in

The Flash Oyuncusu Irkçı Paylaşımları Nedeniyle Diziden Kovuldu

The Flash dizisinde Ralph Dibny karakterini canlandıran Hartley Sawyer, ırkçı ve kadın düşmanı paylaşımları nedeniyle yapımdan kovuldu.

ralph dibny hartley sawyer the flash
- Reklam -
- Reklam -

The Flash dizisinde Ralph Dibny’yi, süper kahraman adıyla Elongated Man’i canlandıran Hartley Sawyer, kadınları aşağılayan ve ırkçı mesajlar içeren gönderileri yüzünden diziden kovuldu.

Hartley Sawyer, The CW kanalında yayınlanan Arrowverse dizisine, 4. sezonunda eski bir polis memuru ve kendi dedektiflik bürosuna sahip olan Ralph Dibny rolüyle katılmıştı. Sawyer, 5. sezon itibarıyla dizide daha da yükselmeye başladı ve nihayet 6. sezonla birlikte ana oyuncu kadrosu arasında yer almaya başladı.

The Flash 6. sezonu Ralph’in hikâyesini biraz daha detaylandırarak, DC çizgi romanlarında Elongated Man’in eşi olan Sue Dibny’yi, şu anki adıyla Sue Dearborn’u tanıtmaya başlamıştı. Ancak dizi prodüksiyonunun Koronavrüs pandemisi nedeniyle durdurulmasının ardından kısaldı. Bu da sezonun planlanandan 3 bölüm erken bittiği anlamına geliyordu. Ralph’in eşiyle olan hikâyesi 7. sezona kaldı. Ancak görünen o ki The Flash 7. sezonda Sawyer, Ralph olarak geri dönmeyecek.

- Reklam -

ralph dibny hartley sawyer the flash

The Hollywood Reporter, ırkçı ve kadın düşmanı Tweet’lerinin ortaya çıkmasından sonra Sawyer’ın The Flash dizisi kadrosundan çıkarıldığını duyurdu. The CW ve Warner Bros. TV adına yapımcı Eric Wallace bir açıklama yaptı.
“Hartley Sawyer, The Flash 7. sezon için geri dönmeyecek. Bay Sawyer’ın sosyal medyadaki gönderileriyle ilgili olarak; herhangi bir ırk, etnik köken, ulusal köken, cinsiyet veya cinsel yönelimi hedefleyen aşağılayıcı sözleri tolere etmiyoruz. Bu tür sözler iş gücümüz için güvenli, kapsayıcı ve üretken bir ortamı teşvik etmek için çabalayan ve gelişen değerlerimize ve politikalarımıza tamamen zıt bir yaklaşımdır.”

The Flash Oyuncusu Harley Sawyer: “Kendimden Utanıyorum, Özür Dilerim”

Aslında bu gönderiler yeni atılmış veya oyuncunun şimdiki düşünce şeklini yansıtan içerikler değil. Son iki hafta içinde ortaya çıkan Sawyer’ın gönderileri 2012 ve 2013 yıllarına ait. Gönderilerin tekrar gün yüzüne çıkarıldığı ilk günlerde aktör Instagram üzerinden bir açıklama yaptı ve özetle şunları söyledi:
“O zamanki cehaletim için hayal kırıklığı yaşıyorum, utanıyorum ve inanılmaz derecede üzgünüm. Çok net olmak istiyorum: Bu yazdıklarım şu anki düşüncelerimi veya şu anda kim olduğumu yansıtmıyor.”
Oyuncu bu özrü dilese de özellikle Amerika’da şu sıralar devam eden ırkçı karşıtı gösteriler nedeniyle gelen eleştirilerden dolayı Twitter hesabını kapattı.

hartley sawyer tweet'leri

- Reklam -

Kanalın açıklaması ve oyuncunun özründen bu yana geçen zaman içerisinde şimdilik herhangi bir gelişme olmadı. Dizideki karakterin farklı bir isim tarafından canlandırılacağı ya da senaryodan çıkarılıp çıkarılmayacağı cevapları için bir süre beklememiz gerekecek. Belki gündem durulduğunda, tıpkı Disney’in James Gunn’ı göreve geri getirdiği gibi oyuncu da kadroya yeniden dahil olabilir.

Aktörün 2012 yılındaki paylaşımlarından dolayı yıllardır rol aldığı diziden kovulmasını doğru buluyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Lilly Wachowski Hollywood’a Dönüşü, LGBTQ ve Yeni Dizisi Hakkında Konuştu

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

En İyi Netflix Dizileri liste

En İyi Netflix Dizileri: Mutlaka Göz Atmanız Gereken 15 Yapım

Tenet - Kenneth Branagh

Tenet Oyuncusu Kenneth Branagh: “Filmin Kötü Karakteri Olduğumdan Ben Bile Emin Değilim”