in

The Falcon and the Winter Soldier Çekimleri Corona Virüsü Yüzünden İptal Edildi

The Falcon and the Winter Soldier dizisinin Prag’da yapılması planlanan çekimleri Corona Virüsü salgını nedeniyle durduruldu.

The Falcon and the Winter Soldier Corona Virüsü
- Reklam -
- Reklam -

The Falcon and the Winter Soldier dizisi, Koronavirüs nedeniyle çekimlerine ara vermek zorunda kalan yapımlar arasındaki yerini aldı.

Dün gece itibarıyla ülkemizde de bir vakanın teşhis edilmesi sebebiyle şu sıralar oldukça gündemde olan koronavirüs hayatı olumsuz anlamda etkilemeye devam ediyor. Özellikle Çin’den sonra Avrupa’da önemli ölçüde etkisini gösteren virüs salgını nedeniyle birçok gösteri ve etkinlik iptal edilmiş durumda. Hatta İtalya’da gerçekleşen yüksek ölüm oranı sebebiyle tüm okullar tatil edilmiş, sinema salonları kapatılmış ve olağanüstü hal ilan edilmişti.

Hayatı olumsuz olarak etkileyen virüsün eğlence ve sanat sektörüne de de aynı şekilde zarar verdiği biliniyor. Daha önce haberini aldığımız üzere Londra ve Paris Kitap Fuarları da iptal edilmiş, birçok fuar için de komşu ülkelerde benzer önlemler alınmıştı. Yine dev bütçeli yapımlardan Mission: Impossible 7 ve Red Notice filmlerinin İtalya’da yapılması planlanan çekimleri de iptal olmuştu. Şimdi de Disney+ servisinde yer alacak ilk Marvel dizi projesi olan The Falcon and the Winter Soldier, aynı kaderi paylaştı.

- Reklam -

The Falcon and the Winter Soldier Corona Virüsü

Marvel Sinematik Evreni’nden tanıdığımız Sam Wilson (Falcon) ve Bucky Barnes (Winter Soldier) karakterlerine odaklanacak yapımın başrollerinde Anthony Mackie ve Sebastian Stan yer alıyor. Dizi haberi ilk duyurulduğunda 2020’nin sonbaharında geleceği açıklanmış ancak sonra tarihi Ağustos 2020’ye çekilmişti. Dizinin çekimlerinin büyük bir kısmı Atlanta’da yapıldı ve tamamlandı. Normalde kalan çekimler Avrupa’da yapılacaktı. Ancak virüs salgını buna izin vermedi.

The Falcon and the Winter Soldier Yayın Tarihi de Ertelendi mi?

Deadline’ın bildirdiğine göre Prag hükûmeti okulları kapattıktan ve koronavirüs nedeniyle seyahat etmeyi kısıtladıktan sonra Disney, The Falcon and the Winter Soldier dizisinin çekimlerini durdurma kararı aldı. Dizinin çekimleriyle ilgili ön hazırlık geçen hafta başlamıştı. Her şey normal seyrinde devam etseydi Prag’daki çekimlerin normalde bir hafta içerisinde tamamlanması gerekiyordu. Ancak görünen o ki Prag’daki çekimlerin tamamlanması pek mümkün değil.

Bu ertelenme durumu yapımın başına ilk defa gelmiyor. Geçen Ocak ayında da Porto Riko’da yaşanan büyük depremlerin ardından çekimler ertelenmişti.

- Reklam -

The Falcon and the Winter Soldier

Kari Skogland’ın başında olduğu ve Malcolm Spellman’ın yazdığı seri için yayın tarihinde Disney tarafından şimdilik herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ancak Corona Virüsü sebebiyle yaşanan bu erteleme sonrası dizinin yayın tarihinin yeniden sonbahara çekilmesi gündeme gelebilir.

Virüsün etkileri hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce yapımların ertelenmesine neden olacak mı? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Koronavirüs

Netflix Türkiye İlk Filmini ve Yeni Dizilerini Duyurdu

Sıcak Kafa Netflix Dizisi Afşin Kum

Sıcak Kafa Romanı Netflix Dizisi Oluyor: Afşin Kum’un İstanbul Distopyasına Hazır Olun!