in

The Expanse 6. Sezon ile Final Yapacak

The Expanse 6. sezon ile final yapacak. Amazon Prime Video’da yayınlanan bilimkurgu dizisi, son bölümleri için onay aldı.

The Expanse 6 sezon final
- Reklam -
- Reklam -

The Expanse 6. sezon bölümleri ile final yapmaya hazırlanıyor. Amazon Prime Video yapımı için son sezon detayları açıklandı.

Şu sıralar 5. sezon bölümleri beklenen, ilk sezonu 2015’te SyFy’da başlayan yapım; daha sonra Amazon’a geçmişti. The Rocinante, son yolculuğuna çıkmaya hazırlanıyor. Amazon Studios, The Expanse dizisinin altıncı sezonunun geleceğini ve bunun son sezon olacağını açıkladı. Ayrıca önceki sezonlarda yer alan karakterlerden birisini 5. sezonda göremeyeceğimiz de belirtildi.

Yapımcı Naren Shankar, serinin 6. sezonuyla alakalı olarak şunları söyledi:
“The Expanse’ı ekrana getirmek için gösterilen çaba ve sanat ruhu harika. Hayranlarımız muhteşem. Yeni sezona başlamak için sabırsızlanıyoruz.” 
Serinin son sezonunun geleceğinin açıklamasının yapılmasının yanı sıra, 5. sezonun 16 Aralık 2020’de seyircilere sunulacağını da belirtelim.

- Reklam -

Ek olarak final sezonunda Alex’i canlandıran Cas Anvar’ın yer almayacağı da açıklandı. Bunun sebebinin, kendisi hakkındaki cinsel istismar iddiasından kaynaklı olduğu da söyleniyor. Kendisinin beşinci sezonda ne kadar yer aldığı ve altıncı sezondaki ayrılışının nasıl açıklanacağı konusuysa henüz netliğe kavuşmuş değil.

The Expanse 6. Sezon ile Ekranlara Veda Edecek

The Expanse, ilk olarak 2015’te seyirci karşısına çıkan ve hayran kitlesini gittikçe arttıran bir seri. İlk sezonuyla yapım “uzayda geçen Game of Thrones” iddiasıyla SyFy’da sunulmuştu. Ancak 3. sezonun ardından kanal seriyi bitirme kararı aldı. Hayranların yoğun uğraşları sonucunda yapım yoluna başka bir yayın platformunda devam etme kararı aldı.

Dizinin, Amazon Studios tarafından alındığı 2018’de Jeff Bezos tarafından National Space Society’s International Space Development Conference’ta duyurulmuştu. Dizi böylelikle 5. sezona kadar gelebildi, altıncı sezon onayını almayı da başardı.

The Expanse 6 sezon final

- Reklam -

The Expanse’in 5. sezonu, James S.A. Corey’in aynı adlı roman serisinin beşinci (Nemesis Games) ve altıncı (Babylon’s Ashes) kitaplarını işleyecek. Toplamda dokuz kitaptan oluşacağı duyurulan bu serinin dizi uyarlamasının altıncı sezonu içinse son üç kitap eksik kalmış olacak. Adının Leviathan Falls olacağının açıklandığı 9. kitap henüz okurlarla buluşmadı. Eserin 2021’de yayımlanması bekleniyor olsa da ortada net tarih yok. Dolayısıyla kitap serisini takip edenler, dizinin son iki sezonunda nasıl bir akışla karşılaşacak merak konusu.

Enginlik Serisi adı altında Türkçeye de kazandırılan kitaplar, dilimizde İthaki Yayınları tarafından yayımlanıyor. Türkçe baskılarda şimdiye dek Leviathan Uyanıyor, Caliban’ın Savaşı ve Abaddon Geçidi kitapları okurla buluşturuldu.

Dizi uyarlamasına ve kitaplarına dair tüm düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: io9

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Batuhan Batuhan dedi ki:

    Çok kötü ya… İlk 3 sezonda keşke bitseydi… Aynı hikaye dönüp dönüp duruyor bir farklılık yok maalesef. “Hmm demek 23 kişiyi öldüren bir terörist saldırı düzenledin ama sen benim köylümsün seni korumam lazım!!!” deyip bu olaylardan sorumlu kişiyi bulmaya çalışırken kafayı yiyip masumları öldüren bir polise soykırımcı falan diyorlar daha çözemedim. 3. sezondan sonra hiç bir karakterin neyi niye yaptığına dair hiç bir şeyi anlamıyorsunuz… 3’ten sonrasını keşke izlemeseymişim.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Dizi kötü değildi (Gerçi ben 3 sezon izledim) ama kitaplar çok daha iyiydi.

    Kitaplarda ki Mao karakteri ben de hep Elon Musk çağrışımı yapıyor. :slight_smile: Çok tehlikeli adam Musk.

  3. Avatar for Batuhan Batuhan dedi ki:

    İlk üç sezon bana kitapları okutma isteği oluşturdu ama devamını izleyince soğudum açıkcası :frowning: Devam ettirmemekle iyi yapmışssın :smiley: Tüm kitapları piyasada var mı acaba?

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Yok maalesef.

    İthaki ilk 3 kitabı bastı devamı uzun zamandır basılmadı. Bu sene için devam kitaplarından basılacağı ve daha önce basılan 3 kitaptan baskısı olmayanların da basılacağını söylediler ama biraz belirsiz bir durum. Basıldığını görmeden inanmak zor benim için. :slight_smile:

  5. Avatar for Batuhan Batuhan dedi ki:

    Konu ithaki olunca bende tereddütte kalıyorum haklısın :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Her Şey Kontrol Altında - Eda Şahin

Her Şey Kontrol Altında: Eda Şahin’den Paranoya Dolu Bir Korku İmparatorluğu Romanı

Netflix Türkiye Aralık 2020 Dizi Film Programı

Netflix Türkiye: Aralık 2020 Dizi ve Film Programı