in ,

The Falcon and the Winter Soldier’da Bahsi Geçen White Wolf Aslında Kimdir?

The Falcon and the Winter Soldier dizisinde Bucky Barnes olarak tanıdığımız White Wolf (Beyaz Kurt) çizgi roman evreninde nasıl bir geçmişe sahip?

the Falcon and the Winter Soldier white wolf
- Reklam -
- Reklam -

The Falcon and the Winter Soldier 2. bölümü The Star-Spangled Man’de (Yıldız Bezeli Adam) Sam Wilson, Bucky Barnes ile yürüttüğü gizli bir operasyon sırasında ortağına Wakanda’da kaldığı süre boyunca tam bir “Beyaz Panter”e dönüştüğünü söylemişti. Fakat Bucky onu White Wolf (Beyaz Kurt) şeklinde düzeltmişti. Dikkatli gözlerin kaçırmadığı bu referans aslında Black Panther çizgi romanında -ve tabii Kış Askeri’nin yaşamında- oldukça önemli bir yere sahip. Fakat Beyaz Kurt gerçekte kim?

Bu soruyu cevaplayabilmek için Christopher Priest ve Mark Texeira tarafından 1999 yılında yayınlanan Black Panther çizgi romanının 4. sayısına gitmemiz gerekiyor. Sayı, Black Panther’in Hatut Zeraze (Savaşın Köpekleri) isimli örgütün iki üyesi tarafından saldırıya uğramasıyla başlıyor. Söylenilene göre Black Panther’in bu örgüte dair bildiği fakat unutmayı seçtiği birçok bilgisi var.

Hatut Zeraze, Black Panther’in babası Kral T’Chaka tarafından Wakanda’da görev alan özel bir ölüm timi olarak kurulmuş. Bu örgütün başında ise T’Chaka’nın uzun yıllar önce bir uçak kazasından kurtarıp yetiştirdiği ve evlatlık olarak aldığı beyaz bir adam var. İsmini hiçbir zaman öğrenemesek de Black Panther’in ona “Avcı” diye hitap ettiğini görüyoruz. Ya da onun kendine taktığı adıyla Beyaz Kurt. Cilt rengi yüzünden hiçbir zaman kabul edilmese de, vatanı olarak gördüğü Wakanda’yı ve babası olarak gördüğü T’Chaka’yı seviyor. Çocuk büyüdüğünde Hatut Zeraze’nin başına geçiyor ve Kral, dehşet verici şeyler yapıp, insanları katletmesini istediğinde gözünü bile kırpmıyor.

- Reklam -

beyaz kurt the Falcon and the Winter Soldier white wolf

İlerleyen sayfalarda T’Challa’nın Hatut Zeraze örgütünün kullandığı vahşi metotları onaylamadığını ve Beyaz Kurt dâhil olmak üzere tüm örgütü dağıttığını öğreniyoruz. Dağılan Hatut Zeraze paralı askerler olarak çalışmaya başlıyor. Ancak Beyaz Kurt Wakanda’ya olan sevgisini bırakamayıp Black Panther’in tahtını geri almak istiyor. Çünkü T’Challa’nın oturduğu tahtta kendisinin daha fazla hakkı olduğunu düşünüyor.

The Falcon and the Winter Soldier Dizisi White Wolf Karakterin Çizgi Romandaki Hikâyesi

Hikâyenin devamını Black Panther: The Most Dangerous Man Alive çizgi romanında öğreniyoruz. Black Panther Wakanda’da ki tahtından ayrılıp Birleşik Devletler’de “Hell’s Kitchen” bölgesinin korumalığını üstlenmiş. Beyaz Kurt ise T’Challa tarafından yaptığı şeylerin cezası olarak Wakanda’dan sürüldüğünde bu ona fazla geliyor ve yüreği kararıyor. Kendisine ait olan tahtı almak için Black Panther’e meydan okuyor ve onun dikkatini çekmek için Hell’s Kitchen’da cinayetler işlemekten geri durmuyor. Wakanda’dan ve güçlerinden uzak olan T’Challa’yı yenmenin kolay olacağını düşünüyor. Çizgi roman son karşılaşmasına hazırlanırken Beyaz Kurt’un geçmişine daha yakından bakma imkânını yakalıyoruz.

İkili Hell’s Kitchen’da tahtın gerçek varisinin kim olduğunu kanıtlamak için dövüşüyorlar. En sonunda Black Panther, Beyaz Kurt’u yere seriyor ve yaptıklarının cezasını çekebilmesi için onu adalete teslim ediyor.

- Reklam -

Black Panther ve White Wolf Beyaz Kurt

Bildiğimiz kadarıyla hikâye şimdilik burada son bulsa da Beyaz Kurt’un T’Challa’da yaşayan iyi kısmı henüz bitmemiş gibi gözüyor. Black Panther, kardeşinin görmek istediği iyi tarafını Bucky’de fark etmiş olacak ki iyilikten kötülüğe dönen White Wolf’un mirasını, kötülükten iyiliğe dönmüş Bucky Barnes’a teslim ediyor. The Falcon and the Winter Soldier dizisinde bu küçücük anda ise Bucky’nin bu yükü nasıl taşımaya çalıştığını görüyoruz.

Peki ya sizler Disney+ üzerinden yayınlanan yeni Marvel Sinematik Evreni dizisini takip ediyor musunuz? Sizce nasıl gidiyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fatma Fragmanı Netflix Türkiye

Fatma Fragmanı: Netflix Türkiye’nin Burcu Biricik’li Dizisi Yaklaşıyor

Üç Kelimelik Dünya - Osman Palabıyık | Yazarının Kaleminden

Üç Kelimelik Dünya – Osman Palabıyık | Yazarının Kaleminden