of Thrones) ve Joana Ribeiro (The Man Who Killed Don Quixote) da yer aldığı gelen bilgiler arasındaydı.

- Reklam -

The Dark Tower Kara Kule Dizi

Kara Kule dizisinin başında Damien, The Walking Dead, Hawthorne ve henüz yeni duyurulan Sin City dizisinin yapımcılarından Glen Mazzara bulunuyordu.

Stephen King’in 7 roman ve pek çok çizgi romandan oluşan The Dark Tower serisi, hak ettiği uyarlamayı beklemeyi sürdürüyor.

Olası dizi ya da film uyarlamaları için şu anda ufukta yeni bir alternatif yok. Ancak mevcut kurulu düzenin uyarlamalara olan sıcak bakışının, Kara Kule serisini uzun süre sahipsiz bırakmayacağı da yapılan tahminler arasında.

İptal kararına sizin tepkiniz nasıl oldu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Stephen King Evreninin Zirvelerinden Kara Kule Serisi Nedir? Ne Değildir?

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Xerhias Xerhias dedi ki:

    Demek yine bana hüsran
    Bana yine hasret var
    Yine bana esmer günler düştü eyvah …

  2. Avatar for Montana Montana dedi ki:

    Bu seriyi zaten diziye veya filme çevirmek çok zor. Ne kadar iyi yapılırsa yapılsın olmayacaktır, Stephen King’in yarattığı dünyayı yansıtmayacaktır diye düşünüyorum.

    2017 yılında çıkan The Dark Tower filmi tam bir fiyaskoydu. Kim bunu çekmeyi akıl etmiş, niye böyle yapmış bilmiyorum ama zorla izledim.

    Kara Kule serisi fantastik seriler arasında bence Yüzüklerin Efendisi ile yarışabilecek derecede bir seridir. Hatta bana göre Yüzüklerin Efendisi’nden daha iyidir. Bu serinin saçma sapan filmlerle veya dizilerle bozulmasını istemem açıkçası.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Crisis on Infinite Earths

Crisis on Infinite Earths Yaratıcıları Eski Çizgi Romanlar Hakkında Konuştu

binti dizi oluyor

Nnedi Okorafor’un Ödüllü Serisi “Binti” Hulu Dizisi Oluyor