in

Edgar Allan Poe Öyküleri Netflix Dizisi Oluyor: The Fall of the House of Usher Yolda

The Fall of the House of Usher dizi oluyor. Edgar Allan Poe’nun farklı öykülerinden uyarlanacak Netflix serisinin başına Mike Flanagan geçecek.

The Fall of the House of Usher dizi netflix edgar allan poe
- Reklam -
- Reklam -

The Fall of the House of Usher dizisi yolda. Edgar Allan Poe öyküleri Netflix için ekrana uyarlanmaya hazırlanıyor. Yapımın başındaysa The Haunting antolojisi ve Midnight Mass ile tanınan Mike Flanagan var.

Stephen King uyarlamaları Gerald’s Game ve Doctor Sleep ile ve Netflix dizileri The Haunting of Hill House ve Midnight Mass ile adını sıkça duyuran Mike Flanagan şimdi ise korku edebiyatının kült yazarı Edgar Allan Poe’nun külliyatına el atıyor.

Flanagan’ın altına imza attığı dizi ve filmleri göz önünde bulundurulduğunda yönetmenin ilginç karakterleri, hikâyeleri ve bakış açısıyla eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan biri olduğunu söylemek mümkün. Ünlü yönetmen bugüne dek Stephen King, Shirley Jackson ve Henry James gibi yazarların eserlerini uyarlamıştı.

- Reklam -

The Fall of the House of Usher Dizisi Pek Çok Edgar Allan Poe Öyküsünden İlham Alacak

Resmi ismi The Fall of the House of Usher (Usher’in Evinin Çöküşü) olarak belirlenen dizi, adını Edgar Allan Poe’nun 1839’da yayımlanan kısa hikâyesinden alıyor. Ancak dizi yalnızca bu öykü kapsamında ilerlemeyecek. Hikâye, dünyaca sevilen yazarın çeşitli hikâyelerini de konu alacak. Yapımın genel hikâyesi konusunda henüz bir bilgi paylaşılmamış olsa da dizinin toplam 8 bölüm süreceği biliniyor.

Bununla birlikte Mike Flanagan, sezonun yarısının yönetmen koltuğunun başına da geçecek. Kalan dört bölümü ise To All the Boys: Always and Forever ve To All the Boys: P.S. I Still Love You ile tanınan Michael Fimognari yönetecek.

The Fall of the House of Usher dizi netflix edgar allan poe

The Fall of the House of Usher dizisi, Flanagan’ın Intrepid Productions adı altında Netflix işbirliğiyle yapacağı beşinci proje olacak. Kendisinin ayrıca bu dönemde Christopher Pike’ın kaleminden okuduğumuz The Midnight Club uyarlaması üzerinde çalıştığı da biliniyor. The Midnight Club dizisinin 2022 baharından önce seyirciyle buluşması beklenmiyor. Dolayısıyla Usher’in Evinin Çöküşü uyarlamasını bu yapımdan daha sonra göreceğimizi düşünmek yanlış olmaz.

- Reklam -

Son yıllarda Edgar Allan Poe’nun hatırlarda kalmış başarılı bir uyarlaması bulunmuyor. Dolayısıyla özellikle korku türündeki yapımlarıyla başarısını kanıtlamış olan Flanagan’ın bu uyarlamanın başında olmasının heyecan yarattığını da belirtelim.

Poe’dan ilham alan bazı filmlere buradan göz atabilirsiniz.

Siz Edgar Allan Poe ve Mike Flanagan ikilisini bir araya getirecek dizi projesi hakkında hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kiernan Shipka, Riverdale 6. Sezon sabrina

Kiernan Shipka, Riverdale 6. Sezon için Sabrina Rolüne Geri Dönüyor

Abdulrazak Gurnah hakkında

Azınlıkların Yankısı: Nobel Edebiyat Ödülü’nü Kazanan Abdulrazak Gurnah Hakkında